Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • je, jak krásně bylo v EU, než dorazili ti, z gumových člunů. Pohodlně se cestovalo, sociální systém podpořil potřebné a v nemocnicích leželi jen nemocní. To všechno je nyní jen smutná vzpomínka. Státy jsou rozhádané, musíme stavět ploty a bránit se, aby nám tady nepřidělili vyžírky z Afriky. Hlupani z Berlína by prospělo pro připomenutí prohnat jejím vetchým dederonským tělem 220 V. Aby si osvěžila vzpomínky!
    • Souhlas. I ten anglický brexit je toho důsledkem. Zjevně jde o to poslimáčtit Evropu a tím ji zničit. Ptejme se "qui bono" (komu to prospěje)?
  • Tento efekt je klasickým rozpoznávacím znakem cigánů a černochů. Nevím, jak u dalších etnik podobného stupně vývoje.
    Běžně se tomu říká cigánit. Cigán, když něco vypráví, tak vlastně nevypráví svoje vzpomínky, ale vyprávění, která slyšel od někoho jiného, která zasazuje do střepů zážitků svého nijak neplodného života.
    U běžného obyvatele Evropy celkem nedávné doby se tyto indicie nevyskytovaly. V oblastech s velkým křížením etnik se tyto odchylky rozšiřují mezi další.
    Je zajímavé, že se vždy lépe uchytí degenerativní vlastnosti, než ty zkvalitňující. To je tím, že člověk je tvor líný a pohodlný. Je jednodušší být cigánem, než jedincem lačnícím po vzdělání a růstu.
    • Na rasovém etniku zas tak nezáleží, jako na kultuře a hlavně na rodině, ve kterém jedinec žije. Mezi mafiány je to família, a ti se mezi sebou hnětou až si nejsou podobní. Že pocházejí z Itálie nebo ze Sicílie je podružné, protože něco podobného může klidně "vyrůst" i u nás v Čechách. Ale pokud se stanou rodiči například fanatici, manipulátoři, či vyšinutí lidé, jejich děti nemají téměř žádnou šanci fungovat nezávisle na jejich vlivu. Teprve, když potkají skupinu přátel, která se liší, vyslechnou si na sebe zcela jiné názory. A když si najdou partnera, který nesouhlasí s postoji rodičů, tak svůj pohled naprosto změní. Tomu se brání třeba v islámských zemích i dodržováním krutých a nesmyslných zákonů a podporují manipulace s jedincem, nejčastěji ženského pohlaví. JE TO KULTUROU A TVRDOHLAVOSTÍ.
  • ovlivňuje naše životy víc než tušíme. Stačí když renomovaný zdroj prohodí mystyfikační formuli případně ji dostatečně dlouho opakuje a zástup nábožně věřících neinformovaných fandů ji začne papouškovat. Za stovky různých případů třeba jen dva příklady.......když byla objevena takzvaná "tvář na Marsu" přestože zasvěcení myslící jedinci našli fakta potvrzující umělý původ, stačilo jediné veřejně papouškované prohlášení známé osobnosti (teď si nejsem jist kdo přesně ale tuším Carl Sagan který prohlásil "je zajímavé, co dokáže vytvořit hra světel a stínu" a od těch dob navzdory faktům a informacím všichni melou jak poškrábaná gramodeska "hra světel a stínu" a odmítají vidět hlubší informace souvislosti a pozadí. Nebo druhý příklad....už čtvrtstoletí se tady nejdříve takzvanou veřejnoprávní a později soukromými televizemi mele odrhovačka že prý údajně máme jakousi "demokracii" přitom stačí použít zdravý selský rozum aby člověk pochopil že ten paskvil co máme má s opravdovou demokracií společného asi tolik jako žumpa s pramenem Mattoni. Ovšem každý přilepený k televizní bedně bezduše přežvykuje pověru "demogracyje, demogracyje" mozky si asi vzaly náhradní volno.

    Žijeme v umělé vylhané virtuální realitě, kde se lže na každém kroku politikou ekonomikou počínaje, přes zdravotnictví výzkum vesmíru, skladbou a vhodností potravin konče. snad jen ta předpověď počasí a denní datum bývá občas pravdivé.

    Když Goebbels ministr propagandy říkal "stokrát opakovaná lež se stává pravdou" věděl přesně o čem mluví a dokázal zfanatizovat 80 milionů Němců a mobilizovat je po několik let proti celému světu. Propagandistická válka a kontrola myšlení davů je nejůčinnější zbraň. Kam se hrabe vodíková bomba.....
    • Souhlasím až na to, že demokracii máme. Chybí nám však samostatní, soudní a zodpovědní OBČANÉ. Teď při volbách se ukázalo, že 66 % tzv. "občanů" bylo líných zvednout zadek a jít volit své zástupce. A mnozí z těch co volit šli se nechali ukolébat falešnými sliby, že když "je" zvolí tak "oni" se o ně postarají a sami se nebudou muset namáhat. Čili lenost nejen v konání, ale i v přemýšlení.
      A pak můžou ovcané nadávat, že "oni" nám tu demokracyji nedali.
      • nebyl u voleb. Uvažoval jsem, že možná půjdu, ale nakonec jsem ze dvou důvodů nešel. Za prvé jsem neměl čas, měl jsem na práci důležitější věci, musel jsem obírat na zahradě jabka a dělám domů nové eurookno a za druhé, vzhledem k tomu že ať zvolím koho zvolím, nemůžu svého či jiného zástupce po volbách nijak kontrolovat a tedy nemohu uplatnit jako lid (démos) vládu (kratos) a pouze bych legitimizoval jejich diktaturu a svévolnou imunitu volil jsem nevolit až do doby kdy budu mít možnost své či cizí zástupce kontrolovat a tedy uplatňovat svou démos (lido) kratos (vládu). Ale nestěžuju si Babiš je nejméně špatná varianta z toho humusu co tady máme......
        • Je to stejné jako volba prezidenta. Zeman je lepší než Švarcnberk (Čech jak poleno a znalec prostého lidu). Také jsem dříve chodila k volbám, ale připadalo mi to neefektivní. Čekala jsem od toho víc. Asi jsem měla přehnané požadavky. Nakonec se mi ale tenhle postoj - když to není podle mých představ, tak to nechci - vyplatil. V mém životě není nic předstírané. Ti, kteří se mi snažili něco nalhat, tak odešli. Kdo ví, k čemu by mě donutili, kdyby zůstali. Těch 66% by mělo senátory a politiky nakopnout k lepším výkonům. Říká se, chytrému napověz... Na ně ale nic nezabírá.
        • V tom je právě ta možnost volby, svoboda a demokracie a rozhodnutí zda jít volit nebo sbírat jabka na zahradě a dělat eurookno. Ale i ten kdo nejde vhodit do urny svůj hlas, tak přesto voli: vyjadřuje tak, že je mu jedno koho voliči a ovce zvolí, že přijme jejich volbu, nepokusí se nijak ji ovlivnit.

          Své zástupce kontrolovat mohu: vidím výsledky jejich práce, mohu je interpelovat a když mi po pravdě neodpoví, nedostanou příště můj hlas. Nemohu ovšem chtít kontrolovat a řídit každý jejich krok, k tomu nemám informace, čas a mnohdy ani schopnosti. Ale musím hodnotit VÝSLEDKY jejich činnosti a soulad s PROGRAMEM, který předložili a na jehož základě jsem jim dal svůj hlas.

          Jestli je Babiš nejméně špatná varianta, to uvidíme až se jeho moc rozšíří a upevní tak, že bude o všem autokraticky rozhodovat, to řídit stát jako podnik.
          I člověk s nejlepšími úmysly potřebuje kontrolu jeho jednání, čili zpětnou vazbu, jinak se stává diktátorem, byť má sebelepší úmysly.
          • své zástupce kontrolovat, poněkud pokulhává. Asi si kontrolu představujeme poněkud odlišně. Já si představuji, že politik je můj zaměstnanec a já mohu kdykoli jakýkoli jeho krok zpochybnit případně zrušit referendem. Pokud krade, mohu ho ihned stíhat aniž by se oháněl jakousi svou imunitou.

            Ty si kontrolu představuješ jako otrok, kterému otrokáři milostivě dovolí, že si vždy na čtyři roky může vybrat pána kterému bude sloužit. Čtyři roky musíš držet hubu a krok nechat se okrádat a případně i zabít. A za čtyři roky s velkou pompou (pokud to přežiješ) si můžeš zvolit jiného otrokáře. Tak sorry to je z mého pohledu stejná možnost jako za komunistů. Nulová možnost kontroly politiků a straníků. A O TUHLE FRAŠKU OPRAVDU NEMÁM ZÁJEM. Ale nic proti tomu,, Tobě otrokářství vyhovuje, tak si v něm žij (jen ho nazývej pravým jménem OTROKÁŘSTVÍ) a mně vyhovuje SVOBODA a možnost kontrolovat práci mého zaměstnance (politika) placeného z mých peněz (a budu tomu říkat demokracie protože já lid vládnu, ne nějaká strana, sekta aparátčík komunistický topácký či jiný)
            • že prý demokracie nemůže fungovat protože se lidé nevejdou na náměstí, je směšná. Jen já vím minimálně o dvou kvalitních a ověřených způsobech jak tento problém řešit.

              a další odrhovačka o jakýchsi údajně ovčanech volících za koblihu a pivo dle mne odráží tvůj vnitřní stav, kdy se cítíš nejistý, neschopný zodpovědně a kvalifikovaně rozhodovat a aby ses vyhnul pocitu viny, automaticky přenášíš své chyby nedostatky na své okolí s tím, že prý ne ty, ale ti druzí jsou neschopní.. A proto, že jsi neschopný, zbavuješ se zodpovědnosti tím, že se na čtyři roky vzdáš svéprávnosti a jakési cizí neznámé sektě bez jakékoli kontroly předáš plnou moc nad svým životem a majetkem s náboženskou vírou že oni o tvém životě rozhodnou líp než ty sám. Své odpovědnosti ale neutečeš. JE TO TVŮJ ŽIVOT a i kdybys rozhodování svalil na někoho cizího a neznámého bude to stále tvá odpovědnost a volba. A to už nemluvím vůbec o tom, že nemáš právo potlačovat práva a svobody druhých lidí, kteří o svém životě chtějí rozhodovat sami a tvé sekty k ničemu nepotřebují.Pokud jim svou ideologii vnucuješ, chováš se úplně stejně jako bolševici, vůči kterým se vyhraňuješ. Nejvíc nás dráždí náš vlastní odraz v zrcadle. Nesnášíš bolševiky? NENÍ TO NÁHODOU PROTO ŽE SE CHOVÁŠ A MYSLÍŠ ÚPLNĚ STEJNĚ JAKO ONI?????
            • Přímá demokracie fungovala v řeckých městských státech. Ta spočívala v tom, že všichni občané se sešli na náměstí, filosofové jim vysvětlili situaci a po zvážení všech pro a proti občané rozhodli. - To dnes není možné, deset milionů i víc se na náměstí nevejde a správné rozhodnutí vyžaduje mnoho informace a odborných znalostí, které řadoví občané nemají.

              Polopřímá demokracie funguje ve Švýcarsku a spočívá v častých referendech. K tomu ovšem zejména u nás chybí OBČANÉ, které má Švýcarsko, zatímco u nás převládají ovcané a pokud vůbec zvednou zadek a jdou volit, tak volí toho, kdo jim dá koblihu nebo slíbí levnější pivo nebo je postraší co bude když budou volit někoho jiného.

              Diktaturu a nevolnictví s ruskou okupací jsme tady měli po půl století.

              Neboříš žádné mé sny, byl jsem na východě i na západě a to nejednou a tak mohu srovnávat. A celý život se učím nové věci a tak mohu srovnávat.

              *3* *3* *3*
            • přímá demokracie-kde obyvatelé státu vykonávají správu věcí veřejných bez zastupitelů (momentálně nevím že by někde na světě tento systém byl)

              zastupitelská demokracie-systém kde obyvatelé státu zastupují politici lidmi kontrolovaní, též polopřímá demokracie (momentálně Švýcarsko)

              otrokářství, nevolnictví, diktatura-jakýkoli systém kde vládce (vládci) mají prakticky neomezenou moc a kontrolu nad státem a lidmi. Lhostejno zda přímým terorem nebo iluzí zdánlivého volebního výběru. Je úplně jedno zda je v čele jedna strana dvě strany nebo deset stran když je obyvatelé státu nemohou kontrolovat odvolávat a trestat. fašismy socialismy náboženské systémy a jejich modifikace pod různými zástěrkami (v podstatě zbytek světa)

              nerad ti bořím tvé sny a iluze ovšem tolik strohá technická fakta.
            • Ale vůbec ne, nic takového jsem neřekl. Nemohu u svého voleného zástupce kontrolovat každý jeho krok nebo za něho dokonce rozhodovat. To bych ho vůbec nepotřeboval a mohl bych rozhodovat sám. K tomu bych ovšem potřeboval informace a čas. Naopak musím kontrolovat VÝSLEDKY činnosti mnou voleného zástupce. Vyžadovat ZDŮVODNĚNÍ a VYSVĚTLENÍ jeho kroků.

              Doporučuji ujasnit si pojmy: přímá demokracie, zastupitelská demokracie, otrokářský systém. A ne tady machrovat.
      • od tebe jsem ani nic jiného nečekal. A protože máme demokracii můžeme si svobodně zvolit Babiše (což jsme za bolševiků nemohli) anebo nejít k volbám a nechat druhé ať zvolí Babiše (což jsme opět za bolševiků nemohli) Resumé je, že nemusíme k volbám a můžeme mít Babiše, což je jasný projev demokracie. A poněvadž máme demokracii, můžeme být v klidu a všechno je super. *3* Tečka Tečko....

        Pokud se ti na výše uvedených závěrech něco nezdá, můžeš si stěžovat jen sám sobě poněvadž to znamená jen dvě možné věci A) demokracii nemáme takže věříš v něco co není a proto je ten zmatek co je B) demokracii máme ale nefunguje, takže věříš v něco co nefunguje a proto je ten zmatek

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit