Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    Francouzská taktika 

  • Jaké plyne poučení z minulosti? KDYŽ HLEDÁŠ POMOCNOU RUKU, NAJDEŠ JI NA KONCI SVÉHO RAMENE. Měli jsme se vykašlat na vyhrůžky Britů a Francouzů a bránit se sami. Kapitulace nám zlomila páteř a odbočili jsme na vývojově špatnou kolej. S následky se potýkáme dodnes. Bůhví, jestli někdy ten omyl září 1938 dokážeme napravit. I dnes jsme pouze v roli nesvéprávných vazalů kteří poníženě čekají na pokyny "našich věrných přátel" z NATO. 

    • Ten omyl,pokud to byl omyl,dokážeme napravit v další válce.Je to teď na nás.O co více si to předchozí generace ulehčily,o to těžší to budeme mít příště my.Dnes už tu není žádné Rakousko,takže si to budeme muset vyžrat ať už jako vítězové nebo jako poražení.

           a mimochodem to co píšeš o té ruce,tak o tom je celá kapitola v Mein Kampfu-Der Mächtige ist am mächtigsten allein.V podstatě je to blbost na kvadrát-odmítání spojenců.Jenže my nejsme die Mächtige,takže my odmítat pomoc nemůžeme.

    • To jsme si udělali sami: přispěli jsme k rozbití Rakouské monarchie, místo toho, abychom usilovali o její reformu, naši představitelé si vymysleli, že ČSR je prý jakýsi "národní stát" jakéhosi neexistujícího "československého národa".

      • přesně tak.Karel nabízel trialismus,místo toho jsme si troufli postavit se na vlastní nohy a octli jsme se sami mezi velkými agresivními státy.Bojovat šlo jen s perspektivou jisté porážky.V Rakousku bychom měli šanci.Takto jsme se vyčlenili z vlastního kulurního německojazyčného prostředí,do kterého byli naši bilingvní předci už vrostlí.  

      • Máš naprostou pravdu Germáne. Kdybysme zůstali v Rakousku, mohli jste nás připojit už v březnu 1938 a nemuseli jste čekat na březen 1939. Tos měl asi na mysli, že....😯

        • je to tak jak píšeš,Češi v Rakousku volili Hitlera a učinili tak schválně veřejně,nikoli tajnou volbou.Dostali se tak do Říše bezbolestně a odměnou jim za to byl povolávací rozkaz.Češi v Protektorátu museli mnohé strpět,ale za Hitlera bojovat nemuseli.

      • KIMCID

        tak pokud se ti to nelíbí můžeš do rakous nikdo ti nebrání.a vlastně by ti neměla vadit ani o okupace od němců či sovětů.neb rozbili to co se ti nelíbí pseudostát čsr

        • ale tak to není,jistě bychom všichni chtěli silný a samostatný stát,jenže jsme na příliš důležitém místě a kolem jsou silní sousedi,takže závisíme na diplomacii.

  • Zpravodajské hrátky evropských zpravodajských služeb a chamberlainovská "mírová" politika appeasementu vytvořily mix s mimořádnou výbušností. Tyto dvě složky ve své horlivosti vytvořily škůdcovský potenciál, kterým v té době nedisponoval ani Hitler. Celá Evropa a tehdejší SSSR vlastně nepřímo podporovaly Hitlerovy záměry. Podobně jsou současnou západní Evropou podporovány islamizační záměry. A zbývá pořád jeden společný nepřítel pro islamisty a vítací politiky (na bázi antisemistismu)...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit