Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je to úplně jednoduché, 1.podnět střet zájmů Babiš - reakce byla nový zákon LexBabiš= dle práva (českého) splněno.

    2.podnět výtka EU implementace do tří let =Babiš odejde z pozice premiera po volbách a nic nic se neděje. Pojdmě řešit  důležité věci, sestřičky , těžce pracující, vyvádění divident, FVE atd.


    • Wolfcastle

      A vám nepřijde divný když politik co rozhoduje o dotacích ty dotace čerpá?

      • Ne. Proto se lidé angažují v politice, aby mohli ovlivňovat toky veřejných prostředků ve svůj prospěch. Výjimky existují. Jsou to ti, kteří mají potěšení z aplikace moci an sich - například Václav Havel, Václav Klaus, Miloš Zeman. 

      • Žijeme v právním státě!!! Pokud není soudně prokázáno pochybení je člověk o kterém si myslíte , že pochybyl NEIVINEN!!! Můžete stokrát řinčen na náměstí ale fakta jsou jasná. Názor vám nikdo nebere jen vy víte z jakých zdrojů jste čerpal. Je utopické si myslet, že máte více informací než ty zástupy policistů , státních zástupců a dalších zasvěcených do problémů. Věřím , že tlak který byl vyvinut je enormní a nekteří ztrácí pod tímto tlakem soudnoust.  mám jedno pravidlo , které mi říká , že když je něco moc okatě jasné , tak pravda je úpně někde jinde. Trochu se ptám , proč se ze stejnou vehemencí neřeší každý rok 30 mild. na fotovoltaiku , kde je zaseknutá půlka parlamentu a další a další věci které přesahují jak dosahem tak částkama tento "problém " Protože je zde jedině snaha Babiše odstavit a nastolit původní stav. ODS, TOP, KDU, ČSSD a teď i Pir. se rychle naučili jak se dá společnost dlouhodobě odírat. Proto dostává Babiš stále více hlasů , protože nejste schopni nic lešího nabídnout.Vždy to bude tak , že u zdroje se někdo ušpiní tomu  nejde 100% zamezit. Ale pokud to  bude v mezích platných zákonů tak se to dá snést.

        Dotace se rozdělují na základě platných zákonú, které schvaluje parlament, Babiš o ničem nerozhoduje!!!!

    • Přesně.

      Pokud bruselští soudruzi poukazují na to, že aktuálně je Andrej Babiš opět ve střetu zájmů, protože současné unijní předpisy jsou přísnější než tuzemské, je v demokratické zemi jediné řešení: uvedení předpisů do vzájemného souladu. 

      Čačtí demokratičtí politici, vysílení mediálním pláčem nad zlým premiérem, se dosud ani nepokusili předložit návrh příslušného zákona. Předchozí novelu, tzv. lex Babiš, schválilo 129 poslanců, proti bylo 49. Je zde velká pravděpodobnost, že novela implementující nové unijní požadavky by prošla.

      • Z jakého důvodu se musíme podřizovat Eu judik. , protože už nejsme svrchovaný stát??? Je nutné příjímat nesmysly typu :Zakřivení banánů atd. jen proto , že to říká nějaký úředník v Bruselu???

        • Ano, proto jsme přece do EU vstoupili, abychom měli stejně křivé banány jako Němci. 

          Základním předpisem jsou Metodické pokyny
          pro zajišťování prací při plnění legislativních závazků vyplývajících
          z členství České republiky v Evropské unii
          schválené usnesením vlády ze dne 12. října 2005 č. 1304
          a změněné usnesením vlády ze dne 26. října 2009 č. 1344,
          usnesením vlády ze dne 3. ledna 2018 č. 19
          a usnesením vlády ze dne 27. února 2018 č. 138.

          ČÁST PRVNÍ 

          Úvodní ustanovení 

          Čl. 1 

          Předmět úpravy 

          (1) Tyto metodické pokyny stanoví postup ministerstev a ostatních orgánů
          státní správy (dále jen „orgány státní správy“) a odboru kompatibility Úřadu vlády
          České republiky (dále jen „odbor kompatibility“) při plnění legislativních závazků
          vyplývajících z členství České republiky v Evropské unii.

          Atd.

  • ČSSD je cenná politická a společenská značka s relativně dlouhou tradicí a pohnutou historií. ČSSD si zaslouží své místo v českém politickém systému, ČSSD je nenahraditelná. ČSSD byla a je demokratickým politickým subjektem.

    • Vážně?

      Vážený Packali - v politice nejde o pohnutou minulost nebo sto let staré zásluhy, ale o to, jak zastává svou funkci v současnosti a jak jí bude realizovat v budoucnosti. 

      Ctím a respektuji samozřejmě Vaše socdem názory, ale nemyslím si, že strana v tomto pojetí (plná korytářů a vyžíracích automatů) je nenahraditelná. V tomhle jí mnozí nahradí (jak vidno) rádi.

      Třeba Piráti, Trikolora atd. 

      • Právě na to ČSSD sází , že tak nějak ze setrvačnosti mají nárok na korýtko, ale doba se  je jiná , když nebudeš makat pro většinu tak z kola ven. Ono vlastně na soc.dem už toho moc nezůstalo mimo dluhy. Atěch pár vyžírek co tam zůstalo se zase někde ukáže pod jiným heslem

  • To asi bude těch 10 mil co sem tahají z Afriky .Už soudruzi zaplatili své půlmiliardové dluhy ?Co na to třeba Altnerovi ?

  • Dolních 10 milionů a oranžoví hraboši?? To si dělají legraci....

    Je to asi stejné, jako když dneska Minář vykřikuje, že Babiš raději položí vládu, než Agrofert - prostě zoufalé výkřiky někoho, kdo nic nedokázal (kromě útěku ze školy), neměl, nemá a mít nebude - protože umí jenom závidět a hrát na nízké pudy jednoduchých lidí. 

    • Minář je asi skutečně hloupý. Pokud by Babiš položil vládu, tak přece právě na přání MCHPD - demise premiéra je demisí vlády.

      Pokud by se měl Agrofertu, který mu nepatří, zbavit, tedy pomocí protektorů (?) zařídit prodej nebo převedení do slepého fondu, dokáže někdo z přítomných odhadnout nebo vysvětlit, jaká by to byla procedura a jak dlouho by asi trvala (stihla by se do voleb)? Samozřejmě, zásahy institucí typu antimonopolního úřadu je nutno abstrahovat.

      Další varianta je biblická - rozdat Agrofert, který mu nepatří, chudým. Nicméně i zde je na ístě zabývat se otázkou procedurální.

      Je zajímavé, že dosud nikdo, alespoň ve snadno přístupném veřejném prostoru, výše zmíněné otázky ani nenaznačil.  Další věc je nalezení kupce. Tedy pokud problém nestojí opačně a kupec již existuje a netrpělivě přešlapuje.

      • Minář je velmi čiperný hošík, již se stihl etablovat jako významný protibabišovský aktivista, nepřítel demokracie a politický hochštapler. Minář již stihl učinit vše potřebné k tomu, aby se dokonale zdiskreditoval a znevěrohodnil.
      • Věřím, že potenciální kupec existuje a třese se na to až mu práce jiných spadne do klína. A pak buďto převede sídlo firem někam na Kajmanské ostrovy nebo do jiných daňových rájů a Česká republika už neuvidí ve svém státním rozpočtu ani korunu z daní Agrofertu (to v lepším případě), nebo to rozprodá a vytuneluje podle vzorů známých z 90 let, s těmi prodanými výnosnějšími částmi Agrofertu bude naloženo stejně (tj. změna sídla do daňového ráje) a zbytek se nechá zbankrotovat. Statisíce zaměstnanců tak odejdou na podporu v nezaměnstnanosti, zkolabuje výroba potravin u nás a několikanásobně stoupne nutný dovoz potravin (té nejhorší kvality), a taky se tím pádem se opět roztočí spirála zadlužování státu jako za panování Kalouska a spol. Děkuji, NECHCI.
  • On je velký (a možná hlavní) problém naší politiky v tom, že většina našich politických stran si do čela staví buďto beztvaré a nic neříkající tváře, nebo křiklouny bez jasných představ o tom co je potřeba skutečně udělat. Skutečných osobností se snaží spíš zbavit nebo je aspoň odstavit z vedení strany (Čunek, Zimola, Czernin) nebo rovnou vyloučit (Klaus jr.). Vítězí tak strany, které se nebojí postavit si do čela skutečnou osobnost. A platí to nejen u nás, ale zcela obecně ve světě. Kde by svět byl, kdyby v určité době nestáli v čele vládnoucích politických stran lidé jako Churchil, De Gaulle, Kennedy nebo Kohl ?? Zato u nás jsou v čele většiny stran (nebo se projevují jako nejviditelnější tvář strany proti upozaděnému a poněkud beztvarému šéfovi) jen ti, co neumí nic jiného než monotematický program "Antibabiš" (Kalousek, Bartošek, Michálek, Farský, Pekarová či Fiala...).
  • S TAKOVÝM ZAPRODANÝM ZMETKEM (ZAPRODANÝ AMERICKÝM NEZISKOVKÁM) V ČELE PŮJDETE TAK AKORÁT DO HÁJE.

  • Věci je třeba nazývat pravými jmény.Socani jsou především partaj protřelých křiváků.Nepoučitelných.Nelze zapomenout jak jejich Zubatá pleš hřímala o tom živlovi, co se snaží  jen tak z venku vetnout do politiky.Až se tam živel usadil, tak horlivě tvořila za potlesku sněmovny zákony ušité na míru toho živla.Ovšem u nás se neodpouští a nezapomíná.Zubatá pleš s ostudou vyfičela a všichni socanští bojovníci stáhli ocas mezi nohy.A s prosíkem žadonili o místečko ve vládě.Moc dobře věděli, že stačí trochu, budou bleskově nahrazeni a definitivně skončí.Mezi tím je živel slušným ministerským předsedou.S přívlastkem "stíhaný na zakázku".

  • To je ale sebranka na tý fotce 🤮

    • josef.chmela

      Zdaleka se ale nevyrovná sebrance ODS, TOP09, Pirátů, Starostů a KDU-ČSL.

  • Soc.dem. už za Rakouska Uherska byla jako nejsilnější strana a v parlamentu a i když to byla strana 

    "dělníků a nejslabších soc. vrstev " tak odsouhlasila vstup Rakouska Uherska do I. světové války !!! Nebo nemohu zapomenout jak jak můj děda vyprávěl jak tehdy  s. Tuzar místo aby se pracujících zastal tak se naopak zastával kapitálua zdůvodňoval to slovy: "Soudruzi nedá se nic dělat je krize !" Tvrdím, že většina politických stran jedná naprosto stejně ! Když potřebují hlasy tak se bijí v prsa a slibují a slibují a slibují!!!

  • Když oni by Chvilkaři tak stráááášně rádi viděli dezerci socanů. 

    Dobře, ale co nabízíte Vy pane Bicane se svými souvěrci? To by mě zajímalo spíš. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit