Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud by Rusko odstřihli od mezinárodních plateb, byl by to začátek konce říše USA. Rusko tvrdí, že má řešení, aby to zvládlo. Možná, že si to Rusko i přeje a čeká jen na to. Okamžitě by Rusko totiž řeklo, že definitivně odstupuje od plateb dolarem jako světové měny. Samozřejmě by v tandemu naskočily i jiné země - Čína, Irán, Indie atd. a tím by šel dolar do kytek a dluhy USA by se možná i ztronásobily. Jinými slovy - bankrot USA. Každé jejich další tisknutí dolarů by provázel strmý pád na burze. Pokud to nikdo neví, nedávno Rusko a Čína uzavřela dohodu asi na 30 let - ohledně plynu a platba bude v EURECH, nikoli v dolarech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • mun.go

      Už v roce 2017 se psalo: Náhrada za SWIFT je v Rusku připravena. Čínská agentura Xinhua uveřejnila zprávu, podle které je dokončen vývoj alternativního systému pro mezibankovní platební systém, tzv. SPFS. V minulosti vyhrožovala americká oficiální místa odpojením Ruska, ovšem narazila na odpor ECB a úřadu v Belgii, které varovaly před takovým krokem. Že je nový systém připraven k nasazení pro 330 ruských bank, potvrdila rovněž Elvira Naibullina na stránkách ruské centrální banky. Práce na systému SPFS byly zahájeny v prosinci 2014, kdy se prudce zhoršily vztahy mezi Západem a Ruskem. Systém je tedy hotový, ale podle některých zpráv je zatím drahý. Jedna operace přijde na 5 centů.

      Od té doby se snad alternativní platební systém vylepšil, ale je jasné, že v dnešním globalizovaném banksterském světě by omezení volného přesunu kapitálu způsobilo nemalé potíže.

  • goyim

    Komedie pokračuje. Poslední zoufalý pokus USA sabotovat Nord Stream 2. Pohůnkové v médiích musí pracovat přesčas.

    NS2 je hotový. Jediné, co zbývá, je podpis německých regulátorů. Nikomu nedocvakne, proč se teď na Ukrajině UMĚLE eskaluje, přestože konflikt trvá roky. To je jen náhoda. Jako s Vrběticema. ;} Zasmějme se stenografům převlečeným za novináře.

    • KIMCID

      Plán tu je. Biden má přijet do Evropy. Asi tu chce umřít a hodí se to na Rusko. A tradááá :D

      • goyim

        Kdyby Putin měl hrát podle "demokratických" pravidel západu, tak by mohl klidně sejmout Bidena a říct bez důkazů, že plánoval útok na Rusko. Tak, jak to udělali Američtí teroristi s generálem Iránu.

  • Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého, jen samá reakce, zpátečnictví.

    To se psalo už před dvěma sty lety.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit