Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak že, Masarykova Česká republika je blábol a pokud by Masaryk předvídal, co se stane po 2. světové válce, myšleno tím nastolení komunismu na více jak 40 let, tak by zalezl do díry a nechal by svůj neoamerikanismus pro někoho jiného, než jsou Čechy mé. sice bychom byli "germanizováni", ale byl by zde zdravý kapitalismus, kde jsme měli velmi dobrou výchozí pozici. Tak bych toho "Tatíčka" až tak "neikonoval".
  • Snad se brzy objeví i materiály, které dokáží, že i M.R.Štefánik byl zavražděn lidmi z okruhu pana presidenta Masaryka a ministra zahraničí Beneše. I když oni sami o tom vědět nemuseli.

    Český - nikoli slovenský a německý -nacionalismus měly v té době "navrch". Připravil nás o vědce - v té době světového jména - který udělal jen tu chybu, že se zamíchal do politiky.

    Určitě se najdou jedinci, kteří mou domněnku prohlásí za konspirační teorii? Jak s konspirační teorií ale "ladí" oficiální zpráva z šetření "nehody"(?):

    "Keď sa dostalo letadlo Caproni, ve kterém M.R. Štefánik přichádzal domov, nad Bratislavu, vystrelil po ňom strážny vojak Jozef Meško, o tom je oficiálny záznam. Podľa rôznych svedectiev, často aj protirečivých, však po lietadle strieľali viackrát - z kasární a z iných miest. Zdôvodňovalo sa to omylom, vojaci si vraj splietli talianske farby stroja s podobnými maďarskými. Ovšem - namiesto toho, aby lietadlo čo najrýchlejšie pristálo, krúžilo dlhé minúty v podivných manévroch. Keď sa posádka už-už chystala pristáť, akoby si to rozmyslela a opäť nabrala výšku a zmenila smer. Prečo? Letadlo Caproni sa zrazu neďaleko Ivanky pri Dunaji zrútilo. Niektorí svedkovia videli krátko predtým záblesk pri motore. Pred dopadom z lietadla niekto vypadol alebo vyskočil, pravdepodobne samotný Štefánik. Celá posádka na mieste zahynula. Na letisko sa z mesta náhlil ministerský tajomník a poslanec Národného zhromaždenia Ján Halla..."

    • A že M. R. Štefánik s panem presidentem (tehdy ministrem zahraničí) E. Benešem byl v ostrém sporu, to už publikováno bylo.

      Šlo o několik milionů švýcarských franků z fondu, který nashromáždili krajané pro financování činnosti lidí kolem pana presidenta Masaryka. Jejich zmizení nedokázal M.R. Štefánikovi ani E. Beneš, ani další lidé z okruhu pana presidenta Masaryka, vysvětlit.  

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit