Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To úplně nevím, jestli se opravdu dá po vodě s citronem hubnout. Já jsem se prostě začala víc hýbat, a taky pravidelně jíst. Hodně mi ale také pomáhá, že mám přehled o své denní činnosti díky chytrým hodninkám https://www.armodd.cz/armodd-candywatch-crystal-3-stribrna/ , které mi vše poctivě zaznamenávají. 

  • Používáním  vody s citronem se dá velmi snadno hubnout!

    Naplníme jí dvě dvoulitrové plastové lahve, každou vezmeme do jedné ruky a uběhneme cca 20 km 6x týdně.

    Účinek je zaručený.

  • Lidé s vředovou chorobou by se měli vyvarovat požívání potravin obsahující kyselinu citrónovou, tedy zejména citrusových plodů, které jsou velmi agresívní vůči žaludeční stěně. Jinak většina lékařských doporučení je součástí koloritu z lékařského folklóru, tedy více či méně jalových keců. Každý nechť požívá to, co mu chutná.
    • Článek je o hubnutí, nikoli o vředové chorobe gastroduodenální, což je infekční onemocněním způsobované Helicobacter pylori. Ten se usídluje v povrchových vrstvách sliznice žaludku a dvanáctníku a na zdejší kyselé - pro bakterie extrémně nepříznivé prostředí - se velmi dobře adaptuje. 

      V žaludku, kde se pH pohybuje okolo 1, si helicobakter z močoviny vytváří do svého obalu zásaditý hydroxid amonný - ten ho chrání před zničením vlivem kyseliny chlorovodíkové ze žaludeční šťávy. Pokuď se namnoží, buňky žaludku nestačí vyrobit kyseliny solné dostatečné množství pro trávicí proces a tak se umožní natrávení stěny žaludku/dvanácterníku enzymy, zde produkovanými pro trávicí proces. 

      Likvidace Helicobacter pylori antibiotiky je základním kamenem léčby vředové choroby žaludku a duodena! To věděl už známý Ilja Mečnikov, ruský to spolupracovník Luise Pasteura. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit