Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Nejen ve Francii se stávkuje. 

    Velkou Británií se již několik měsíců šíří vlny stávek. Od ledna se situace vyostřila natolik, že doslova neuplyne jediný pracovní den bez stávky. V únoru stávkují první týden učitelé, vysoké školy, státní správa, železnice, autobusy, další týden zdravotní sestry, porodní asistentky, sanitky, terapeuti. A s výjimkou posledního únorového pondělí opět stávkují zaměstnanci vysokých škol a ambulancí. Co dělá vláda Spojeného království?

    Místo zásadního přehodnocení rozpočtu a financování veřejného sektoru vydala ústřední vláda varování, že pokud je led, neměli byste chodit ven, protože pokud si na ledě zlomíte ruku, nebudete mít kvůli stávce přednost. Pokud dostanete mrtvici, nebudete včas přijati ani na pohotovost. Vláda jedné z nejbohatších zemí světa dokazuje, že kapitalistické vlády jsou všude stejné - lidé jsou pro ně až na posledním místě.

    Aby toho nebylo málo, vládnoucí Konzervativní strana si před několika dny sama odhlasovala nebezpečnou reformu zákona o stávkách. Pokud návrh zákona projde horní komorou parlamentu, vláda bude moci legálně přimět stávkující k PRÁCI. Proti tomuto zákonu se zvedla vlna odporu a součástí protestů proti němu byly i odborové stávky. 

  • mun.go

    Velká část politiků slovenské bývalé vládní koalice byla zvolením Petra Pavla českým prezidentem nadšena. Pokud jde o jeho politickou minulost, považují za důležité, že své členství v KSČ označuje za omyl a především, že svou prací a postoji po roce 1989 ukázal, na které straně stojí. Je však zajímavé, že podobný přístup nejsou ochotni uplatnit vůči svým spoluobčanům. Zákon, který v SR přijali v červnu 2021 a který se klamavě jmenuje "O odnětí nezasloužených výhod představitelům komunistického režimu" a který se plošně vztahuje i na uklízečky v Pohraniční stráži, by se totiž vztahoval i na Petra Pavla.

    Pokud by byl Peter Pavel občanem Slovenské republiky, byl by mu podle tohoto zákona snížen důchod, protože byl příslušníkem Zpravodajské správy Generálního štábu Československé lidové armády.

    Zákon neřeší, co udělal nebo zda ten a ten udělal něco špatného, ale samotný fakt, že byl někam přidělen, je důvodem k "odebrání dávek".Zákon je v současné době u Ústavního soudu SR a lze doufat, že rozum zvítězí nad hloupostí, ale tento příklad ilustruje mentální nevědomí velké části našich poslanců.

    Není úplně normální někoho uznávat a respektovat a zároveň mu říkat, že je lump, ne kvůli jeho konkrétním činům, ale jen proto, že před 30 lety někde pracoval. Není to normální, ale na Slovensku je to možné a já pevně věřím, že tvůrci a zastánci tohoto zákona tento rozpor vůbec nevidí a nechápou.

    Dlužno dodat, že stejný přístup vytrvale zastávají i někteří politikové v ČR:

    Jurečka: Snížit penze předním komunistům je férové. Lituju, že mě to nenapadlo dřív

    • " a především, že svou prací a postoji po roce 1989 ukázal, na které straně stojí. "

      Dost dobře nevím, jak by po rozpadu Varšavské smlouvy a našemu příklonu na Západ mohl činit jinak. Zajímavé, že komouši, kteří se obrálili a stali se členy ODS a jiných stran, byli označováni tak, že se prekabátili nebo kam vítr, tam plášť.

      Kdežto u Pavla se to považuje jako něco hrdinného nebo co. Vždyť Babiš taky netůstal členem KSČ, takže je taky hrdinou?

      • mun.go

        No právě - to je to zmatení Pavlových obdivovatelů ... takový Pavlův/* reflex ...

        /* pozor, ne Pavlovův. I.P. Pavlov popisuje celou třídu reflexů podmíněných i nepodmíněných. Naproti tomu je Pavlův reflex speciální typ vyvolání nekritického obdivu při spatření impozantní figury ve vojenské uniformě. Může to být i částečně vrozené.

  • Být to u nás, tak je voliči pětikolky nazvou dezoláty a proputinovce.

    U nás se demonstrace proti vládě netrpí. To šlo jen za Babiše.

  • Francouzi nejsou splachovací.

  • goyim

    Ano. Generální stávka je jediná možnost efektivního protestu, jednoduše proto, že oligarchové přicházejí o peníze. Na náměstí o víkendu si můžeš řvát jak chceš, to nikoho nezajímá v té degenkracii.

  • Stačí se podívat do historie, už za okupace Heydrich odměňoval dělníky čokoládou a zavedl podnikové rekreace.A český dělník se snažil ,ani nepíp a tak to bylo i za bolševika a takhle je to pořád.

    • byli jako cyklisti,shrbení a dobře šlapající,jako vždy !!  Kdyby jím STB neudělala "Plyšák" tak by byli zase u té čokolády !!

  • Diwa

    Chtěl bych se jednou dožít toho, aby ten náš přiblblý národ také už jednou začal ukazovat vládám, čeho si žádá obyčejný občan a též aby donutil stát řešit to, co řešit nechce ! Lidi v naší zemi si nechají strašně moc líbit, pak tady brečí co je všechno špatně a co s námi vláda dělá a pak všichni tito lidé jdou a tu samou sebranku si u voleb zvolí ! Takže vlastně když tak přemýšlím, tak ty stávky ani nemají u nás smysl !

    • Úplný můj souhlas. U nás jsou málo průbojné i odbory.  Už se ukazuje bojový průbojný charismatický vůdce s cílem sesadit vládu. Organizuje demonstrace v ulicích. Pomůže mu i pro řadové občany avanturní politika P. Pavla.

      Lidi  budou mít jednu z posledních možností něco důležitého nepodělat... bude ve lživých masmédiích zase boj.

      http://gloria.tv/media/QrketPv4z4U

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit