Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem překvapen, že na tomto serveru se čas od času objevují tyto odvážné informačně otevřené články které člověk jinak dosud viděl jen na alternativních zdrojích. Je to sice zatím jen asi jeden kvalitní článek vůči 99 dezinformačním a propagandou nasáklým ostatním, ale jak říkáme my badatelé "nemusí pršet, hlavně když kape" 🙂

  • Osobně se domnívám,že protahování lidských lebek ,které se děje do současnosti,mohlo mít důvod ve snaze napodobit ty,kteří tento tvar měli daný dědičně.Údajně tento tvar s sebou nese větší objem mozku a to by mohlo znamenat výhodnější sociální a historický úděl takové populace,proto asi snaha o napodobení.(Mimochodem se tento jev objevil u tuším dvou šlechtičen v archeol.nálezech ve středověkém Bavorsku.)

    ALE! Zdroje odkud tyto informace pochází jsou laické a lidé kteří se v tom angažují se vyhýbají serioznímu výzkumu a propadají fantazírování .

    ALE! V těchto věcech seriosnímu výzkumu nelze věřit,protože oficiální výzkum se brání přijmout nové informace i za cenu jejich ničení.Tak např.Smithonský institut v USA vykupoval za desítky tisíc USD kostry( asi tisíc exemplářů)obra severoamerického (250-300 cm výška,dvě řady zubů,6 prstů na rukou)aby je pak utajeně ničil.Dnes tvrdí,že žádné kostry nikdy nekoupil,neměl a neničil.Důkazů je ovšem příliš mnoho,např.fotografie v dobovém tisku dávno předtím,než vznikly počítače,publikace antropologů té doby v recenzovaných časopisech atd.Je navíc pravděpodobné,že v této hanebné praxi pokračuje Smithonský institut dodnes.

    Proto je třeba přistupovat ke zprávám o arch. nálezech s krajní nedůvěrou a nemáme-li možnost vlastního  výzkumu,nepřiklánět se názorově na žádnou stranu.  

  • Zdroje?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit