Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • plevele zde máme nadbytek to je jisté,hlavně v hlavním městě...je třeba udělat řádnou deplevelizaci,než nám to proroste do celé republiky.Republiku si od pražských muslimsko-vítačských konšelů rozvracet nedáme.Kdo není vlastenec,je vlastizrádce a dostane se mu,co si zaslouží...
  • Prostě a jasně, skoro všechny zásahy do přírody tím živočichem s "mozkem", který se nazývá člověk, stojí za h.o.v.n.
    • Však ona si Příroda poradí, jako už mnohokrát. "Poručíme větru, dešti", poroučet můžeme, ale oni nás pošlou do... *2*
  • stejně jako tenkrát DDT z jůesej, otestované ve Vietnamu. Pořád stejné sviňstvo a vždycky z jůesej.
  • Glyfosát je látka, kterou obsahují tzv. totální herbicidy a je jen velmi obtížně nahraditelná, dalo by se říci, že je svým způsobem nenahraditelná. Vstřebávají ji listová pletiva rostlin a následně je distribuována do celé rostliny, která zahyne, včetně kořenového systému. Účinnost se nedá nahradit ani vroucí vodou, ani solným roztokem, neřku-li mechanickou likvidací. Podle mých informací po zániku rostliny, na kterou byl použit přípravek s obsahem glyfosátu, nezůstávají v půdě žádná zbytková rezidua této látky. Roli zde hraje také souboj firmy Monsanto Company (nikoliv Monsato, jak je v článku uváděno) s výrobci postřikových totálních herbicidů produkovaných na stejné bázi z Evropy. U přípravku Roundup platíte spoustu peněz za známou registrovanou značku. Doporučuji nákup například přípravku Touchdown Quattro za zlomkovou cenu Roundupu při zachování stejné účinné látky.
    • Zřejmě tomu rozumíte, jak vidno. Já mám zkušenost, že Roundup je z těch svinstev nejlepší. Zajímavé je, že za nějaký čas po postřiku na pozemku lezou ty nejodolnější plevele. *3* Jinak, měl by se udělat zákon, pokud už není, aby se majitelé pozemků starali o řádnou údržbu, sekání apod. aby nezaplevelovali ten sousedův, který je udržován řádně.
      A vůbec nejhorší je případ, kdy máte za souseda Pozemkový úřad, který i přes urgence svůj pozemek neudržuje. To neuděláte vůbec nic. *10*
      • Ano, máte pravdu, Roundup je silně koncentrovaný a ostatní totální herbicidní přípravky na bázi glyfosátu se poměrově ředí. Roundup účinkuje rychleji s ohledem na vysokou koncentraci účinné látky. Ostatní přípravky se ředí podle druhu rostlin, které chceme zničit (u některých je zbytečné vyhotovovat extrémně koncentrovaný roztok), případně se také použije silnější roztok, který spolehlivě zahubí veškerou flóru. Rostliny klíčící následně už jsou sekundárním náletem nových semínek (po aplikaci) nebo jsou to semínka, která nebyla v době postřiku ve fázi klíčení, resp. přípravkem nebylo zasaženo semínko nebo část rostlinného pletiva. Pozor však na kořenové oddenky např. u mladých stromků. Při jejich zasažení mnohdy hyne celý strom.
        Sousedy si nevybíráte. Doporučuji natáhnout podél plotu látku, která alespoň částečně zabrání přenosu semínek vzdušnou cestou. Ale úplně tomu nikdy nezabráníte. Semínka prochází bez ztráty klíčivosti (nebo také i s podporou klíčivosti) zažívacím traktem ptáků, kteří semínka trusem roznášejí. (Slovo "semeno" je v diskusi zakázáno, tak píši zdrobněle "semínko".)
        Úřad je úřad. S tím asi nic nenaděláte. Můžete se i soudit, ale táhne se to s nejistým výsledkem.
        • Děkuji za reakci. Problém je v tom, že můj pozemek je dost veliký na nějaké ploty nebo síťky, takže dokud nebude úřad jednat a sekat, největší problém je s náletovými dřevinami, což úřad nebude, musím já..Nerad ničím plevele tímto způsobem, čili totálními herbicidy, ale někdy to bohužel nejde..
  • Připomínka DDT je zde naprosto správně.

    Lidi vždy něco vynaleznou a začnou to s velikým nadšením používat s tím, že je problém vyřešen.

    Lidské poznání je velmi omezené, a ještě ho podrývá komerční hladovost a nekritické nadšení.

    Hormonální antikoncepce taky funguje skvěle, ovšem potlačuje přírodní na čichu založený výběr správného samce.
    Takže veliká pohoda, ovšem když se pár po letech konečně rozhodne pro dítě a vysadí ji, ženská najednou zjistí, že partnera nemůže opravdu "ani cejtit"...
    A v mezičase zaděláno na dvojčata...
  • amrdólie snad přišlo něco normálního?
  • Byli Marx a Lenin doktoři?
    Odpověď: Nebyli. To by ten komunismus zkoušeli na zvířatech.
  • Zásadně jsem proti používání těchto chemikálií, které ničí jak zdraví člověka, tak přírodu. Pokud na zahradě narazím na problém, řeším ho ekologicky a co nejšetrněji. Třeba pokud jsem měla místa s množstvím plevele nebo třeba i okolo záhonků s jahodami, řešení bylo jasné - netkaná textilie. Neprojde přes ni žádný plevel a navíc je vhodná do všech koutů zahrad. Mám ji z https://www.agrotex.cz/katalog/cz/zbozi-2/agrotextilie/mulcovaci-netkane-textilie a nedám na ni dopustit. A okrasnou část zahrady tvoří tato textilie rovnou s mulčovací kůrou. Dají se mulčovat velké plochy a za to jsem ráda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit