Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po mnoha a mnoha letech průběžného páchání všech možných i nemožných koblihozvěrstev je konečně příležitost pochválit tu ..... Bureše/bábiše a jeho parlamentní Áňoistickou smečku, že se zachovali alespoň jednou normálně a nesedli na žvásty japončického imigranta pi..moi oka..žmůry.

  • Protektorátní vláda a zastupující říšský protektor mají poslední slovo.
    Nějaké názory lidí jsou jim šumák. 

    Nakonec mají takovou smlouvu všichni, tak my honem také. Měli jsme jí se Sovětským svazem a tak jí máme i s USA. Nějak to dopadne. 

  • Dokonce i Schillerová je za naši obranu ze strany NATA... Měla by se věnovat výhradně financím. Asi se potom nemůžeme divit takovémuto nárůstu počtu členů SPD - která je důsledně proti EU a NATU: V roce 2019 jich měla zhruba 6500,
    na konci loňska to bylo už skoro 10 800 členů. Počty členů už pak rostou, ne příliš,  jen politické straně STAROSTOVÉ.

  • josef.chmela

    USA protektor jednou nařídil, tak se to musí plnit.

  • Amíci si nikdy na své území nepustí cizí vojáky, ale my a další jim budeme poklonkovat. Proto mají po celém světě několik set vojenských základen (cca 750). Mimochodem Rusko jich má asi 20.

    "V pomyslném žebříčku deseti zemí, které ročně vydají na armádu nejvíc peněz, se USA drží na vrcholu neobyčejně pevně: Jejich armádní rozpočet nepřekoná dokonce ani společná suma následujících devíti států, mezi nimiž nechybějí velmoci jako Rusko, Čína či Indie. Pro představu: Podle analytiků z IHS Markit se loni na armádní účely vynaložilo celosvětově v přepočtu 39,8 bilionu korun a USA do této sumy přispěly víc než 15,8 bilionu, tedy zhruba 40 %. Čína se jako druhá v pořadí zapojila do globálního zbrojení „pouze“ částkou 4,8 bilionu a třetí příčku obsadila Velká Británie s 1,3 bilionu. Česká republika se s rozpočtem 47,8 miliardy korun umístila na 63. pozici."

  • goyim

    Prý obranná.😂Asi tak obranná, jako celé slavné obranné NATO.😂Ne moment... obranná jako speciální obranná operace na Ukrajině.😂😂

  • KIMCID

    Vasil Bilak by měl radost :D

  • Na oplátku bude Česká republika požadovat vojenskou základnu na území Ameriky za stejných podmínek jako oni budou mít u nás. Nebo my musíme jenom plnit a oni nic?

    • mun.go

      To poslední možnost je správně.

  • Diwa

    Tak tohle je předem domluvený akt ! Krom toho naše vláda podělala co mohla a teď se bojí Putina.......proto naši politici potřebují mít někoho kdo nás ochrání.......Kdyby se nedej bože něco dělo, tak politici budou první, kteří utečou............

    • goyim

      Jakože USA ochrání tuto bezvýznamnou montovnu bílých ne*rů?😂Idea, že USA půjde do války kvůli ČR, to je asi stejná zhovadilost, jako kdybych s tebou uzavřel dohodu, že když tebe někdo napadne, tak ti podržím kabát, ale když mě někdo napadne, tak ty se za mě budeš rvát do roztrhání těla. Nemá to žádnou logiku. ČR nemá USA co nabídnout za to, aby se nechali zatáhnout do (nukleární) války a oslabili se např. vůči Číně. Nikdy to v historii neudělali. Vždy dělali jen to, co bylo v zájmu jejich hegemonie a bezpečnosti. To jsou jednoduchá historická fakta. A Článek 5 o tom jasně hovoří. USA nemají povinnost jít válčit ani při napadení člena NATO - sami špičkoví právníci v USA včetně Albrightové to potvrdili. Celé to je "komedie o obraně" pro naivní, nemyslící ovce typu Rejdim. Ve skutečnosti je to o tom, jak udělat ze svých kolonií typu ČR bojové hřiště, takové nášlapné zóny, ze kterých se povede agrese proti Rusku, které budou Rusko "zaměstnávat" a budou cílem jeho útoků, namísto USA. Z obranou to nemá nic společné. Stačí se vždy podívat na kompozici armády/techniky a hned je to vidět. F-35ky nejsou obranné letouny. Aegis systémy se dají použít agresivně výměnou softwaru, včetně nukleárních hlavic na hypersonice.

      Zde platí jednoduchá logika (kterou ale šaškové typu Rejdim nechápou): 

      1) Je členství zemí typu ČR v NATO v zájmu USA? Ano, jinak by jsme nebyli v NATO.

      2) Je zatažení USA do velké války kvůli zemi typu ČR v zájmu USA? Ne.

      3) Je USA povinna jít do války v případě napadení člena NATO? Ne.

      Co z toho vyplývá? Že NATO slouží zájmům USA, ne nám. Co je v zájmu USA? V zájmu USA je expandovat svojí vojenskou moc, rozšiřovat vzdušný prostor, ve kterém může operovat atd. Celé je to ve finále o zničení/ovládnutí Ruska/Číny, ne o ochraně nějaké kolonie typu ČR. Z tohoto pohledu je pro dosažení takového cíle úplně jedno, jestli ČR padne nebo ne. Stačí se podívat na Ukrajinu, kterou USA používá k proxy/opotřebovací válce proti Rusku. Platí za to životy Ukrajinci. USA nedělá nic, klidně je nechá všechny pochcípat, hlavně když to oslabí Rusko. A ty miliardy, které tam posílají na Ukrajinu, jsou "investice" do toho oslabování.

      A přesně takhle dopadneme my, jako Ukrajinci, pokud tady budou vládnou zrádci a slouhové cizáků typu Fiala, které volí užiteční id1oti Rejdimové.

      • Je věcí pana Rejdima, koho si volí. Já mu do toho rozhodně mluvit nebudu. Jen doufám, že nastoupí mezi prvními jako dobrovolník do války proti Rusku a Číně. 

        Za sebe říkám, že kdyby tahle vláda válku vyhlásila, pokusila by se mobilizovat, že se mnou počítat nemohou. Kolik lidí by asi takovou službu nastoupilo?  A za koho by bojovali? 

        • goyim

          "Za sebe říkám, že kdyby tahle vláda válku vyhlásila, pokusila by se mobilizovat, že se mnou počítat nemohou. Kolik lidí by asi takovou službu nastoupilo?  A za koho by bojovali?"

          Myslíš, že tohle si neříkali na Ukrajině?😂Ty si nezažil Kovid? Jak se lusknutním prstu změní "demokracie" v diktát, kde se kašle na nějakou Ústavu a pravidla a kde diletanti ve vládě jen přejímali rozkazy od mocipánů z Bruselu/DC? Najednou tě ze dne na den policajt pokutuje za to, že nemáš roušku o půlnoci v lese? Najednou nesmíš v noci vycházet z baráku? Přesto, že to byl naprostý vědou nepodložený blábol a roušky ani lockdowny neměly žádný význam? Žiješ v iluzi svobody.😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit