Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to pořád dokola s komunisty. 1) odbíhají od tématu, 2) klikají nemožně i když jsou tady jednou přihlášeni 3) překrucují fakta 4) urážejí vulgarismy a provokují
  • Husák byl světový unikát.Za stejného režimu být zavřený a pak prezidentem,to se jinak nikomu nepovedlo. Ale při vytí s vlky si každý den nechával vozit jogurty ze Švýcarska od firmy Santis.
    • Nemáš na termix nebo co? Nezáviď Vem si hypotéku na jogurt s jahůdkou
  • mun.go
    Salónního Klause nemůžete srovnávat s Gustavem Husákem. Bezpáteřník Klaus by nepřežil ani desetinu toho, co komunista Husák, který nikdy nezradil své přesvědčení.
    Proč nejdete dál do historie - před rok 1949?
    https://sk.wikipedia.org/wiki/Gust%C3%A1v_Hus%C3%A1k
    ---
    Vo februári roku 1951 bol zatknutý a v apríli roku 1954 súdený vo vykonštruovanom procese s tzv. buržoáznymi nacionalistami. Husáka trikrát donútili podpísať priznanie, ale trikrát ho následne odvolal, a tak mu bola vyšetrovacia väzba predĺžená 13-krát, z toho 4-krát bez povolenia prokuratúry. Husáka nezlomili ani priame konfrontácie so všetkými spoluobvinenými, ktorí sa priznali a podpísali. Na vyvrátenie obžaloby Husák žiadal vypočuť súhrnne 63 osôb a k tomu všetkých pracovníkov povereníctva vnútra. Okrem svedka Jozefa Štaudingera súd ostatných odmietol s argumentom, že by vypovedali tak, ako je uvedené v protokoloch, a teda by nepochybne potvrdili záškodnícku činnosť. Najvyšší súd odsúdil Husáka na trest odňatia slobody na doživotie, stratu štátneho občianstva a zákaz vykonávať funkcie v štátnych úradoch a hospodárskych orgánoch po dobu 10 rokov. Bol jedným z mála, ktorí pri procese nepriznali žiadnu vinu.
    V roku 1960, po rozsiahlej amnestii prezidenta Antonína Novotného, bol Husák prepustený a pracoval najprv v Pozemných stavbách, neskôr ako vedecký pracovník Ústavu štátu a práva SAV. Pokračoval v písaní sťažností a listov na ÚV KSČ, prezidentovi republiky či na Generálnu prokuratúru, s čím začal už vo väzení.V roku 1963 (po odstúpení Širokého) bol na základe výsledkov činnosti barnabitskej komisie v plnom rozsahu rehabilitovaný.
    ---
  • Jsem zvědav, zda si toto přirovnání Macháčka nechá líbit Klaus. Je to opravdu krkolomné přirovnání. Není divu, že vyvolalo velkou rozepři a polemiku. Nakonec něco podobného by mohl napsat o Stalinovi, Hitlerovi a o kde kom, kdo nezvládl své ego ve vysokých funkcích a selhali až na samé dno lidskosti. Husák opravdu nebyl žádnou výjimkou mezi těmi, kteří takto národy zklamali. Vyzvedávat jeho vzdělání a "moudrost" zaměřenou vůči většině občanů přece nelze hodnotit jako záslužný čin a velké plus pro Husáka. V podstatě byl s vlky a také s nimi vyl. Dobrovolně a falešně.
    • Naprosto unikátní je, že za stejného režimu byl zavřený a pak prezidentem. Ale jako prezident si nechal vozit každý den čestvé jogurty ze Švýcarska od firmy Santis. To se mu to vylo.
  • Serózní politik seriozní člověk,který zbrzdil Ruskou okupaci bez dusledků na obyvatelstvo a politiky tragické,Dubček dělal hajného lesníka ,tak jako ostatní Černík i Smrkovský .
    Skromný člověk co pusobyl proti nacistům německa,rakouska v SNP viděl tragedie zabitých Slováků neviných lidí .
    Neletal letadli jako Zeman ani jako Kyska mafiani kapiatlismu .
    HUsák byl pro obyčejné lidi dělníky,rolníky,inteligenci aby měli stejné životní uroven´a stejné platy ,nebyli tak žádné mafie a zakazoval cestovaní do kapitalistické ciziny,což bylotaky správné ,neb nebyli mafie sdovolenými v cizině každoročně zimními i letními a nebylo dlužníků co by nevraceli peníze nebylo doměn takovým tenistkám a když Navratiloví chtělá žít v uSA a nakydala na lidi v Českoslovesnku její lesbickou vášem utlaku v ČSSR,tak ji nechali žít tam kde se jí vedlo jen s penězi bez lásky k lidem jakou měl Gustáv Husák co zavřel i syna Havla který byl nactsickou propagandou Haidrychy vyzvednut arizovali židovský majetek Lucernu i Barrandov jako v filmu Babylonská ¨veža s Kronerem h lavní roli
    • Teda Tys toho zde naplantal. *1* *5*
  • KarelKor
    Havel se také bude přehodnocovat :-D:-D Doufám, Že brzy !!
    • Ubožácký pšoučku - pan exprezident Havel byl ČLOVĚK.
      husák - ???- vždyť to byl jen komoušský poskok rusáckých vychodpostepních nájezdníků, nejproradněšjší lidské smečky světa - nic víc nic míň.
      • První věta NE, druhá ANO.
      • Neměl koule.
      • A zažil jste ho?
      • Havel byl buď naivní nebo loutka. Přečti si jeho projevy z roku 89-90, pokud to tedy zvládneš a snad to i pochopíš.
        • Havel je divná osoba.Jako občan Havel viděl na režimu vše špatné a dovedl o tom psát.Ale jako prezident Havel neviděl jak jeho kamarádi rozkrádají republiku.
  • při jeho porovnání s dnešními Kalousky, Bělobrádky, Gazdíky, Sobotky a Topolánky mám ale bohužel pocit, že byl kvalitou minimálně o řád nad nimi.
    • Jeden za osmnáct, druhý bez dvou za dvacet *1* *1*
      • Blbe, jak můžeš srovnávat Donalda s Havlem.
  • ČT je poslední socialistický podnik v tomto státě. Pozornému divákovi jistě neušlo, jak někteří její redaktoři krásně tloustnou, včetně pana ředitele. Nu, práce málo a zdroj peněz jistý, tak co. Hlavní vysílací čas se zaplácne nejlépe pohádkou, nebo nějakým idiotským seriálem či 1000x již hraným filmem. Díky panu Soukupovi se nám pan ředitel po mnoha letech konečně probudil a třeba se něco chytrého dovíme. Jinak přemýšlím, za co vlastně platím koncesi, asi to zruším. Je to k ničemu.
    • Ty neplatíš nic, za tebe tady u nás v CZ platí soudruzi z Kremlu.
    • Výstižně popsáno,smekám a děkuji.
  • GregorMoldavit
    Ono vyznamenávání bylo zábavné. Když se potkají dva kuřáci, tak jeden nabídne druhému cigaretu. Když se potkal Husák s Brežněvem, tak si vzájemně zdobili prsa nějakým vyznamenáním. Husák ho jednou nazval "největším bojovníkem za mír na světě".
    (Říká se, "bojovat za mír je asi jako souložit za panenství".)
    Mimochodem, Brežněv si 4x udělil nejvyšší vyznamenání "hrdina Sovětského svazu".
    Moje vzpomínky na Husáka jsou výhradně negativní. Kecy jako, "on ještě není tak špatný, jiný na jeho místě, ten by..." jsem nikdy neuznával.
  • O mrtvých jenom dobře. Husák byl spíš tragickou postavou. Byl to zarytý "věřící" komunista. Ale soudruhům se asi nějak vzepřel a tak ho zavřeli na několik let do kriminálu a tam ho zlomili. A když už potom byl hodný a poslušný, tak ho dosadili na funkci presidenta.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit