Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Možno by Slovensko mohlo dodávať na Ukrajinu krematória. Ukrajinske inštitúcie trápia veľké problémi zvládania nával zabitých vojakov. Každým dňom je ich viac a viac. Podľa publikácie mali ukrajinské ozbrojené sily za posledný mesiac približne 17.500 zabitých vojakov. Márnice sú naplnené do posledného miesta, ich kapacita nestačí na bežné fungovanie. Majú nedostatok vozíkov na mŕtvoly, preto ich často treba ukladať priamo na podlahe. Aj manipulácia je jedným z hlavných problémov márnic. Jednoducho nemajú dostatok personálu. Niekedy je mŕtvol toľko, že sa musia vykonávať hromadné pohreby. Ťažké bremeno leží na pleciach nielen patológov, ale aj kňazov, najmä kaplánov. Deň čo deň vykonávajú pohrebné obrady za zosnulých, často vo veľkom počte.

    V dôsledku vysokých strát sa priemerný vek ukrajinských vojakov stále zvyšuje. Minulý týždeň americký časopis TIME informoval, ře priemerný vek ukrajinského vojaka je 43 rokov, v marci 2022 sa pohyboval od 30 do 35 rokov. Táto zmena priemerného veku vojakov je spojená s veľkými stratami – Ukrajina je nútená mobilizovať starších občanov, aby ich nahradila. Pritom sú v ukrajinských ozbrojených silách aj vojaci starší ako 50-60 rokov.

  • "........ čtrnáctý balík vojenské pomoci. Dodávky měly zahrnovat například osm minometů, dále 140 raket do systému protivzdušné obrany KUB a značný počet různé munice."

    Pánové v Bratislavě pěkně velitelsky jste to rozsekli. U nás jedou zbrojovky, zejména pak výroba střeliva na 3 směny.Samozřejmě, že UKáčka za nic neplatí.Kde by vzali peníze?Výrobu kompletně hradí výrobci náš stát.S tím , že někdy .. Jasně že to bude nikdy. Slovensko nás výrazně předbíhá na všech frontách. A nám se tady vrací bumerang pražské blbosti. Naposledy v Africe. 

  • Když je třeba pomoct, tak se to má prostě udělat. Ale krmit zloděje a korupčníky v Mukačevě moc moudré není.  Vyhazovat potřebné peníze pro své lidi z okna? 

    • janhrom

      Proto byl včera schválen nobvy balíček daní a máme zase jak oborat občany ČR.Nikde jsem se v článku na E15 nedočetl,že by sev tom balíčku omezovali sociální dávky.Pro naše romské spoluobčany 

  • Slovenská vláda bude pomáhat Ukrajině humanitárně, nikoliv vojensky. Chceme mír, ne válku,“ napsal na sociální síti ministr vnitra . Ať tohle ten povedený ministr řekne obětem v Buči a v jiných městech zasažených válkou. Je vidět, že pohrobci Husáka, Lorence a jiných pohrobků slovenského státu fungují dokonale! A u nás máme Bureše.

    • janhrom

      A ty jsi se narodil za koho?Za Husáka že? Takže jako potrefená husa kejháš hezky.

    • janhrom

      Ten nádor co máte na mozku ,jste si pojmenoval Babiš sám, nebo vám to doporučil lékař?

    • ..tebe ty p.r.a.s.o.p.s.e, by tam měli poslat do první linie ... vždyť ani nevíš co si zač ... ú.ch.y.l.e:-)

    • A co říkali bývalí ministři civilním obětem v Iráku, Sýrii, libyi, Afghánistánu, Jemenu, Srbsku atd.?

    • S marmeládou nebo čokoládou tydýte ?

      Vem se za ruku s ostatníma pacientama a běž bojovat na UA holoto líná 

    • A taky Vás dva. 

  • Fico a vítězství rozumu 😂😂, ještě Kaliňák, jako garant bezpečnosti ........

  • Hoši, chalani gratuluje se do Bratislavy. Se říká, že v každém slovákovi je kousek Jánošíka. Tady v tomto jste Jánošíci všichni. Někdo musel začít. Začít s koncem nekonečného sypání do bezedné propasti s názvem Ukrajina. U nás v Praze máme zdivočelou smečku hlupáků kteří se touží jen zavděčit. Zavděčit se ale za naše peníze.Jen se věří, že co nevidět bude veřejný soud. Kde se budou muset loupežníci našich veřejných peněz zodpovídat. A samozřemě si vyslechnout rozsudek.

  • Tleskám...

  • janhrom

    Blahopřejeme k vítězství rozumu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit