Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Kdysi jsem shlédnul výstavu v Brně,která analyzovala obsah městských jímek.Z toho vyplývalo,že v 19. století byla teplota na Moravě zřetelně vyšší než dnes.Protože -kuře až 1880,dříve byl domácí morák.Totéž meruňky-1890,dříve domácí broskve.Jelikož z jiných pramenů víme,že :



    1310-1322-Malá doba ledová,(trvá do 19.století)-nevzešla úroda,mor
    zvířat,hladomor lidí,pokles populace.

    ,pak zvyšování teploty ve století 20 a 21.je vlastně návratem do normálního stavu

  • Frekvence "stávek" by se měla zvýšit, jistě by to pomohlo klimatu :)

    Pokud to ale myslí studenti vážně, mohli by uvést v praxi taková opatření, aby se změny daly alespoň zpomalit. To ovšem vyžaduje studium změn a to nějakou stávkou ovlivnit jaksi nepůjde. Já jen sleduji

    jak vzrostla letecká doprava, vidím spousty osobních automobilů obsazených pouze jednou osobou.

    Vidím mladé lidi, kterak "třídí" odpad do jednoho pytle. Taky dobrý. 

    A tropické deštné pralesy? Tam asi řádí major Terazky se svým "Fšetko popíliť".

    Určitě má ještě spousta jiných dějů vliv na změny- sem tam nějaký ten jed, aby nám řepka vyrostla asi jako telegrafní sloupy? ETC     

  • Jen straší lidi nějakou klimatickou krizí, žádná není, nebo snad 500 vědců, největších kapacit světa, lžou?

    *! ZDE !*

  • Jaká společnost - takové problémy.

    Nepodělali se dědečkové a pradědečkové, zajisté to zvládneme také.

    Bez různých zlatokopů jako jsou Gréty a patologických záškoláků. Kapinka hysterie může dobře vydělávat. 

    Buď se musíme naučit vydobýt si pohodlí jinak, nebo se jho části vzdát. Než přijdeme na to, jak to dělat jinak. Ale to nevymyslíme, když nebudeme chodit v pátek do školy nebo třeba v úterý do práce. 😛 

  • Wolfcastle

    Proč by sme měli měnit klima?? A které klima je to "správné"? Před mnoha lety bylo tady v čr moře trilobita mušele a další mořské živočichy najdete kdekoliv trochu hloubš kopnete a co jako je to správné klima holt vždy se na zemi měnilo NIKDY nebylo stále neměnné!!! 😉 Jediné co musíme je se přizpůsobit, že si nějaký blb postavil město půl metru nad mořem? no jeho chyby užil si pár stovek let krásných výhledů a teď šup města zbourat a postavit dál ve vnitrozemí...

    • Správné klima je to, na které je konkrétní organizmus zvyklý. Jakákoli změna klimatu přináší nepohodlí a organizmus se musí přizpůsobit, nebo změnit stanoviště, jak píšete.

      Ovšem moře v Čechách, to není záležitost klimatická, ale geologická, zde si vám dovolím oponovat.


  • Nenechte si nic nakecat, žádná klimatická změna není!

    • Vyvolavatelé chaosu nám houfně  tvrdí, že hlavním problémem dneška je klimatická změna. 

      Snaží se naši pozornost upřít jen tímto jedním jediným směrem. A snaží se nám vnutit jediné správné řešení.

      Ale ono dochází k mnoha dalším proměnám se závažnými dopady, které musíme řešit, jinak se nevypořádáme ani s onou pofiderní změnou klimatu. 

      A buďte si jisti, že neexistuje pouze jeden „správný“ přístup - naopak, musíme zapojit svobodný lidský mozek, nabízející nepřeberné množství nápadů. 

      Nejhorší totality začínají vždy zotročením myšlenek.

      --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

      Ostatně, není to tak dlouho, co vyšlo najevo, že oni "klimatologové" si upravují - mimo jiné - po vzájemné internetové korespondenci,údaje svých pozorování. Tak aby jim "hrály do noty". Zachycená - a na seriosních serverech zveřejněná - korespondence to více, než potvrzuje!

  • Při případném vítězství klimaticko-gretenských aktivistů budou prvními oběťmi masy lidí, které si už nebudou moci dovolit život podle nových gretenských pravidel - mnohonásobné zvýšení cen všech energií, razantní snížení životní úrovně, vytvoření klimatické nobility, nových rychlokvašených zbohatlíků, kteří vydělávají a vydělali hodně peněz na strašení lidí, adorace pomatené Grety a mnoho dalších šíleností a zvráceností. Mlčící většina je natolik dezorientována a lhostejná, že není a nebude schopna odporovat. Pasívně přijme svůj osud a nebude už ani vnímat své postupné vymření. Hitlerovská tisíciletá říše je už minulostí a budoucností je tisíciletá eurohujersko-klimatická říše.
  • Klimatické šílenství uspíší zkázu životního prostředí a sráží vyspělou evropskou civilizaci na kolena. Po Evropě se přelévají módní vlny migračního, genderového a klimaticko-ekologického šílenství, které mají pacifikovat jakýkoliv odpor proti prosazované islamizaci a afrikanizaci evropského kontinentu. Protestující studenti zaujali postavení užitečných blbů. 
  • Na klimatické změny se vážení můžete jen a jen dívat. Jste diváci, ne ti, co to mohou změnit. Ale mezitím se můžete k přírodě chovat slušně a neznečišťovat ji. A to asi tak vše co můžete :-) Kecy o tom, že změníte klima, vyslechněte, ale prakticky to fakt nedělejte, byli byste za blázny. Jako celá EU, která si vzala za vzor Rusko, kde také chtěli poroučet větru, dešti. A PROTO PÁLÍ PRACHY. VAŠE PRACHY !!! ...to je to nejhorší. Místo aby bylo na zemi míň lidí, tak je podporován přírůstek obyvatel. Hmmmm

  • Koukám na tu diskuzi a připadá mi to jak agitka Rudého práva.Je dobře že si mladí uvědomují že ten ekonomický růst něco stojí a že to ohrožuje podstatu přírody jako takové (i když pokud na to přijde tak ta si to vyřeší sama v rámci planety nebo vesmíru).Ale každý ať začne u sebe a neberou nám život ,omezit spotřebu a v rámci max.soběstačnost,člověk je tak trochu ze staré školy ,ale proč vyhazovat spotřebič když je ještě funkční jen proto že už je z mody,výměna mobilu po roce je extrém ,ale děje se,místo sezení u notebooku ,něco vytvořit nebo opravit.Tam bych směřoval výchovu a ne jim pěkně po komunisticku nadavat ,každý snad ví že že nejvíc kašlou na ekologii miliardáři z postkomunistických zemí,viz.Babiš a spol.a o Číně či Rusku ani nemá cenu diskutovat.Nedělám si iluze že pokud by to šlo tak se tak děje i jinde ale asi ta veřejnost funguje jinak.

    Omezení porodnosti vyspělého světa tenhle problém neřeší jak je nám vtloukáno do hlavy již několik desetiletí a náhradu za liberální kapitalismus též nemáme.

    Někdy se obavám vzniku ekototalitních režimů které najdou konečné řešení že člověk přírodě škodí .

    • Omezení porodnosti řeší vše. Omezí se spotřeba. Nebo snad 8 mld lidí má menší spotřebu než třeba 5 mld? Ale jde jen o peníze! Kdo by pak ty věci kupoval? 

      • To je omyl jeden člověk se spotřebou třeba Kuvajtu škodí zemi víc než třeba jeden člověk ČR ,takže těžko spotřebou omezíte ničení ,ale tu porodnost ano protože člověk bezdětný a bohatý nejlépe odpovídá nekonečnému růstu.Otázka je co potom.

      • Na to dává opověd logika ,ale ta matematika se nějak vytrácí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit