Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • velkopodnikoši a nadnárodní korporát jsou jedni z největších propagátorů migrace a rozvracení národní identity, doslova slintají nad představou laciné dovezené pracovní síly. Mít země EU koule, tak migraci zatrhnou, začnou ve  velkém podporovat evropské rodiny a korpošm*jdy přimějí pěkně zvýšit mzdy. Aby si páni manážéři šňupali koksík na ostrově s protitutkama to by jim šlo, ale platit vlastní lidi to ne... a chceš přesunout výrobu do číny, fajn, ale saknce jak kr*va a na západě už si neškrtneš a neprodáš ani podšálek. Prosté řešení!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Dříve jsem měl jiný názor, ale teď to považuji za správné. Místo kvikotu fabrik a zaměwstnavatelů, že nejsou lidi a že si je budou muset dovézt z Indonésie, jak bylo nedávno uvedeno je prostě donuťte zvýšit mzdy a najednou bude lidí na práci dost. Naši současní politic se mnohdy srovnávají se Západem (když se jim to hodí), tak následujeme jejich minimální mzdy a jejich průměrné mzdy. Nebo to už se nehodí?

    • Diwa

      Celkově chybí skoro půl milionu lidí do fabrik ! To že zvedneš mzdy je hezké a beru to, ale ty další lidi prostě nenajdeš protože nejsou ! Pokud zvedneš mzdy u některých firem, dopadne to tak, že se lidi jen přelejou z jedné fabriky do druhé kde jsou lepší podmínky a mzdy ! Prostě ty lidi nejsou.....V severní části republiky jezdí do průmyslových zón k nám do Čech mraky poláků.........bez těchto lidí ty průmyslové zóny budou vyrábět polovinu výrobků ! Krom toho, skuste si dát životopis do pár fabrik........neozve se Vám ani jedna........Jakmile je vám nad 40 let, nemají ani zájem.....

      • Pak je hloupost stavět zde další fabriky a dovážet do nich lidi s naprosto rozdílnými kultůrami a náboženstvím. Pokud je zdejší kapacita vyčerpána, nestavme další montovny a přestaňme fňukat, že do nich nejsou lidi. Ty stávající fabriky a montovny stačí k tomu, aby naplnily státní rozpočet. Ovšem samozřejmě záleží, jak pak vlády s tím rozpočtem zacházejí. Kdyby se zde postavily další fabriky a do rozpočtu by z daní šlo třeba o 100 mld Kč více, tak si buďte jist, že se prostě zas vymyslí, jak těch 100 mld rozházet nebo poslat na Ukrajinu. Prostě hospodařme s tím, co máme, nezadlužujme se, nerozdávejme cizím. Stačí se chovat podobně jako s rodinným rozpočtem. Jenže tam je to o tom, že dluhy půjdou za vámi, exekutoři atd. Jenže vláda, která zadluží stát dostává sví platy v nezmenšené podobě, po volebním období si v klidu odejdou a dluhy, které nadělali je vůbec nezajímají.

        Chybí zde ekonomická zodpovědnost politiků a zákonné omezení jejich "snů a vizí", které nás všechny mohou stáhnout do pekla.

        • Diwa

          Jirko2504, já s Vámi naprosto souhlasím...........Druhá stránka je i to, kolik lidí může jít pracovat a ve finále radši zůstanou na dávkách.......Stát je dnes tak štědrý, že vyplácí dávky kde komu, ještě lidem zaplatí nájmy a energie a logicky, chtělo by se Vám za těchto podmínek pracovat na 3 směny, když Vám stát všechno zaplatí a nemusíte hnout prstem ? No a kolik takových lidí je....tisíce ! Tyto lidi mohou klidně jít do oněch fabrik a vydělávat........Celkově je fabrik spousta a ještě se další montují.......Jenže přesně jak píšete, stejně do nich nejsou lidi a ti co jsou tak se jenom přelejvají z jedné fabriky do druhé........Všude píšou jak vzniká ta či ona nová fabrika, že bude práce, ale ve finále ty platy jsou tak mizerné, že tam zůstane pár lidí a další pozice zůstanou neobsazené, nebo ty lidi ani neseženou......Je to nekonečný kolotoč........Fabriky si nechají odejít kvalitní lidi za lepším, než aby jim firma přidala peníze..........naprostá realita kterou znám i od sebe !!! Nikdo nechce dávat peníze navíc, jen to co musí !!! Pak je pár fabrik, které přemýšlejí přesně opačně, dávají super peníze, 13, 14 platy.....jenže do těchto fabrik se jen tak někdo nedostane protože ty lidi si tu práci drží...jenže kolik těchto firem je.........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit