Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    "... neobvyklé vystoupení tanečníků při květnové závěrečné akci Konference o budoucnosti Evropy ..."

    Tak v ČR bylo něco ještě lepšího, a to 2x:  Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí v Praze vyvrcholil 17. 11. 2022 vystoupením ruské kapely Pussy Riot, která patří k silným opozičním hlasům proti ruskému prezidentu Vladimiru Putinovi. 

    Do plného Václavského náměstí dnes členky kapely vykřičely kritiku Putina, která odkazovala i k jejich vystoupení v Moskvě před deseti lety, za něž si vysloužily tvrdé tresty. 

    Vyzývaly ke vzpouře, kritizovaly Putina za jeho propojování světské moci s církví, za korupci, za potlačování lidských práv i falešné vlastenectví, jemuž podléhá množství Rusů.

    Pussy Riot mají rády Prahu - vystoupily zde (klub MeetFactory) též 8. 9. 2022 s přibližně hodinovým vystoupením, které nabídlo procházku bouřlivou historií Pussy Riot s důrazem na akci v moskevské katedrále Krista Spasitele. Pětice členek kapely v únoru 2012 v chrámu křičela text písně Bohorodičko, vyžeň Putina. 

    Spolu s ruským prezidentem tak v MeetFactory kritizovala i hlavu pravoslavné církve, patriarchu Kirilla, který podpořil Putinovu kandidaturu v prezidentských volbách. Přední řady při jedné divočejší performanci vystupující polily vodou z několika plastových lahví. Vedle Putina, Kirilla a představitelů soudu i policie nebyl kritiky ušetřen ani běloruský prezident Alexandr Lukašenko.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit