Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Němci se tím totiž zbaví závislosti na fosilních palivech, jejichž vlastní zdroje pro svou potřebu nemají."

    Jak může někdo napsat takovou pitomost?!

    Stačí si jen malinko zagooglovat a zjistíte např.:

    "Spolková republika Německo je největším producentem hnědého uhlí na světě. Německá hornická tradice sahá až do 17. století. Uhlí jako palivo, jehož získávání je poměrně levné a zásoby téměř nezměřitelné, se dlouhou dobu zdálo být jistou zárukou pro zásobování elektřinou"

  • Když mu to protektorát Čechy a Morava, daji za hubičku ,tak proč ne že.

  • Proč by neskončili když jim Fiala dává naší skoro zadarmo

  • což je mimochodem velká chyba, pač jaderná energie a především ty malé reaktory (komunitní sdílení v rámci přebytků z obnovitelných zdrojů) jsou budoucností coby náhradní možnost vykrývání ztrát obnovitelných zdrojů. I Němcům by se mělo vysvětlit, že nejsou Afrika, ani Flandry, a ani nemají Amazonské deštné pralesy, které zachytávají vláhu a ta voda tam v podstatě koluje. sluníčko nesvítí stále a vítr nefouká dennodenně. Ale tam je to třeba vysvětlit hlavně Zeleným, kteří ne vždy mají racionální nápady. Já jsem ekolog, ale ne fanatik. Ekonomika a racionalita se dá skloubit totiž s pokrokem. Navíc všichni víme, že zdroje (uhlí, ropa, zemní plyn) nejsou nevyčerpatelné, tzn. je to příprava i na něco, co by stejně musely řešit příští generace, jakmile nerostné bohatství dojde..Pokud by ještě nějaká planeta teda existovala. :)

    a teď tady k tomu: https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-ukrajina-ve-financnim-smyslu-neexistuje-rekl-orban-40428715

    já mám podezření, že Maďaři mají v čele absolutního nýmanda stran ekonomického přehledu už delší dobu. Ukrajině se říká soudruhu Orbáne obilnice Evropy proč? Protože tam třeba nyní prodali obilí do EU a AFriky za desítky miliard.. A to je jen jedna komodita. Nyní se chystají např. vyvážet přebytky ze své energetické sítě, kterou už narovnali právě po útocích (v rozporu s Ženevskými konvencemi, které zakazují útoky na kritickou infrastrukturu jakéhokoliv státu) okupantů z Kremlu. To už je druhá komodita poměrně dobře zpeněžitelná v rámci projevení se třeba v HDP.. :)

    • goyim

      "v rozporu s Ženevskými konvencemi, které zakazují útoky na kritickou infrastrukturu jakéhokoliv státu"

      Což dělá USA jako první, když někam ilegálně naběhne. V Iráku vyhodili do vzduchu elektrárny a přehrady hned na začátku. To samé NATO v Jugoslávii. Tam bombardovali i uprchlický tábor. A intelektuální septikové vašeho typu to obhajovali. 😂

    • mun.go

      "Ukrajině se říká soudruhu Orbáne obilnice Evropy ..." Orbán prohlásil Ukrajinu za "ekonomicky zaniklou zemi  / Hungary’s Orbán claims Ukraine “economically defunct country 

      "Ukrajina je ekonomicky nefunkční země," řekl. "Otázkou je, zda Ukrajinu zachráníme. Válka skončí, jakmile se Spojené státy a Evropská unie rozhodnou přestat financovat ukrajinský stát." Orbán tvrdí, že daňoví poplatníci zemí EU údajně platí Ukrajincům platy a důchody.

      Heger: Zintenzívnili sme kroky, aby ukrajinská pšenica nebola na trhu

      V prípade kauzy kontaminovanej ukrajinskej pšenice štát zintenzívnil kontroly na domácom trhu i opatrenia na hraniciach. "Dohľadaváme dodávky, ktoré na Slovensku ani nemajú byť, keďže sú určené pre Afriku, tvrdo postihujeme tých, ktorí s ňou obchodovali," povedal dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger v rozhlasovej diskusii RTVS Sobotné dialógy. 

      Nyní se chystají např. vyvážet přebytky ze své energetické sítě ...

      Ukrajina vyrábí 30% energie z uhlí, a po 1/4 z plynu a jádra. Pokud by byli v EU, museli by zavřít všechno fosilní zdoje i špinavé jádro a zbyla by jim jen Dněperská kaskáda.

    • Proč obilnice Evropy? Asi že to tam ženou ať to stojí, co to stojí?

      "Slovensko zakázalo zpracovávat naskladněné ukrajinské obilí, toto zboží a z něj vyrobená mouka nesmí ani na trh. V kontrolovaném obilí byl potvrzen výskyt pesticidu, který není v EU povolen a který má negativní vliv na lidské zdraví. ČTK o tom dnes informovalo slovenské ministerstvo zemědělství."

    • Ku.va, jak Vy to máte v malíčku, to je tedy přehled. A je to tak, na Ukrajině to vše nebude potřeba, protože tam už žádní Ukrajinci žít nebudou. To, co z Ukrajiny, země černozemní po všem tom válčení zbyde, si rozdělí několik států okolních a obilnice Evropy bude už jen vzkvétat. 😐

  • Jj - teď už ji jen budou levně kupovat od nás...

  • Slovo definitivně bych používal opatrněji. 

  • Jaderná energetika je a bude perspektivní. Má se také kam vyvíjet - do řízené termojaderné fúze. Řízená termonukleární fúze se od tradiční jaderné energie liší tím, že jaderná energie využívá rozpadovou reakci, během níž se z těžkých jader získávají lehčí jádra. Deuterium ( 2H ) a tritium ( _3 H) a ve vzdálenější budoucnosti - helium-3 ( 3 He) a bor-11 ( 11 B) .

    Jaderné elektrárny jsou stále bezpečnější. Něco jiného ovšem je, že zejména u amerického dodavatele je jisté, že v elektronice je i taková funkce, která dovoluje přes satelit elektrárnu vypnout - zejména neposlušnému státu. Nebo i způsobit kolaps a katastrofu. To bylo názorně předvedeno s jadernou elektrárnou Fukušima.

    • mun.go

      I tak se to dá formulovat ... na dálku vzniklo zemětřesení ... přes satelit ...

      Skutečná příčina havárie ve Fukušimě bylo přehřátí reaktorů/* ztrátou napájení pro havarijní chlazení - zaplavení dieselgenerátorů vlnou tsunami a nemožnost přivést náhradní elektrické napájení pro výpadky v elektrické síti, průsobené předcházejícím zemětřesením.

      /* tavení jádra u bloků č. 1, 2, 3; výbuch vodíku na bloku č. 4

      • Ano, tak to bylo navlíklé.

  • A proč ně, vyčuraný fricek má elektřinu od nás skoro zadara...

  • Viděli jste už někdy takové pitomce???👽

    • My Češi už jsme takoví (někteří), že bychom se rozdali pro jiné. Ale hlavně, ať to nedostane jiný Čech!

    • Diwa

      Viděli....právě naše sousedy ! No a když jsme u těch pitomců, tak největší jsme asi my, že jim tu energii prodáme za pár babek ! Všechno bych uťápnul a prodal bych jim maximálně přebytky !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit