Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takze fakticky pro tvurce clanku plati, ze kdyz asiat musi v testu znalosti mit napr. 120 bodu protoze je asiat, kdezto afroamericanovi staci 90, to je ok... Ale kdyby vsichni museli mit taky 120 jako vsichni ostatni je to rasismus, lonzervatismus a trampovksy  svinsky podraz... Protoze "rasssssizzzzmmmmuuuusss!". 

    Chapu, podobne podle puvodu se u nas vybiralo skoly za totality, komunisticke totality. Radeji upresnuji aby i ctenari za par desitek let vedeli kterou totalitu presne mam na mysli.... Hadam ze tohle nebyla posledni.


    Ono uz samotne zohledneni znamkovani je na povazenou.... Protoze pokud zohlednuji znamky ze stredni, kde plati podobna pozitivni diskriminace, tak to davaji asiatum sezrat dvakrat.... Ale asiati to skousnou, protoze ti jsou zvykli neodmlouvat a drit... Ti vedi ze zak nema co se ptat, ten ma makat az se z nej prasi. Proto si taky nestezuji... U nas v asijskych firmach si taky museli asiati zvykat ze delnici maji porad blby otazky typu "proc to mam delat?, Proc to nedelame takle?" Zase japonci maji problem s tim kdyz kdyz jim do tymu nekdi prideli evropana... Zatimco japonec musi byt v praci driv nez ostatni(ti kdo prijdou dalsi se pak omlouvaji ze maji zpozdeni) a hrdost mu nedovoli odejit driv nez vedouci... Evropan klidne odejde po zkonceni smeny ani se neomluvi, ze jde prvni.....

    Znate ten pripad politicky co ma podle jejiho tvrzeni indiansky původ... Vite proc ta beloska tvrdi ze ma indiansky puvod???? Protoze se chtela dostat na skolu, ale jako beloska by se tam ani nahodou nedostala ;) 

    A vite proc asiati jsou znevyhodneni?? Protoze jsou v prumeru nejchytrejsi, a to je prave ten princip zvyhodnovani... Opira se o prumerne hodnoty v ramci rasy, aby bylo mozn ty rasy zvyhodnit, nebo nezvyhodnit.

    Preneseno do ceskeho prostredi by to mohlo vypadat takto:

    Tady jarda ma dvojku z chovani, za to ze nezdravil ucitelku a pepicek ma pochvalu reditele skoly za vzorne chovani, protoze tento rok zmlatil pouze dva pedagogy.

  • Na zakladce jsem mel skveleho kamose sedeli jsme vedle sebe az na gymplu ja byl blbej jak stoudev trojka byla moje nejlepsi znamka, ale kamos sprt same jednicky vzdy pri dulezitych pisemkach a zkousek poradil sice jsem prolejzal sodrenyma usima, ale slo to oba jsme chteli na medicinu chci bejt chyrurg kamos taky hlasili jsme s ena skolu ale hlasi se tam 400% lidi... no zkousky jsem udelal protoze kamos mi radil ale prospech jsem na tu skolu nemel... ALe vzali mne protoze jsem cernej no a s kamosem ze zakladky uz se nakamaradim je to rasista je na mne nastvanej ze jeho se samejma jednickama nevzali...

  • Pozitivní diskriminace, inkluze, politická korektnost - nejhorší vymyšlenosti outsiderů reálného života.

    Tak na univerzity budou chodit d.bílci, hlavně že mají dost tmavou pleť.

    Kačerov - náš vzor....

  • Hm, ale do té degenerace východu má ještě hódně daleko. Kdo poznal východ i západ může srovnávat. Myslím tím současnou dobu. Před několika tisíci lety na tom Čína se svou kulturou a civilisací nebyla zas tak špatně.

    Proto by si lid měli navzájem pomáhat, předávat si své poznatky a ne se rvát jak v džungli. No jo, když ale těch 7,5 miliardy jakýchsi "homo vědoucích moudrých" je na tu Zemičku moc. A ten živočich nedokáže udržet velikost své populace humánním způsobem v rozumných mezích a tak to bude muset udělat Příroda. Bohužel. A to vezme napříč "politickým spektrem".

  • můžeš bejt blbej hlavně když jsi černej....

  • Tercais

    Kvóty na počty studentů různých rasových původů měly smysl v těch 60 letech, kdy byla Amerika mnohem rasističtější a boje o rovnoprávnost teprve nabývaly svého tvaru. Ve chvíli, kdy procento etnických studentů odpovídá procentu tohoto etnika v populaci, by bylo vhodné tyto kvóty rozvolňovat, a více se zaměřit na výsledky příjmacího řízení a esejí. Bohužel, to úplně dobře nejde. Je totiž rozdíl, když LSAT na 100 % napíše běloch z prominentní soukromé školy, kde školné stojí 250 000 dolarů za rok, a když to tak napíše afroameričan, jehož rodiče jsou ještě pologramotní, který chodil do školy v chudinské čtvrti v Bronxu, a jehož bratra zastřelili během zkaženého dorgového obchodu. I já bych spíš přijala afroameričana, který dokázal uspět navzdory všem očekáváním, než studenta z bohté rodiny, kterému k úspěchu pomohly tatínkovy chechtáky. Peníze na financování školství totiž v americe jdou z daní z nemovitosti. To znamená bohatší čtvrť=lépe financovaná škola. A ty rozdíly mohou být propastné. 


    Bohužel, což je další aspekt tohoto problému, s Trumpovou administrativou čelí Amerika takovému nárůstu rasismu až fašismu, s jakým se od 60 let nepotýkala... 

  • tobro

    Jestli právě o to nejde .. ;-)

  • Směroplatná :-) by měla být jednoznačně inteligence a ne rasová příslušnost.

  • TheGGG

    západ je zdegenerovaný potácející se kolos... dopadne jako římská říše... podrazí mu nohy vlastní úpadek a dekadence

  • Pozitivní diskriminace je ve své podstatě kontraproduktivní a ve svých důsledcích zhoubná. Pozitivní diskriminaci uplatňují lidé poťouchlí, škodolibí a kazisvěti nebo idioti. Renomé absolventa Harvardu je vážně ohroženo.
  • KIMCID

    peníze.nemáš na školní uniformu nenáš vzdělání

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit