Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky se dost začínám bát inflace a následného znehodnocení mých úspor. Začal jsem proto investovat do protiinflačních akcií a část svých peněz jsem dal do zlata. Myslím si, že takhle jsme díky tomu připraven na inflaci velmi dobře a rozhodně mě nemůže zaskočit.

  • dzixy

    Částečná ignorace slibů o nápravě bývalých chyb - vysoká míra státních zaměstnanců, vysoké platy ve státní sféře, přebujelá byrokracie zneužívající nedokonalé zákony a předpisy, zejména ve stavebnictví a tvorbě cen, nedostatečná privatizace státních firem, jsou velkým hříchem současné vládní garnitury a tolerujících stran v Parlamentu. To vše je ostudou nejenom doma, ale i v zahraničí a snižuje to naši důvěryhodnost na mezinárodním poli. Pokud je to vládní garnituře jedno a bude to i nadále zdržovat, nebo ignorovat, měla by v příštích volbách dostat na frak. Zatím celkem zaslouženě.

  • mun.go

    "Britové ... zprivatizovali elektrárny". Ano - viz Timeline of the UK electricity supply industry

    Je to mimochodem velmi nešťastné řešení - stát se nemůže vzdávat klíčových síťových odvětví, jako je zdroje surovin, energetika, železniční doprava. Železnici v UK také privatizovali s tím výsledkem, že cestující nejsou schopnit hradit jízdné: Katastrofická privatizace britských železnic stojí daňové poplatníky 5 miliard liber každý rok a zvyšuje jízdné o 20% - viz The 'catastrophic' privatisation of Britain’s railways

    Kolaps britské privatizace železnic: Už druhý soubor soukromých tratí bude znárodněn

    Drobní podnikatelé v tomto sektoru nejsou východiskem.

    "Konkurence totiž zároveň zvyšuje produkci a tlačí ceny směrem dolů."

    Jak se to projevuje například v zemědělství? Očividně tak, že naše zemědělská výroba je minimalizována (nejsme soběstační v žádném směru) a ceny (nekvalitních) potravin rostou. 

  • josef.chmela

    Spoléhat se na trh, že vše vyřeší je blbost. Trh sám o sobě ještě nic nevyřešil. Viz. 90. léta u nás za Klause.

  • My který máme ho.no, nám je jedno jestli je inflace, staflace, nebo deflace. Prostě musíme něco jíst. Inflace se dá velice dobře ovládat pomocí byrokratických zábran. Nedáš nebo z vlastní neschopnosti protahuješ stavební povolení, nebude se stavět. Bytů nenasytí poptávku a jedem. Když je poptávka po vlastním bydlení, měli by to aparátčíci vyslyšet. Třeba se jednou z těch dneska drahých postavených bytů stane levné nájemní bydlení., kdo ví. Leč oni neposlouchají a domnívají se že něco řídí. Samozřejmě řídí ho.no. Výkonnost ekonomiky je závislá od výkonnosti lidí. A výkonnost ekonomiky nás žíví. Tečka.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit