Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    A ještě přidám:

    Nový výstřelek hollywoodských hvězd: nemyjí se každý den!

    No soap je trendy: Toto hnutí si ve Spojených státech získává stále více příznivců a začalo se mu říkat No soap, tedy bez mýdla. „No soap podporuje řada dermatologů, kteří radí upřednostňovat, podobně jako manželé Kunis-Kutcher, mytí podle zón spíše než v plném rozsahu. Když se osprchujeme, odstraníme vše – nečistoty, ale i prospěšný hydrolipidický film, který pomáhá hydratovat pokožku a vytváří i první obranou vrstvu proti vnějším vlivům,“ říká v článku dermatoložka Nina Roos a vysvětluje: „Z lékařského hlediska není sprchování každý druhý den žádný problém.”


    „Myslím, že většina lidí se koupe nadměrně,“ uvedl k tématu doktor C. Brandon Mitchell, odborný asistent dermatologie na Univerzitě George Washingtona. Každodenní rituál sprchování také podle něj odstraňuje přírodní maz z pokožky a narušuje bakterie podporující její imunitní systém. Co radí? Sprchu jednou až dvakrát týdně. „Klientům, kteří trvají na mytí každý den, říkám, aby si aspoň nemydlili celé tělo. Zaměřte se na podpaží, intimní partie a chodidla, což jsou oblasti, které produkují nejvíce sekretů,“ radí lékař.

    No soap je ekologické i ekonomicky výhodné: Má to ještě jednu nespornou výhodu, dost ušetříte za vodu, elektřinu či plyn i kosmetiku. České domácnosti spotřebují denně 90 litrů vody na osobu denně! Tyto nové návyky by vás také mohly vymanit z nadměrné spotřeby kosmetických přípravků, které zbytečně znečištují životní prostředí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit