Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • § 355
    Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob
    (1) Kdo veřejně hanobí
    a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo
    b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,
    bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
    (2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
    a) nejméně se dvěma osobami, nebo
    b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.
  • Cenzore, nedopouští se zdejší diskutéři trestného činu vůči nemocným a důchodcům? Čekám jak se zachováš a podávám zprávu o této diskuzi na patřičná místa!
  • On takovej dobře pověšenej komušista, to je pane podíváníčko.
    • Kolik ti platí Jarda Duka za ty kecy o "lásce k bližnímu po křesťansku" píšeš ty ubohá figuro bez mozku? *16*
  • Jo jo . Zaplatíte si to jinak a víc . Lékárny zvýší marži a budou na svém a třicetikorunáči budou chrochtat blahem jak to mají " zadarmo ".
  • A zase si tam budou babky chodit podrbat o svých sousedech. Čekárny budou plné flákačů, jak za komančů.
  • Konecne odeznelo poplatkum u lekare.Vzdy mi bylo trapne,dat doktorovi 30 kc,jako bych mu davala zebrovne,almuznu..Penize lze navysit jinak tech 30 kc a ne zbytecne plytvat papir,stroje na ony penize,lide zamestnane navic na toto.Rekla bych,ze vic stalo penez,ony nove poplatky 30 kc a odradilo to,mnohe lidi k lekari zajit,tudiz se tim moc neziskalo...Penize z Cech mizi,jelikoz nejsou hlidane,ve vsem je binec,ne prehled...Vyrabeji se same smejdy,co se snazi podvodnici nabizet duchodcum,slabym,aby z toho meli penize,zisk..Vsude same sizeniny,co vse znehodnocuje vyrobky a zbytecne se vyhazuje,nez aby se vyrabelo pociveji a setrilo se,ale rozume...Mlada mela krasne obleky i znackove,vse vyhazela a koupi dalsi,nez aby odnosila co ma,takto se vyhazuji zbytecne penize.Lide se musi naucit setrit i na malickostech,umet vyuzit veci,jak by mohli jeste poslouzit.Krasa,ze je nekdo hezky,kdyz se lip oblekne,je jen pozlatko na nic.Ale ten kdo umi zit,hospodarit a neplytva penezi za zbytecnosti,ale umi zit i s malem,prakticky clovek,ma hodnotnejsi a bohadsi zivot,nez snob,co resi jen paradu,penize a vyhazuje penize za malichernosti...,byva chudy na dusi a zivot mu utece skrz prsty...
  • To je škoda. Škoda zavedeného nástroje na kontrolu výkonu. Měřit výkony zdravotnictví jen pomocí spotřebovaných nákladů je manažerské diletantství. Úřednicko-politické metody v byznysu nemohou fungovat a zdravotnictví je obrovský byznys...Konečně snad pochopili, že regulovat je potřeba zdravotníky a ne pacienty. Poplatek se mohl stát motivací (a levnou metrikou), pro doktory, kdyby platilo:
    1) Poplatku je zproštěn pacient s bydlištěm dál jak 30 minut MHD či veř. dopravou k praktickému lékaři, a to s dosažitelností během celé ordinační doby. To samé do 1h u specialistů. (Ordinace v pohraničí úplně zmizely). 2) Na příspěvek nemá lékař nárok, pokud objednaný pacient musí čekat víc, jak 15 minut, + Je zavedena regulační kompenzace externalit ve výši poplatku za čekání delší jak každých započatých 30minut. (Třeba za parkovné v areálu, které musí pacient zaplatit. Ať se konečně naučí - donutí plánovat kapacity a objednávat pacienty na respektované termíny a on-line). 3) Na příspěvek nemají nárok, pokud nepovažují svou práci za placenou službu taky pro zaměstnané D, když neordinují běžně před 6:00 a po 16:00 v pracovní dny. (Chodí o práce na 7:00 a ordinují vesměs až po 8:00 a nepřímo tak nutí zaměstnané a dojíždějící využívat pohotovost za 90,-). 4) Na příspěvek nemají nárok, pokud nepracuje ordinace aspoň na 2 směny. (Plýtvají zdroji v nevyužívaných ordinacích = mimo nemocnice doktoři prakticky vůbec nepracují na směny a nejen diagnostické přístroje nejedou v režimu 24/7 sdílením pracovišť, jako je to běžné dnes už i u THP skoro v každé fabrice na autodíly). 5) Na příspěvek nemají nárok, pokud na ambulantní (= jiné než preventivní) vyšetření objednávají na termín delší než 1 týden - a na akutní déle, než v týž den, bez ohledu na noční hodinu. 6) Na příspěvek nemají nárok, když bojkotují právo pacienta předat (učinit dostupnými on-line) VEŠKERÉ dříve shromážděné zdravotní informace licencovanému lékaři podle aktivního souhlasu pacienta - třeba na SMS kódy jako v bankovnictví. (Tj. nepracují automaticky v IZIP, odmítají plnit nebo sdílet zabezpečené DB, zpoplatňují výpisy z dokumentace a pod.)
    Klidně bych regulační poplatek zvýšil na 100,- ale proplácel ho z pojištění (a pojišťovnám z povinného motivačního fondu MZ - za prémie podle vybraných regulačních poplatků. Poplatek by měl jít zaplatit (v každé ordinaci s počítačem na stole) bezkontaktní platební kartou, ideálně kartou pojišťovny...
  • Myslím, že mnoho lékáren se tak dostane do problémů, takže zdraží léky a odnese to zase obyčejný občan.
    • Nesmysl. Optik a lékáren je jako maku => je to skvělý byznys s nepřiměřeným ziskem.
      • Právě protože je jich jak "maku", tak se zdraží; nikdo nechce přece zkrachovat, že? Naštěstí tu existuje konkurence, která předražení nedovolí.
  • Skvělé budu moci trávit více času v supermarketech a galeriích případně ve veřejných domech a užívat si rozkvětu demokracie a svobody.Dnes zajdu ke třem Urnám položit květinu a večer si odpočinu na Lavičce Václava Havla. Zítra ráno odlétám z Letiště Václava Havla do Splitu.Pá Pá!
    • Ve skutečnosti nejsi tak starý,ale blbý.I ty jednou zestárneš......
      • To je ironie, hňupe!
        • my víme o to je to smutnější když se ti stýská po komouších ty HOV@D0
  • Poplatky ve zdravotnictví-zkusily se a neuspěly.Osobně si myslím,že pro větší část občanů se tyto poplatky setkaly s porozumněním,neboˇto byly takové "bonboniéry",které se dávaly zdravotnickému personálu,i když se i dnes na skutečné bonboniéry také nezapomíná.Problém byl v tom,že poplatky měly plnit funkci regulátora,to je však k pousmání právě u občanů bohatých,ta chudší část byla tímto opatřením skutečně regulovaná.A o to šlo?Aby chudí při obracení každé koruny se takto neeticky regulovali?Je sice pravda,že poplatky byly součástí ekonomiky pro zdravotnictví,ale po době,když se neuváženě snížily stropy v sociálních daních a nezvyšovaly se platby do pojišťoven za státní pojištěnce(důchodce a děti) i když inflace rostla.V tomto kontextu je namístě poplatky zrušit.Chybějící peníze musí stát zajistit jinak.
    • slo to to aby duchodci nebehali k doktorovy s kazdym zarazenym prdem at si s nima povidaji jejich potomci a ne doktor.... vzpominam na casy pred 30kc jak cekarny byly preplnene duchodci hlavne brzo rano pred pracovni dobou pac asi nemuzou spat tak co by k doktrovi chodili na 11 kdyz to zrovna davaj ruzovou zahradu.... no a mame je tu zas *11* jen nechapu proc zustal regulacni poplatek na pohotovosti ??? *8* tam snad nikdo nechodi se vykecavat ale jen kdyz je to opravdu nutne...
      • Souhlas.
        A proč zustal "regulační" poplatek na pohotovosti, co se jím "reguluje"? No prostě proto, že v tom českém Švejkolandu už neplatí logika západořímské civilizace, ale "logika" východostepní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit