Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nedávno jsem četl smutný příběh Delfína který roky doprovázel a navigoval lodě.
    Pak ho jeden ožralej pasažér jen tak ze srandy postřelil. Delfín přežil ale už nikdy
    se k lodím nepřidal. Jinak vědci dodnes nechápou kde se vzala ta náklonnost delfínů k lidem.
    Chování člověka ke zvířatům se dá popsat jedním slovem jako zločin.

    Podle našich zákonů donedávna nebylo zvíře bráno jako živý tvor ale pouze jako věc.
    Takže když někdo utýral psa dostal jen směšnou pokutu.
    • Tondo, souhlas, Jenom na vysvětlenou. Podle práva nehraje roli, jestli se jedná o objekt živý nebo neživý, ale o jeho ZPŮSOBILOST K PRÁVNÍM ÚKONŮM. A tak existují:
      1. OSOBY FYZICKÉ, tedy lidé jako takoví, kteří nabývají způsobilosti k právním úkonům zletilostí.
      2. OSOBY PRÁVNICKÉ, tj. spolky, korporace atd, které nabývají způsobilosti k právním úkonům po splnění určitých náležitostí. A jejich jménem samozřejmě jednají pověření představitelé.
      3. VĚCI, tj. ty subjekty, které nejsou způsobilé k právním úkonům a v jejich"zájmu" musí jednak někdo jiný. Sem patří samozřejmě i zvířata. V antickém Římě sem patřili i otroci.
  • hafik si vedl docela zdatne :-)))
  • Ještě donedávna a možná i dosud, tvrdili "odborníci", že zvířata se řídí jen instinkty.
    Myslím, že kdyby chtěl pes ryby ukrýt, aby je mohl později sežrat, někam je odnese a zahrabe.
    Nedávno jsem viděla video, jak pes ryby krmil. Asi taky proto, aby je později sežral..
  • Třeba se i mezi zvířaty, stejně jako mezi lidmi, najde zcela výjimečně jednou za čas jedinec, ochotný nezištně pomoci někomu jinému. :-)
  • Já dávám přednost té první interpretaci. Kdyby si je chtěl schovat jako potravu, tak by je usmrtil a zahrabal. Ale zjevně ho páníček dobře krmí, tak hlad nemá. Zřejmě je od mala vychováván, aby živým tvorům neubližoval, ale pomáhal.
    • Ve skutečnosti je jenom "očuchával". *2* *2* *2* *5*
  • Četl jsem neuvěřitelný příběh jakéhosi cestovatele. Při táboření kdesi v divočině k němu náhle přiběhla lvice a jelikož neměl po ruce zbraň, očekával svůj konec. Lvice se však přiblížila na určitou vzdálenost, obrátila se a odběhla jistým směrem. To se několikrát opakovalo až lovec usoudil, že ho chce někam odvést. Šel tedy za ní a skutečně, byla tam propast, do které spadlo lvíče a zachytilo se na křovinách. Lovec tedy slezl dolů a lvíče osvobodil. Lvice si ho odvedla. Po nějaké době když byl ve svém tábořišti, přiběhla opět lvice s mládětem a s ní několik dalších lvů a všichni se v určité vzdálenosti posadili do kruhu kolem cestovatele jako by mu přišli poděkovat.
  • "Odbornici" asi maji pejska za uplneho idiota, kdyz podle nich si mysli, ze ryby ukryje tak ze na ne nahrne vodu. Pes jednoznacne chtel rybam pomoci. Kdyby je chtel ukryt, tak je vezme a pujde nekam zahrabat. Jestli se dobre divam, tak ten pejsek je rasa Akita Inu, ti maji jednu z nejlespich a nejvernejsich povah. Doporucuji film "Ciko - pribeh psa".
  • Lidé mají pořád potřebu přisuzovat zvířatům lidské vlastnosti. Dobře tedy, budeme se toho držet. Víte dobře že jsou dvě věci na světě, které zapáchají rybinou. Jena věc z nich jsou ryby.
    Divíte se že po náhodném doteku svým čumákem se snažil svůj čumák neustále omývat vodou?
    Jo a víte, že se pes naučí panáčkovat? Zřejmě tím předvádí zajíce, že?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit