Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • O tomto problému se ví dlouho. 20let? Proč se o tom nyní mluví před volbami?
    Myslím, že o tomto problému není třeba říkat nikomu z českého příhraničí. Většina jede jednou měsíčně pořádně nakoupit za hranice. Vše je levnější a když už ne, tak jistě kvalitnější. Jezdíme i z "vnitrozemí" 3 -4 lidi (už asi těch 20let), složíme se na dopravu 260-300 km (150Kč/osoba) a pak nákup každý za cca 150E (jídlo, maso, drogerie, tablety do myčky, prací prostředky, i ten toaletní hajzlpapír.... prostě vše do domácnosti potřebné) Na těch 150E ušetříte asi 1000Kč, takže se to "rentuje" . A zde ať si prodávají co chtějí. Mimochodem, já dělám nákupy i zámým, takže je spokojených ještě více lidí.....
  • vanhorne
    "Inu, kozel zahradníkem."
    Neni to nahodou koza?Nema prave to co chce resit Fico v referatu Jourova?Asi pred mesicem si sama v nejakem clanku pochvalovala jak peclive dohlizi na kvalitu importu.Nadhodila take, ze v budoucnu by mohla uvazovat o hradnim kresle.Uz tam byla jedna takova, nejaka Bobosikova, ktera mela stejne vidiny.Vsechny takove individua spojuje stejna vidina."Slouzit narodu az do roztrhani tela".Proc tech poseroutku nejede s Ficem aspon 50?Kdyz se jim to hodi litaji po svete od certa k dablu.Nevim kde lezi Brussels, ale zda se me, ze lezi dale nez China,Kazakhstan, Kyrgyzstan a ruzne jine Stany.Zadny zajem o kvalitu dovazeneho krmiva pro vlastni poddane nejevi ani soudruzi z Hradu.Maji snad zvlastniho dodavatele potravin ktery zasobuje jen vladni a hradni kuchty?
    • Paní Jourová dohlíží asi na import do Bruselu, aby se "éčkoví" poslanci ne...
  • Já to nepochopil ani s tím pomazánkovým máslem. EU vadilo, že to má v názvu slovo "máslo" a přitom to má jiné složení, než másla v EU?
    A proč to samé není i třeba s chlebem? Můžeme péct žitný chléb, celozrnný chléb, Grahamův chléb a mnoho dalších a přitom taky bude mít každý z těch chlebů jiné složení. Proč se v tomto nebazíruje na tom, že "chléb" by měl být v celé EU stejný, mít stejné složení a všechny další varianty by se měli jmenovat jinak?
    • Já ano, asi proto že máslo se obvykle všude vyrábí z mléka a ne z margarínu , chleba taky nikdo nevyrábí třeba z pilin že , ale obvykle z mouky ...
    • vanhorne
      "že "chléb" by měl být v celé EU stejný"
      NO.Odjakziva v kazde zemi a i v kazdem kraji meli jiny chleb a jinou kuchyn.Jak se rika,"v cizine zer co ti daji, ale doma zer co si ukuchtis.Je to nehorazna drzost abych doma zral podle chuti nejake pitome kuchty ktera to vyzaduje z Brussels.Ta si zere roastbeef with brussels's sprouts, ale dalsi cast EU nuti zrat nejaky podezrely beef a nahnilou ruzickovou kapustu.Pry ale Jourova dohlizi na to aby i v Cesku zrali to co ona v Brussels, what a joke, ta slavna Jourova.
  • Stačí když si koupíte Coca Colu nebo Pepsi Colu u nás a v Německu a pak je ochutnáte. Ihned ujistíte, že to co jste koupil v České republice je málo sladké a jakoby bez chuti. je to proto, že to co jste koupil u nás je naředěné vodou na dvojnásobek. Rád jsem tyto nápoje pil, ale nyní se jim vyhýbám.
    • vanhorne
      "Coca Colu nebo Pepsi Colu"
      Bez ruznych nahrazek se zit da, bez cleba prezit by mohlo byt zajimave.☺
    • Fajn. Tak to máme zdravější! *1*
    • souhlas
  • Jsme střed Evropy ale západ stejně o nás nestojí. To i taková komunistická Čína má Americký řetězec Walmart.
    Jen mí máme Kaufland *7*
    • Nediv se, když máme na hradě takový "symbol" co v radiu hází uundy sem a uundy tam a v EP vykládá, že mu řízek chutnal jako bubble bum. *1*
      • Pořád lepší hlasitý názor než tvé přizdisrá.ské psaní na netu z bezpečí dětského pokoje.
    • Zajímavý postřeh, já bych ale spíše ocenil nově vznikající ruský řetězec kopejka.
      • jéé, to by bylo super, čertsvé ryby, kavlitní sýr, chutná a výživná chalva *14*
  • Né, kozel zahradníkem, ale duševní impotent novinářem.
  • pro Zemanovi voliče bezpředmětné,chemický kabanos od Hrabiše a braník jim k životu postačí
  • Pane Jégl.
    Zlobte se, nebo můj úsudek k Vašemu komentáři zvažte a přijměte či ne.Tu podobu zahradnického kozla jsem byl totiž vnitřně donucen přisoudit Vaší osobě.
    Vaše hodnocení celé situace neodpovídá realitě chování běžných lidí, jejich možnostem správné orientace v každé aktuální věci. V podstatě myšlenkově podporujete nezodpovědnost některých výrobců, zpracovatelů i distributorů, někdy zřejmě i jejich úmyslné jednání při "honbě za ziskem". Zcela nedůstojně až urážlivě hodnotíte jednání těch politiků, kteří se snaží plnit svou povolební povinnost prosazovat a chránit oprávněné zájmy občanů své země (kvalitní a důstojné potraviny takovým zájmem určitě jsou).
    Jste v zajetí uměle vytvořeného mediálního prostředí postaveného na nerealistických a tedy demagogických základech v posledních cca dvou desetiletích.
    Jen na "dokreslení" - před týdnem jsme se vrátili ze zcela soukromého pobytu v Itálii. Potraviny tam prodávají ve znatelně vyšší kvalitě - pro mne to přece jen bylo až překvapivé!!
    Děje se tak i v prodejnách u nás zatracovaných obchodních řetězců, a to i v "akcích". Přitom jsem si nevšiml, že by lidé studovali texty na obalech, občas tomu tak bylo u zjevné turistky.
    Osobně nemám plnou důvěru k deklaracím uvedeným pro konkrétní zboží. Kupuji co mám vyzkoušené nebo s určitým rizikem odhaduji vyhovující vlastnosti pro mne. Někdy rozhoduje obal, např. v Itálii bezmála nevzhledný a nevyšňořený obal obsahoval opravdu výborné máslo.
    Apeluji tedy tímto na Vás. Prosím nepřetvářejte nás běžné občany, nenuťte nám všem nový koníček : specialista pro nákup potravin. To jste přehnal !!!
    Daně státu platíme také proto, aby i ve specializovaných činnostech ovlivňujících zdraví hlídal naše prostředí, v tom tedy i kvalitu potravin.
    • vanhorne
      "těch politiků, kteří se snaží plnit svou povolební povinnost prosazovat a chránit oprávněné zájmy občanů své země"
      Kde se takovi "politici" daji potkat, nebo aspon jmena, tech zvlastnich lidi?
    • Kritika autora se zde, před nějakou dobou, netrpěla a já za to dostal ban. Shodou okolností u stejného autora. *1*
      • Děkuji za informaci o Vaší, zřejmě obdobné, zkušenosti s kritikou autora článku. Nabývám přesvědčení, že tento diskuzní prostor jen málo slouží demokratickému vyjadřování postojů jednotlivců. Pro mne jde o nedůstojnou zkušenost po dlouhé době. Asi se podvolím myšlence o bezvýznamnosti jednoho občana, rezignuji a ukončím svou účast v této diskuzi.
    • kdo tě nutí to číst gumo, táhni na Sputnik, nebo na Halo hnojoviny
      • Čtu o tom, co mne zajímá. Orientuji se podle titulků, nemohu dopředu znát texty článků. Prosím vysvětlete proč mne oslovujete pojmem "gumo" (nejsem nemyslící tvárná hmota). Další části Vašeho vyjádření nejsou hodny jakékoliv reakce. nehodlám se jimi vůbec zabývat
    • Myslím, že pan Jégl váš příspěvek na stopro nečte. Jste bezvýznamný ruský vřed. Asi tak
      • Původně jsem chtěl napsat přímo panu Jéglovi, ale odkaz na autora článku jeho e-adresu neobsahuje. Dříve tomu tak bylo, použil jsem to jen 1x, cca před 15ti lety. E-korespondence proběhla slušně, byla přínosná pro obě strany.
        Asi je jeden občan opravdu bezvýznamný. Pro Vaši správnou orientaci - od narození jsem Čech s vlastními názory a myšlením. Vždy takovým budu. Prosím, nepřisuzujte mi jakoukoliv jinou a bezduchou orientaci.
  • Stalingrad
    Proč si to občané nechají líbit ?? !!! Protože kdyby protestovali a chtěli ty kšeftaře vyhnat,tak je nechá vláda postřílet našima udatnýma a neohroženýma policajtama....jako za tatíčka Masaryka !!!! A když proti tomu vlády skoro 30 let nezakročily a rozdali fabriky ,banky a vodárny cizákům bo prodali za kačku a následně se vyplácely desetimilionové odměny za zbourání cukrovarů,pobídky stragickým partnerům kteří si tu nahrabali a táhly s úsměvem do ř, iti nebo kteří se tu dostali ke korytům dal Vašík milost,není se co divit,že jsme tam,kde jsme. Ž, ereme odpad evropy a světa,protože ž, rát se musí-dokonce i v koncenrákoch se muselo ž, rát i snilé -brambory,řepa....a tak vlastně jen aplikují to,co si vyzkoušeli za velkého Ády !!!! Kdyby naběhla čoi bo jiný povaleči ať z parlamentu,vlády,kominíků,policajtů a dalších pohlavních orgánů a při prvém zjištění takového jednání by bylo alou ven a pokutička 100.000.000,-Kč oni by si to další nedovolili !!!! Ostatně to vše začalo tinťangama kteří tu prodají kde jaký smetí světa a není moci je to odnaučit. Co kontrol a zabavenýho a jedou pořád stejně. Opět nechuť vlád,poslanců a parlamentu přijmout zákony-za krále klacka by taký obchodník skončil ve Vltavě v ovelovým koši bo bez ruk a další si to již rozmysleli. Takže je to v prvé řadě VINA VŠECH POSLANCŮ,VLÁD,SENÁTORŮ co leží jak *12* *12* *12* u koryt a občany z vysoka kálí !!!! Dokud tuhle bandu budeme volit,nic se nezmění a je fuk jestli zvolíme nebureše bo nejlepšího ministra galaxie či odss a další již osvědčené strany vydřiduchů,zlodějů a lhářů !!!!
    • vanhorne
      "jako za tatíčka Masaryka"
      Gottwald byl take taticek, Stalin byl strejda a starecka ti zahrabali u Stalingradu.
      Uz jsi o tom tady jednou psal.
    • Komunistická špíno, hnus ten tvůj nick, jednou budeš viset kolaborante. *11*
      • Trestní zákoník
        § 353 Nebezpečné vyhrožování

        (1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.
        • drž kušnu bonzáku udavačskej *11*
  • Dvojí potraviny. Proč si je necháme líbit? nenechali by jsme ale to by na tom zboží muselo být jasně napsáno Persil východní edice o 20% nižší účinná látka a von by to nikdo nekupoval kór když originální Persil stojí v německu méně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit