Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rok 1953, mena nebude ...A. Zapotocky.   Rok 2023, leky budou...Valek. To, ze nejsou je problem komunisticke Ciny. A mame vinika...Ted uz potrestat proruske agenty.  To je hodne drahy tiatr.

    • Gorobilypes

      Který může stal lidské životy.

  • mun.go

    K plánovaným cenám léků:

    Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) chystá největší reformu daně z přidané hodnoty za posledních osm let. Místo dvou snížených sazeb 10 a 15 procent by lidé měli za rok platit jen jednu. A to ve výši 13, nebo 14 procent. 

    Tato jediná snížená sazba by pak existovala vedle současné základní sazby DPH ve výši 21 procent. Ministr předpokládá, že se tím zvýší příjmy rozpočtu a celý systém se zjednoduší. „Rozpočtově neutrální je někde mezi třinácti a čtrnácti procenty, ale to je spíš odhad,“ uvedl Stanjura. Chce počkat, až expertní skupiny vše propočítají. „Také záleží, které služby, případně které produkty, necháte v té snížené sazbě. To má samozřejmě také vliv na celkovou rozpočtovou změnu v rámci DPH,“ dodal. 

    Podle nového výpočtu by například nákup v lékárně za 290 korun stál v příštím roce o sedm až deset korun víc. DPH na léky by totiž vzrostla ze současných deseti procent na třináct, nebo čtrnáct procent. 

    Nejnižší, desetiprocentní daň vybírá dnes stát i ze stravovacích a ubytovacích služeb, knih a časopisů nebo vstupenek na kulturní či sportovní akce. Také u nich by došlo ke zdražení. Naopak DPH z potravin, nealkoholických nápojů či zdravotnických pomůcek by mohla mírně klesnout z patnácti procent o jeden až dva procentní body. To by u tohoto zboží teoreticky mohlo přinést mírné snížení cen. 

  • To skupují okupanti, byl jsem nejednou svědkem v lekarně!

  • Diwa

    To jsou šaškové........nejdříve všechno podělají, lidi nemají nic a schání kde můžou a teď dědek bude nabádat a blábolit že všechno bude ! Předvším vláda dělala všechno proto, že se ta situace dostala do součsného problému a teď budou nabádat, že všechno bude v pořádku......ale už nikdo neřekne kdy, jen doměnky a doměnky...

  • Gorobilypes

    Lže řekl že až tak v březnu. Až po epidemiích chřipky a podobně .

  • Kdybyste je nevyváželi na Ukrajinu, tak nic nechybí. 

     https://www.zdravezpravy.cz/2022/07/01/na-ukrajinu-z-ceska-zamirilo-jiz-devet-kamionu-s-leky/

  • josef.chmela

    Tady je opět vidět, že kapitalismus s volným trhem nevyřeší nic. Máme tu opět výmluvy a ujišťování jako za socialismu. Běžte už konečně do pr.... vy zloději, lháři a podvodníci.

    • Moje řeč.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit