Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    Jsou zde v česku běžní občané a nad občané pocházející nebo přistěhvavší se do Prahy neboť nad občan se těší ze státního rozpočtu 7x vyšší finanční částkou než běžný občan třeba na vesnici přitom kumulace zdrojů a blízkost služeb a zdrojů v Praze by měla být právě naopak ve prospěch běžného občana všichni jsme si rovni ale někteří z nás jsou si mnohem rovnější. Pragocentrizmus zde vládne už zdob Hitlera a ani komunisté s ním úmyslně nehli neboť mohli vládnout z jednoho místa, a totalitní praktiky včetně úřední mafie kdy rozhodují nikým nezvolení úředníci pronikla až do Evropských struktur.

  • Prezident vždy upozorní na něco, o čem starostové a další nemají vůbec žádný ánunk. On je tak moudrý a všeznalý.

    • Naprosto úžasný. A jak tvrdí klimakteriální diblíci - strašně krásný. 

      • 🙈

  • gaheris

    Jéde jéde prezident motorkář jéde jéde jede zkrz ves! Jede zkrz vesnici doma má plukovnici školenou poradnici, je to žena školená ona mnoho věcí zná, vyzná se ve snáři, žaltáři i kalendáři, nejvíc ovšem věci zná o učení Lenina, on je zase jenerál  toho by se nenadál že on bude prezident a tak je z něj dizident!

  • "Právě propastné rozdíly mezi některými částmi republiky vedou k tomu, že celkově trochu zaostáváme za státy, se kterými bychom se rádi měřili, přestože jinak na to, abychom byli s nimi ve stejné skupině, máme," uvedla hlava státu."

    Ale no tak.Zdivočelému motorkářovi zas někdo podsrtčil pitominy.Propastné rozdíly, ba celkové zaostávání má kořeny v gejzírech blbosti tryskajících ze Strakovky.Naše pidizemě se vrhla hlavou do pomoci UKáčkám.První rok 2023 nás to stálo 54 miliard! Hotely, penziony, polopenze, zdravotní péče zdarma.Ani němci v přepočtu na obyvatele něšli tak daleko.Naše okolí postupovalo uváženě. Horlivost hlupáků z Prahy nebere konce ani v tyto dny.Je už u nás smutná tradice.Cizáci na prvním místě.Oni to naši lidé nějak ustojí.

  • Voni sou hlava, pane vachtmajstr!!! To objevil Ameriku.
    Do téhle chvíle to nikdo ani netušil. 

  • mun.go

    Především jsou ty "části republiky" špatně (tedy pro Prahu dobře) navrženy, v rozporu s Ústavou:  My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku v čase obnovy samostatného českého státu, věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé,  odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody ...

    Petr Fiala v roce 2019 (tehdy ještě emeritní rektor Masarykovy univerzity a poslanec Parlamentu ČR) řekl: Inspirací Moravě může být Bavorsko. To je v rámci Německa bohatá, úspěšná a inovativní země ... myslím, že úplně stačí, když poslanci zvolení v moravských regionech budou dobře dělat svoji práci...

    Filajovi uniká zásadní rozdíl mezi Bavorskem a nějakými "moravskými regiony".  Které to jsou? 

    Bavorsko (Freistaat Bayern): Všech 16 spolkových zemí Spolkové republiky Německo má stejná práva. To je uvedeno v základním zákoně. Tři spolkové země se nicméně nazývají "svobodné státy", a to Bavorsko, Sasko a Durynsko. Důvod tohoto označení spočívá v minulosti. Předpona "svobodný" odkazuje na skutečnost, že se tyto spolkové země osvobodily od nadvlády. Bavorsko bylo až do roku 1918 královstvím. Poté došlo k revoluci a noví vládci vyhlásili republiku a od té doby nazývali stát Svobodný stát Bavorsko / Freistaat Bayern. Podobná označení v názvech měst, jako je Svobodné a hanzovní město Hamburk nebo Svobodné hanzovní město Brémy, která se zachovala dodnes, lze rovněž vysledovat z historických příčin. Ve středověku existovala řada německých měst, například Kolín nad Rýnem, který byl "svobodným říšským městem" a řídil se sám.

    Zemské zřízení v České republice zrušili komunisté v roce 1949 a za Klementa Gottwalda byly zavedené malé kraje (jako ty dnešní). Zakrátko se zjistilo, že jsou pro státní správu nevyhovující a byly spojeny do větších celků, tak jako dnes do NUTS2.

    Tento nesmysl přetrvává dodnes.

    • Jakému Filajovi ? Já nerozumět jazyk vašeho kmene.

      • mun.go

        Filaja je nepravá přesmyčka / anagram, něco jako Pitomio.

        Podle Nejvyššího soudu užití slova Pitomio k označení poslance Tomio Okamury není trestné. Ústavní soud je jiného názoru. 

        viz Okamura podal další stížnost kvůli „Pitomiovi“: Nejvyšší soud nerespektuje názor ÚS (19.12.2023)

        • Tady to ale žádná přesmyčka nebyla, že ? Viz v diskusním příspěvky ostatní případy jeho pojmenování.. 1+1 = ?

          • mun.go

            Vždyť píšu "nepravá" přesmyčka.

          • Okamura 1 + 1 =2

            Reakce médií: "Okamura opět potvrdil svoji neznalost nekompetenci, jelikož jako obvykle využívá populismu a manipulaci!"


            Fiala, Pavel, Adamová-Pekarová 1 + 1 = 3

            Reakce médií: "I takový nepopulární výsledek může občas nastat, ovšem je potřeba se dívat do budoucna a neřešit takové drobnosti a chybičky. Je potřeba si vzpomenout na chyby Babiše, na jeho Čapí hnízdo a neoprávněné dotace. Babíííííš!"

          • Souhlas. Spíše jakoby měl někdo sbírku přesmyček mezi ouškama, Antone Pavloviči.

  • Sám nenavrhl nic... Je to státník ? Vždyť má poradce... dokonce z Aspen institutu. Nestátníka prezidenta jsme už měli - v podobě dramatika Havla.

    Podezření, že český generál-prezident Petr Pavel je agentem
    ruské vojenské rozvědky GRU, začíná u východních novinářů nabírat na síle.
    Pavlův provokační návrh z Mnichovské minulotýdenní bezpečnostní konference na
    odzbrojení evropských zemí NATO od veškeré dělostřelecké munice a
    předání Ukrajině jde na ruku Kremlu. Když ale dánská premiérka navrhla
    na konferenci totéž, Petr Pavel a ani Hillary Clinton jí nezatleskali...
    Co to má znamenat? V některých východních kruzích se údajně
    začíná šířit neuvěřitelná informace, že český prezident Petr Pavel se
    těší nebývalé vysoké úctě a uznání za jeho práci na zmenšování hrozeb ze strany NATO pro Ruskou federaci v důsledku plánovaného odzbrojování zemí NATO skrze ukrajinskou záminku. Ocenění: byl to prý právě Petr
    Pavel, který jako první na Mnichovské bezpečnostní konferenci navrhl
    dodání přibližně 800 000 dělostřeleckých granátů Ukrajině, které se prý
    podařilo identifikovat.

  • janhrom

    Ať už ten komunista drží hubu!

    • Vůbec nezáleží na tom, zda byl komunista. A dále: nikdy ani nebyl komunista. Komunista nedělá takové voloviny jako on. On byl jen u komunistů.

  • Každoročně na podzim se scházejí zástupci malých obcí na podzim na ministerské poradě. Jsou jim sděleny výsledky hospodařní státu a tzv. se "porcuje medvěd". Dvě miliardy tak nějak nad plán, se rozdělí mezi obce. Opravy vodovodů, cestiček, chodníčků,mostků i mostů. Loni hned  v úvodu bylo řečeno.Omlováme se. Jedna miliarda, slovy jedna - byla z tohoto fondu  odeslána na Ukrajinu.A tak si z nás pražáci dělají kozy.Jen tak, z ničeho nic a pro nic za nic se přikradlo z našich společných peněz. Hoši, loupežníci  děkujeme.Nezapomeneme.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit