Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážení cestující, prosím vás o pochopení a solidaritu s piloty. Ne všechno, co píšou media je objektivní pravda, např. o výši mezd pilotů a pod. Kluci (vlastně i a holky) jsou jedinou částí zaměstnanců, která je viditelná, a které protest má nějaký smysl. A myslím, že nejen oni jsou situací znepokojeni. Sice tentokrát bojují za svou práci, ale na objem letů a přepravy ČSA je samozřejmě nabaleno i spousta další práce a tedy i zaměstnání pro řadu dalších lidí.
    Celosvětově už letecká doprava opět roste, jen ČSA má problémy. Za celou dobu existence ČSA nedošlo k tak masivnímu útlumu přepravy.

    Kluci držte se. Jsem s vámi.
  • Pilotům držím palce a přeji jim v protestech pevné nervy a vzájemnou solidaritu. Cestující si bere jako rukojmí právě zaměstnavatel, protože spoléhá na profesionalitu a stavovskou čest pilotů. Právě toto je ten nemorální a společensky nepřípustný nátlak. Pracovní smlouva nebo jiný vnitřní předpis určuje nástup do zaměstnání. Od tohoto nástupu "běží" plat. Ústavní zákon hovoří o tom, že za odvedenou práci náleží pracovníkovi odměna. Pokud zaměstnavatel tuto povinnost neplní, porušuje zákon, je propadající a může být u soudu stíhán pro neplnění závazné smlouvy, výplatu ušlé mzdy a úhradu dalších nákladů řízení. Pro piloty je tato kauza výhradně vyhratelná. Piloti jen dodržují smlouvu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit