Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všude tam, kde převládne ideologický fanatismus (jakýkoliv), dostávají lidské hodnoty zabrat. 

    Můžeme jen doufat, že i přes rozdílné názory a postoje se z nás nestanou fanatici a že takovým budeme jako česká i evropská společnost ještě nějaký čas odolávat.

    Nejagresivnější fanatické ideologie se vždy schovávaly za líbivá hesla. Ani dnes to není jinak. Buďme tedy pozorní a vnímaví nejen na hesla, ale také na obsah. 

    • Tak to je velice přesně řečeno, naprosto s tím souhlasím a proto jsem také cvaknul bodík.

      • Děkuji. Když se v těch ideologiích nezmítáme, tak si normální lidé mohou rozumět. Přeji hezký den.

  • Tak jsme si včera připomněli důležité výročí. Den, kdy hordy německých vojáků napadly naši vlast. 

    Čekal jsem, že Václavské náměstí bude plné horlivých vlastenců, alespoň těch, kteří jej plnili v srpnu. Nikde nikdo. Prostě v teple je lépe býti vlastencem v Praze a okupant z Ruska je něco jiného než okupant z Německa. 

    Nebo neměl kdo platit účast?  

    • Ve fondech CIA se nenašly žádné peníze ani zdůvodnění pro oslavy a agitaci.....😉

  • Už v té době., se jasně ukazovala slabost, zbabělost a doslovná impotence i směr celé záp.Evropy v síle jejich "elit", bohužel i těch našich..v neschopnosti z vlastní naivity, hlouposti i z vlastní kapitálové nenažranosti po cizím..bránit se a i jakkoliv zabránit v podstatě jednomu nemocnému šílenci a psychopatovi Hitlerovi !., který na sebe nabalil další a další šílence..v jejich zrůdných plánech., který měl hlavně tento magor nejen s Židy a s námi, ale doslova s celou Evropou a světem obecně..Mimochodem..hodně se mluví hlavně o vyhlazování Židů., což je hrozné..ale moc už se "korektně" nemluví o zradě vůči nám a hlavně o Generalplan Ost..který přímo a doslovně počítal s nenávratným obsazením neskutečně obrovského tzv.slovanského, životního prostoru i s naprosto totálním vyhlazením hlavně Slovanů obecně, což jsou stovky milionů mrtvých, kdyby se to povedlo !.., což západní státy v historii samozřejmě nikdy od cca 5 stol. moc nezajímalo a nezajímalo by je to "spojenecky" ani dnes, když by na věc opět a znovu přišlo.. s tím, že by nás opět a znovu "spojenecky a korektně" obětovali a dostali nás do mimo dvou minulých..i do té třetí světové války i se všemi následky a důsledky po tom všem..v rámci novodobé 4 Euříše., jako novodobé levné otroky, levné trhy, levné suroviny atd !




  • Nebýt Mnichova nebyl by tady 40 let
    komunismus. Hitler přivedl Rusa do Evropy na svých zádech. Jinak by Rusko bylo
    za Uralem.  Za komunismus u nás může Německo , protože vyvolalo válku a potom se nechalo porazit od komunistů , kteří obsadili i Berlín. A dvě třetiny celé Evropy.



  •  Všichni obyvatelé Čech a Moravy by si dnes měli především připomenout, že den je dnem výročí anexe zbytku české a moravské části území ČSR (po zradě Slováků vedených Tisem), která proběhla 14.-16.3.1939, kdy bylo obsazené zbylé území Čech a Moravy Německem - po naplnění ustanovení Mnichovské smlouvy, uzavřené mezi Německem, Italií, Francií a Velkou Britanií - anektováno a zřízen "autonomní" Protektorat Böhmen und Mähren 

    - smlouva o jeho zřízení byla koncipována podle francouzského vzoru - východiskem byla smlouva, podepsaná ministrem zahraničí Francie a tuniským bejem 12.5.1881, podle níž byla nadvláda Francie nad Tunisem na tuniském území praktikována.

    Protektorat Böhmen und Mähren byl vyhlášen 16. března 1939 výnosem o zřízení Protektorátu Čechy a Morava.

    Je nepochybné že anexí zbytku území Německo (i Slovensko - co vytvořilo samostatný Slovenský štát) flagrantně porušilo Mnichovskou dohodu, kterou s Italií, Francií a Velkou Britanií 30.9.1938 uzavřelo a ČSR potupně vnutilo.

    Z pohledu mezinárodního - i tehdy platného československého - práva se jednalo omaskovanou formu nelegální anexe území.

    • A pokuď tady bolševici začnou - jako opakovaně od roku 1948 - kecat, že SSSR nám chtěl jít na pomoc - tak pokuď by opravdu chtěl, musela by jeho armáda vyjednat přechod přes území Polska a Rumunska, území kterýchžto států mezi tehdejší ČSR a SSSR bylo. 

      Neutralitu Stalinova SSSR ostatně zaručovalo jednání o "Paktu Ribbentrop-Molotov" - t.j. smlouvě o neútočení mezi Hitlerovým Německem a SSSR, podepsaná v Moskvě 23.8.1939

      Smlouva se jmenuje podle dvou vyjednavačů - Joachim von Ribbentrop (ministr zahraničí Německa) a Wjacheslaw Molotoff ("lidový komisař" zahraničí SSSR za Stalina).

      Jednání o smlouvě probíhala ale už mnohem dříve - v roce 1936 Besonov jako nový obchodní představitel do Berlína, měl jet do Německa podepsat pouze obchodní dohody. 

      Už prosinci 1936 dal ministru financí Hjalmaru Schachtovi najevo, že je zplnomocněn jednat i o politických otázkách. A tak začaly rozhovory o smlouvě o neútočení mezi Německem a SSSR aby v únoru 1937 byl dokončen první projekt smlouvy.

      Ostatně je známo, že v dějinách Německo mělo k Rusku vždy blízko - i ve 20. století. V době, kdy bolševické Rusko sklízelo opovržení ostatního světa za zvěrstva, spáchaná za "revoluce" a potom za občanské války, mu podalo ruku Německo.

      A Berlín, co podle mírové smlouvy z Versailles nesměl mít velkou armádu, tak ten podle smlouvy z Rapalla, uzavřené v roce 1922, cvičil svou armádu – reichswehr – v Rusku. Dokonce se na tamních vysokých školách vzdělávali i němečtí důstojníci.

      Existence smlouvy, včetně tajných dodatků, byla sovětskou vládou vehementně popírána až do roku 1989. Vladimír Putin sice připustil, že pakt byl „nemorální“, ale zároveň to obhajuje jako „nutné zlo“

  • Díval jsem se včera na zprávy a jen stručně připomněli výročí okupace a hned to přehlušili jinými "zprávami" aby si toho náhodou někdo nevšiml. Vzpomínky ale správně měly začít už o den dříve 14 března protože.....

    Dne 14 března 2019 je osmdesátileté výročí kdy na prokazatelně jediném místě Československa Moravsko-Slezském Frýdku-Místku kladli Českoslovenští vojáci ozbrojený odpor Německým agresorům.  https://www.youtube.com/watch?v=mKwOT6aIkHA  I ti pitomí Komunisti o tom natočili  sice ideologicky zmanipulovaný, ale aspoň nějaký film.  https://ulozto.cz/!ZpiILPI1uAyH/vojnove-filmy-neporazeni-1956-avi

    Kapitalisti o tom raději mlčí. Proč připomínat zadluženému protektorátu "česko" že v něm byla hrdá Masarykova  armáda složená z Čechů Moravanů, Slezanů, Slováků a Rusínů schopná se postavit mnohonásobné přesile okolního světa......Raději budeme tvrdit že prý tady jsou "jen Češi" a ti jsou naprosto neschopní bez jakéhosi pofidérního NATO fungovat a jsou dobří pouze jako poskoci "armádního putovního cirkusu" v podivných válečných dobrodružstvích Západu v cizině. 

    Nedělejme si iluze pro Británii, Německo USA  jsme pouze lokaji a pucfleci a klidně by nás opět kdykoli hodili přes palubu. Naše hrdost a sebeůcta skončila s Masarykovým Československem.....

    • Už v 19.století se ozývala moudrá slova:

      "Kdybychom neměli Rakousko, museli bychom si ho vytvořit!"

      Jenomže my jsme ho měli, ale slavjanofilští pomatenci ho rozbili. A to jsou ty důsledky.

      A teď máme EU, budoucí USE, ale zase se najdou pomatenci, kteří by z ní rádi "vystoupili", abychom se zase stali gubernií východostepního chanátu. 

      • Pravdu díš.....😯 kdybychom zůstali v Rakousku, mohlo nás Německo připojit hned 12 března 1938 a nemuseli jsme rok čekat až na 15 březen 1939....mohli jsme si ušetřit výstavbu pohraničních opevnění a zářijový mobilizační cirkus.....TO BYCHOM SE MĚLI DOBŘE.....

        sice při obsazení Rakouska dojela do Vídně pouhá třetina německých tanků 😀(zbytek se totiž rozpadl cestou) ...a to je vítali kytkama, netroufám si odhadovat, co by se dělo kdyby nebohým Němcům kladli ozbrojený odpor....

        • Ubohé, soudruhu.

          • Co je natom ubohého milý soukmenovče? To jsou strohá fakta. Já nemůžu zato že jste místo tanků měli šroty....

      • Měl bych pro tebe výhodný návrh.....😉 víš jak neustále trpíš fikcemi že v případě že bychom se bránili, by nás Stalin obsadil....Tak se opět rozdělíme na Země Moravu a Čechy jak to bylo předtím, než to Komunisté zprasili (pokud teda neschvaluješ bolševické praktiky?).....My odejdeme z Prahy a ty konečně přestaneš na nás "doplácet" a budeš konečně moci jít pracovat (jestli teda víš co to je) doteď jsi musel ležet na gauči a pobírat pouze trpně dávky z našich daní z práce kterou jsme my zlí Moravané za tebe udělali...😀 konečně budeš moci pracovat....a až nás někdo třeba opět Německo přepadne, my Moravané se budeme hrdě bránit a Rusové nás zato přesídlí na Sibiř, kdežto ty opět poslušně kapituluješ a za odměnu tě Němci nechají proletět komínem krematoria v Osvětimi..... TAKŽE NATOM BUDEŠ KAŽDOPÁDNĚ LÍP NEŽ JÁ....BEREŠ?????? 

        • Aha, "realista" pochází z moravského venkova... i v Čechách se najdou takoví...

          "Rozděl a panuj", že, "mudrci"

          • SPRÁVNĚ. STOP ROZDĚLOVÁNÍ. Česká republika, Slovensko, Polsko i Ukrajina zpět pod křídla bratrského Ruska....já jen měl vždycky pocit že o rozdělování hlavně usiluješ ty...no asi jsem ti špatně rozuměl....😀

    • ....... a bla bla blabla blablabla bum bác.

  • 90 výročí. Moc se o tom nesmí mluvit. To není jako při výročí  v loni v Srpnu kdy jme byli masírováni 14 dní .
  • Vždy mne znovu a znovu překvapují nářky "jak nás prý Slováci v březnu 39 zradili". Slováci chtěli v září 38 bojovat stejně jako Češi, Moravané, Slezané a Rusíni. Pouze vypočítavost pražských politiků s taktikem Benešem v čele vše rozbila. Po vydání hranic bylo pouze otázkou času, kdy dojde k záboru zbytku státu. Kdyby se Slováci trhli v září 38, měl bych jim to zazlé. Ale že se trhli v březnu 39, kdy měli na výběr pouze z okupace Německem, Maďarskem a Polskem a zachování jakéhostakéhos zbytku své země, úplně chápu, že udělali co udělali. Tam už nebylo co řešit. Praha vydala v září 38 klíče od našeho společného domu do cizích rukou. Jakmile se jednou agresor dostane za domovní dveře, pak už se těžko něco řeší. Jako první zradila Praha celou zemi. Slováci později zvolili pouze menší nutné zlo. Někteří jedinci mají vytrvalou snahu zaměňovat příčiny s následky. Otázka zní, proč to ti jedinci dělají?????

    • Myslím, že je to docela realistický pohled.

      Ono se také říká, že po bitvě je každý generálem. Můžeme však ale také uvažovat, jestli ta kapitulace nebyla vlastně ze dvou zel to menší.

      Kdyby československá armáda začala bojovat proti Wehrmachtu, který nás napadl ze západu, aby nás budoval hnědý socialismus, tak z východu by nám nejspíš "přispěchali na pomoc" naši "bratři" budovatelé rudého socialismu a  "zachránili" by nás "přesídlením" na Sibiř, takže dnes bychom už nejspíš nebyli. A těch pár co by přežilo by někde na východní Sibiři psalo azbukou.

      • Ta kapitulace nebyla menším zlem nýbrž větším. Kdybychom bojovali, naši lidé by umírali při obraně země, měli bychom hrdost a sebeůctu. v protektorátu naši lidé umírali ve strachu jako bezbranné zlomené ovce. Náš obranný systém byl na takové kvalitativní úrovni že téměř eliminoval početní převahu Němců. Dobře to bylo vidět 14 března 1939 kdy už mimo pohraniční opevnění v cihlových kasárnách Moravsko-Slezského Frýdku-Místku naši vojáci neutralizovali téměř dvacet Němců oproti možná třem vlastním lehce raněným. A to jsme měli jen lehké zbraně, omezené množství munice a Němci měli několikanásobnou převahu.  https://cs.wikipedia.org/wiki/Bitva_o_Czajankova_kas%C3%A1rna

        Německo by to buď vzdalo, nebo by možná vyhrálo ale za takovou cenu, že by sami Němci Hitlera odstranili. Sovětský svaz navzdory tvé víře by sem vůbec nezasáhl anebo pokud by přece jen možná přišel, musel by s námi jednat jako rovnocenný partner, stejně jako Jugoslávci si prosadili do obecného vyhlášení že na rozdíl od zbytku Evropy Jugoslávie byla osvobozena jimi samotnými pouze s pomocí Sovětské armády. Naopak tebou uvažovaná "výhodnost kapitulace" ohrozila naši existenci, kdy musel přijít Sovětský Svaz jinak bychom skončili v komínech krematoria Osvětimi. Takže při vší úctě tvá kapitulace nám zavlekla do země Bolševismus ale ještě předtím zcela ohrozila naši existenci. Ostatně z Německa nepřišlo nikdy nic dobrého v roce 1917 Německý agent Lenin zavlekl do Ruska bolševismus a ve třicátých letech ohrozil Evropu německý Nacismus. Musíš mít realistický pohled.....Bohužel po válce se Nacisté z Německa přesunuli do USA a jejich  skrytá válka proti světu pokračuje dodnes.

  • Jsou opět posilovány protižidovské nálady. Zejména v některých zemích západní Evropy se Židé opět cítí ohroženi na základě smutných reálií včetně vražd z titulu nenávisti k Židům.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit