Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Clanek neni moc dobre napsany, zejmena v nem chybi ten klicovy pojem "ohniva boure". O jeji rozpoutani se spojenecke letectvo snazilo zcela umyslne, dlouho se cekalo na vyhodnou meteorologickou predpoved, resp. vhodnou konstelaci faktoru, nutnych pro rozpoutani podobneho pekla. Takze urcite neslo o nahodu. V pozaru uhorely desetitisice lidi, nekteri skocili do kasen, kde se vsak voda v dusledku zaru zacala varit. Primarnim cilem naletu bylo podlomit nemeckou vuli k odporu zabitim co nejvice civilistu, vcetne zen, deti a starcu.


    Castym argumentem na ospravedlneni podobne brutalnich naletu je okolnost, ze "oni si zacali jak prvni". Ma se na mysli zejmena nemecke bombardovani britskeho mesta Coventry, pri kterem ovsem zemrelo mene obyvatel, nez pri americkem naletu na Prahu v unodu 1945, vetsinou vysvetlovanem jako nedopatreni pri navigacni chybe.

  • "První nálet provedlo 791 bombardérů RAF v noci ze 24. na 25. července. Trval zhruba hodinu a nepřežilo jej patnáct stovek lidí.

    .

    Tak to moc velký úspěch nebyl, když na jeden bombardér připadli 2 mrtví. Ovšem potom to byl masakr. Ale byla válka, samozřejmě. Ovšem to by si měli uvědomit i současní váleční protiruští štváči, kteří jsou hrdinové u klávesnic a internetů. Ta další válka by byla mnohem horší a válčilo by se zase hlavně v Evropě. Važme si těch desítek let klidu a míru a dělejme vše, aby to tak zůstalo co nejdéle. A proto, co jsem napsal ze mě nedělejte žádného ruského trolla. Nemám je rád více, než vy, ale více než vy si dokáži představit hrůzy další války.

  • Nemeli jste se poustet do valky s celym svetem.

    Stryc Noneman. 

    • A kdo se jich na to ptal, před zahájením války, Která válka začala tak, že by se vládce země radil o vyhlášení se svými nejobyčejnějšími občany? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit