Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Řeknete mi prosím někdo, když se rozhodnete pro solární elektrárnu, tak jakým způsobem se potom řeší přebytky elektrické energie, kterou elektrárna vyrábí? 

    • V dnešní době opravdu velmi jednoduše. Já jsem si našla společnost https://www.electree.cz/ , která se specializuje na prodej přebytků za spotové ceny. Navíc my s tím nemáme vůbec žádnou starost. Oni vše zařídí, platíme jim za to jen 220 Kč měsíčně. 

  • Dobrý den, s manželem už dlouhou dobu zvažujeme pořízení fotovoltaické  elektrárny skrze snížení nákladů na provoz domu. Zajímalo by mě, jestli se dá nějak předem vypočítat její návratnost? Jestli s tím máte někdo zkušenost? 

    • To se hodně liší, ale zhruba se to motá tak nějak okolo 7 let. My máme fotovoltaickou elektrárnu od https://www.sefy-cr.cz/ Od poptávky můžete mít cca do 4 měsíců vlastní fotovoltaickou elektrárnu. Samotná instalace pak trvá cca 3 dny. Vše šlo rychle pomohu i s vyřízením dotace a veškerou administrací okolo.

  • To je jedině dobře. Alespoň nějak stát pomůže lidem, kteří si staví dům :-) . Ty ceny materiálů jsou šílené. My jsme si postavili dům svépomocí a i tak nás přišel na 2,5 milionu a to můžeme být ještě rádi. Ono když jen ta fotovoltaika a tepelné čerpadlo byly pořádné částky.

  • mun.go

    V případě dovozu fotovoltaických panelů do ČR se v roce 2021 až 80 procent z nich dováželo z Číny, také zbývající import pochází vesměs z asijských zemí - viz zde "Fotovoltaická závislost na Číně. Většina solárních panelů míří do Česka z východní Asie". 

    Čína je výrobcem největší kapacity fotovoltaických panelů, dovážených i do USA a proto vyhlásil Biden v roce 2022 na fotovoltaické panely z Číny dovozní cla, která mají platit po 4 roky - píše server O energetice.cz

    Čína také dodává nejvíce technologií a výrobku pro zelenou energii: větrníky, slunečníky, elektroauta, elektrolyzéry ... viz graf na webu VisualCapitalist.

    A proto jela Markéta Pekarová na Taiwan. K tomu komentář čínského velvyslanectví:

    Čínská strana se vždy důrazně staví proti jakékoli formě oficiálních kontaktů mezi regionem Tchaj-wanu Číny a zemí, které navázaly s Čínou diplomatické vztahy. Předsedkyně poslanecké sněmovny České republiky Markéta Pekarová Adamová ze svých vlastních zájmů trvala na takzvané návštěvě Tchaj-wanu, vážně porušila politický závazek České republiky pro jednu Čínu a úmyslně zničila politický základ čínsko-českých vztahů. Čínská strana to silně odsuzuje.

  • To nejsou dotace pro lidi, ale malá domů energobaronům. Jen to z venku hezky vypadá. V čích kapsách ty peníze skončí? 

  • Ale Fiala zlatoústý si bere obrovskou půjčku od EU na vyřešení izolace od  dodávek uhlovodíků z Ruska ... My se nedoplatíme. On se zaručil EU i za dotace směrem k Ukrajině.

    • Půjčit si ČR hodlá 2,9 až 11 miliard eur (69 až 265 miliard korun), z EU - fondu obnovy.

    • To Babiš a Dlu. enka přeci!!! Krásný pan Fiala a Staňůra za nic nemůžou. 

  • Diwa

    Z našich platů nemáme ani na to čerpadlo, které musíte koupit drahé a kvalitní.....natož aby ještě každý z lidí zateplil barák, protože jinak to čerpadlo je k ničemu ! To se ještě nebavím o té fotovoltaice ! V prvotní fázi na to musí mít každý peníze a zainvestovat ze svého, pak možná dostanete pár korun nazpět ! Tohle všechno jsou rakety peněz, kde to jako lidi vezmou ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit