Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Izrael vrací přetvrdým úderem - tak tvrdým, že ho za to bude svět kritizovat. Bude muset podobně vracet ještě několikrát, protože si nadělal z většiny sousedů nepřátele, okupuje je. Takže má o starosti vystaráno. Netanjahu bude mít dost starostí udržet se u moci, protože má odpovědnost za to, že se nechal Izrael překvapit tak mocným úderem. Vůbec o něm v Izraeli nevěděli. Bude kolem sebe argumentovat tím, že jak tvrdý úder zasadili, že se z toho Palestinci dlouho nezmátoří. Jistě vymění někteří funkcionáře v armádě. Ale vinu to z něho nesetře.

    • Netanjahu řekl, že "Izrael se
      vydává na dlouhou a těžkou válku, kterou mu vnutil vražedný útok Hamásu."  To není celkem pravda:  Momentální útok Palestinců kvůli navrácení území a zničení okupanta je jen jejich zatím poslední třešnička a je to následek dlouhodobé okupace Izraelem. Netanjahu nikdy nezapomene se vyhnout faktu, že Izrael je okupant. To by například už nemohl útočit.

      Také řekl: „Obnovíme
      bezpečnost pro občany Izraele a vyhrajeme.“ Ano, v této bitvě Izrael vyhraje, zdrojově je na tom mnohem lépe, ale celkově konflikt nakonec prohraje. Arabové neodpouštějí a jsou motivovaní a více než moc divocí. Příště se spojí s dalšími zeměmi, citícími nebezpečí od snahy aby vznikl Velký Izrael = Velký okupant.

      Úřad
      izraelského premiéra také uvedl, že reakce Jeruzaléma na útoky zbaví
      Hamás a Islámský džihád „schopnosti a touhy ohrožovat a poškozovat
      občany Izraele na mnoho let“. Je jasné, že se stane opak. Vlhké sny premiéra ovšem existovat mohou. Naše vláda je také schopna kotrmelců a vlhkých snů. Také možná budou zajímavé reakce protiizraelských poškozených států na zvěrstva, která Izrael začal páchat. Mohla by vzniknou protiizraelsá koalice, už jako instituce. Dá se také předpokládat, že  ze silný zahraničních enkláv Palaestinců se mnozí vrátí do vlasti. Rozhodně budou pokračovat i osobní teroristické útoky Palestinců  na území Izraele. Bude to skutečně válka dlouhá. Touha Izraelců po pomstě existovat také bude, ale budou muset dělat mnohé korekce. I pod tlakem řasy jiných států a jejich spolků. Firma Člověk v tísni jistě získá dotace od státu a vydá se pomáhat. Komu ? No přece sionistům ... chudáčkům ...
      S nositeli názorů z opačného politického a intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější sázet hříbky do řádků jako brambory.
  • Vyhlásili jsme "válku" Putinovi a přitom podporujeme teroristy. To fakt nevymyslíš. To se může stát jen v Kocourkově, který si říká Evropská unie.

    "1. 2. 2018 Evropská unie a Norsko věnují dodatečných 42,5 milionu eur na rozvojové programy v Palestině. Rozhodla o tom mimořádná konference, která hledala peníze po zmrazení části americké podpory. V nejhůř postižené Gaze ale pomoc vedle izraelsko-palestinské blokády komplikují i spory mezi samotnými Palestinci.

    "22. listopadu 2021 Jsou prý na pokraji bankrotu, ale mnoho peněz končí v kapsách teroristů. Podle studie jen Evropská unie schválila za posledních deset let granty ve výši 45 milionů dolarů neziskovým organizacím napojených na Lidovou frontu pro osvobození Palestiny. Tedy organizaci, kterou samotná EU a USA označují za teroristickou."


  • něco mi našeptává že ty zbraně pocházejí z ukrajinsko ruské války a je jedno která strana mafie je dodala , koneckonců v Čečensku sověti prodávali zbraně za vodku a bylo jedno z jaké jsou socialistické republiky , totéž v Afghanistánu 😎

  • A pořád se válčí a pořád dokola.

  • Měl jsem to štěstí strávit v Izraeli nějakou dobu na studijním pobytu (asi před dvanácti lety). To napětí s Palestinci tam bylo cítit už v té době.
    Je to jenom subjektivní pocit, ale Palestinci jsou velmi frustrovanou etnickou skupinou.

    Když jsem potkával osoby čisté, nažehlené a s úsměvem, byli to zpravidla lidé z Izraele. Když to byl človíček nemytý, nečesaný, podivně těkající očima ve zmuchlaném upoceném oblečení, tak to byl obvykle Palestinec. To není nic ve zlém, jen jeden z mnoha dojmů, které jsem si přivezl z této úžasné země. 

    • mun.go

      Palestinci mají k frustraci důvod. Pokud někoho zavřete do ghetta, obehnaného betonovými zdmi a střeženého bezpečnostními čidly s hlídkující armádou, kde jsou časté výpadky elektřiny a váznou dodávky pitné vody, pak asi nebudete zvlášť dobře naladěný a nažehlený. Ghetta jsou dvě nesouvisející oblasti - Západní pobřeží a pásmo Gazy. Takže nic ve zlém - je to klasický příklad zamrzlé války, na které obě strany mají svůj díl viny a nemají ani zájem se dohodnout.

      Živé zprávy o událostech viz Midde East Eye - zde.

      • Souhlasím, že ta situace není ani černá ani bílá. Složitá, a plná napětí a léta pěstované oboustranné nenávisti.
        Jde jen o to, jestli Hamás reprezentuje Palestinu a Palestince.  Tak dalece v tom zase odborník nejsem. Hezký den. 

        • mun.go

          Na to odpovídá Pavel Jégl zde

  • A to se do toho Izraele pustili zatím jen Palestinci. Co Írán, Egypt, Sýrie a možná i Turecko  ?

  • KIMCID

     a politiku odnesou  jen normální lidi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit