Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro mne je a bude zásadní přístup stran k nelegální migraci. Rozhodně nebudu volit nikoho, kdo s nelegální činností souhlasí nebo ji dokonce podporuje nebo podporoval.
    • Mám to chápat tak, že budete volit stranu co změní zákony tak aby se nynější nelegální imigrace zlegalizovala?
      Ostatně ti co vládnou určují zákony a tedy i to co je a co není legální.

      Řeknu to jinak, pokud se EU shodne na tom že všichni lidé světa mají právo vstoupit do EU, pohybovat se po EU a požadovat azyl, odpadne zásadní bod vaší volby?

      Nalijme si čistého vína....
      Kdyby EU považovala za problém nelegální imigraci, podnikly by kroky k jejímu zastavení... Třeba oficiální pojmenování vynniku, sankce vůči organizacim podporujícím protiprávní jednání... To se nestalo. Tedy zbývá druhá možnost interpretace.... problém není ilegální migrace, problém vidí EU v tom že to co se děje považováno za ilegální.
      Obzvláště v této době je vhodné začít premyslet nejen o tom zda politici nejednaji Protipravne, ale i o tom jaka práva a zákony člověk preferuje. Při volbách nevolite někoho kdo bude pouze dodržovat zákony, ale někoho kdo ty zákony mění!
      • A to jsem si myslel, že jsem to napsal docela srozumitelně. Při volbách zhodnotím přístup jednotlivých stran a politiků k migrační krizi a to jak zpětně, tak i jejich plány do budoucna.

        A to, jestli EU považuje nelegální migraci za problém nebo ne nemá žádný vliv na můj odpor a nesouhlas s podporou jakékoliv nelegální činnosti. Takový přístup se dá očekávat v totalitních režimech, ale rozhodně nemá co dělat v demokratických systémech.

        Změny zákonů jistě přijdou, ale jelikož chci žít v demokracii, tak se podřídím přání většiny. Ale rozhodně se nemíní m podřizovat zájmům menšin, sluníčkářů, kavárenských povalečů a podobných individuí, kterým demokratické principy evidentně nevyhovují
        • Vyjádřil jste se jasně, já se snažil naznačit ze zároveň ne 100% jednoznačně.
          Souhlasím s vámi ze pokud máme pravní stát pak eu jako sdružení právních států musí dodržovat dohodnutá pravidla... Porušování vlastních pravidel hry z hlediska státní moci je to nehorsi co si lze představit...
          Demokracii chápu jako vládu většiny nad menšinou, a sama o sobě může mít destruktivní sklony (například lze demokraticky rozhodnout o zestátnění majetku lidí).... Proto ja chci žít v právním a svobodném systému... Jestli má formu demokracie nebo třeba jinou formu státního zřízení už je kosmetický detail... Čím vice práv a zodpovědnosti mám jako obcan tím více svobodný jsem... Nechci aby o všem co mám dělat a nedělat rozhodoval princip většiny, tedy demokracie jak ji chápeme.... Demokracie bez kombinace s principy svobody může mít formu komunismu, fašismu i dalších.... Ostatně vidíme ze čím dál více je rozdíl mezi totalitou a demokracii smyvan (jak se populárně říká "diktaty bruselu") a zůstává rozdíl v tom že totalita je vláda menšiny, demokracie vláda většiny .. zastupiteska demokracie je pak vláda menšiny díky volbě většiny ;)
          • V tomto případě souhlasím a jako příklad uvedu zákon, zakazující plošně kouření v hospodách. V tomto případě také nevidím důvod, proč by o tom měla rozhodovat většina a nenechají to na majitelích hospod a restaurací.

            Předpokládám, že pokud jste nekuřák, tak s mým názorem souhlasit nebudete *1*

            Ovšem to je v porovnání s migranty detail. Migrace a následné usazování muslimů v Evropě nemůže přinést evropanům nic dobrého. právě naopak. A když ne dnes, tak za dvacet let, až dospějí ty rozkošná malá muslimská miminka. A to je věc nevratná, pokud vyloučíme nějaké pogromy, válku, anarchii apod.
            • Ohledně migrace... trochu rozšiřujeme záběr aktuální diskuse na téma velmi obsáhlé, skládající se z takových věcí jako:
              - Je blahobyt západní společnosti výsledkem vykořisťování zbytku světa? Nebo je blahobyt výsledkem svobodné společnosti? Mají tedy západní společnosti dluh vůči třetímu světu?
              - Je možné do společnosti jejíž nejdůležitějším stěžijním bodem je listina základních práv a svobod přijmat lidi, kteří ji otevřeně neuznávají a nehodlají na tom nic měnit?
              - Je potřeba aby občané v občanské společnosti byli nuceni udržovat určité "zalidnění" území?
              - Je možné obhajovat a prosazovat nedobrovolné omezování svobod a odebírání práv a majetku jednotlivců vyšším zájmem společnosti? (V tomto kontextu pak v zájmu vyšších cílů společnosti přes nesouhlas obyvatel vytvářet v jejich blízkosti uprchlické a podobné tábory?) ... tento bod je o tom, že to kde se vystaví uprchlické tábory nerozhodují lidé, jejichž majetky a sociální prostředí takový tábor ovlivní, ale ti co "náklady" a důsledky takových rozhodnutí nebudou "sklízet".

              Neříkám že chci diktovat "Jardovi z horní dolní, že si musí, nebo nesmí pozvat ze své vůle na svůj pozemek někoho"... říkám, že za důsledky takového rozhodnutí pak samozřejmě nese plnou zodpovědnost on. (upozorňuji na kontrast s aktuální realitou, kdy důsledky rozhodnutí nenesou ti co se rozhodují :) )

              Těch bodů by bylo více, ale už z naznačeného je jasné, že řešit toto na globální úrovni formou "diktátu" obyvatelům bude způsobovat pocit nespravedlnosti a navazujících problémů.
            • Jsem nekuřák, ale kouřil jsem, obecně to ale nesouvisí se schopností přemýšlet nad problémem.

              Dle mého je věcí majitele hospody rozhodnout zda a jakým způsobem bude oslovovat svou klientelu a jakou klientelu bude preferovat... pokud pujdu do gay klubu nemůžu se divit, že tam budou gayové... pokud pujdu do kuřácké restaurace nemohu požadovat po majiteli zákaz kouření. Ve striptýz baru opět nemohu požadovat aby tam chodili oblečení v burkách, protože tam chci zajít s rodinou na oběd.

              Rozhodnutí o zákazu kouření ve veřejných prostorách nebo na veřejných místech je samozřejmě rozhodnutí konkrétní komunity,... tedy opět nejsem proto aby stát nebo evropská unie rozhodovali o takových věcech a takové rozhodnutí by se mělo dělat na nejnižší možné urovni.
  • volil bych už jen z hecu
  • Pirátská strana?
    Promiňte, ale jestli čtu dobře jejich program, pak se jedná o prachobyčejnou sociální stranu se sklony k ... takových tady máme habaděj. To že navíc chtějí hlasy homosexuálů a "dalších"sexuálů není s podivem... vždyť usilují alespoň o 5% hlasů :)
    Ostatně tohle je přímo tah na branku cituji:
    "Není úkolem státu předepsat, jak konkrétně by rodina měla fungovat. Stát lidem nesmí určovat formy soužití."
    Pro méně chápavé stát nemá co povídat do toho, jestli rodina je muž, žena a děti... nebo muž muž a adoptovaný chlapeček :)
    Moderní společnost se nepozná podle toho, že nemá žádné normy nebo žebříčky hodnot, dle mého názoru se tak spíše pozná úpadková společnost...
    Dále kompletně socialistická přestava vedení institucí, alá:
    " zásadní demokratizaci základního, středního a vysokého školství. Studenti a učitelé .... v rámci svých schopností by se měli podílet na rozhodování..... úpravu pravomocí jednotlivých orgánů školy, aby nebyly soustředěny v rukou jedné osoby (ředitele, rektora, děkana), ale zaručovaly konsensuální pravidla a jejich nezávislou kontrolu (oddělení moci)."
    Nikomu neberu právo je volit .... ALE pokud je článek srovnává se stranou svobodní, že prý usiluje o podobnou sortu voličů, pak asi autor nečetl programy těchto dvou stran... piráti jsou pro kontrolu "svobodnosti" společnosti a velký význam státní moci a vysokou míru úlohy státu v téměř utopické společnosti. Svobodní naopak mají v programu minimalistickou vládu a státní moc. Tyhle dvě strany si plete snad jenom .... autor článku :D
    • PS: Musíš být velmi opuštěný člověk, kdy sem píšeš výlevy, jako bys je psal šimpanzům :)))
      • ... pro méně chápavé, kteří zde tradičně dominují: mě nezajímá názor tiscali na dění :)))
    • ... Tomas se rozjel, žádný trochař, pro mě to je však vítané potvrzení, že jsi mimo mísu :)))
      • mazej k vychovateli matkomrde
      • to bohužel není argument...

        já jsem napsal v čem si myslím že se článek mílí... a vy na mě reagujete z jakého konkrétně důvodu?

        zkuste konečně formulovat nějakou myšlenku....
        například vypýchněte jednu věc ve které jsem mimo mísu a zdůvodněnte proč. Rád si upravím pohled, ale chybí názor, pohled, argument... cokoliv.
        • ... proč bych měl formulovat myšlenku pro někoho, kdo napíše "že se článek mílí" :)))
          ... fakt jsi moc slabej, se zdejším "útulkem" si myšlenky rozhodně vyměňovat nebudu
          • Vy patříte mezi lidi, u kterých forma je více než obsah? ...
            Opravdu nemá slovo míliti se něco společného s tím "být na míle od skutečnosti"? Jaké to zklamání :(

            Ale nebojte se, zkuste se podělit, zkuste se uvolnit... nemusíte pořád ukazovat pouze tu léty vypracovanou tuhou krustu tvrďáka.
  • Putin na Hrad *14*
  • Elektrorát
    Jsem přesvědčen, že cizí slova nepotřebujeme, že čeština si vystačí.
    Ovšem v tomo případě je to naprosto dokonale.
    Zelení - voliči - sociální demokracie.
    Elektro - elektrorát - Ráth.
    Myslím, že když mě někdo nazve elektrorátem, tak mám právo mu dát přes držku.
    • jestli nemáš důkazy tak mlč shapirův poskoku
  • ... nezájem zdejších chronických trotlíků docela zajímavé, Piráti netáhnou ani hlupáky :)))
    • ... právě jste dokázal pomocí jedné věty negovat vlastní tvrzení :)

      I když mám podezření, že si někdo přezdívku "bijec pitomečků" neprávem vypůjčil... nějak mi chybí výrazy z žumpy a vytvořit urážku sebe sama mi taky moc nesedí... počkám až se ozve pravý bijec :D
      • ... nedalo mi to moc práce, abys mě utvrdil, že jsi neškodný, jak vím dávno, každopádně tvé noční pocity nicotnosti já řešit nebudu, protože nerozeznáš troubu od recesisty, brou :)))
        • vám také přeji dobrou noc. Pocit prázdnoty nemám, právě naopak... navíc považuji za velmi povznášející a přímo meditační zkušenost pokoušet se najít logiku a myšlenkové pochody vedoucí k takovým projevům jako tyto vaše texty. U mě logiku hledat můžete... ale klidně vám pomůžu, já už se snažil věcně diskutovat i s lidmi, kteří věří v plochou zemi a slunce ve vzdálenosti 3000 mil... prostě mě baví zkoušet proniknout za oponu iracionálna a hledat i v takovém světě nějakou logickou vazbu "proč" :) ) .

          .. a když už jsme u toho ... z které definice je vaše chování možno vnímat jako recesi?
          • ... tvůj výběr diskutérů mě nemůže ohromit a logika mi u tvých slov ani nenapadla
            ... na dobrou noc jsem se pobavil, jak dlouho ne, nabídkou náuky o věcné diskusi
            ... každopádně se nenechám vtáhnout do nekonečných prázdných výmen názorů
            ... fakt se nenudím, i když má noční reakce tak nepůsobí, recesi řešit nepotřebuji
            ... nezlob se, ale komunikace se ani omylem nebude opakovat, neobohacuje mě
            • Pak zkuste vysvětlit co vás nutí reagovat na diskusi, když nechcete diskutovat. Jen potřeba vysmívat se diskutujicim že diskutují, nebo nediskutovat s nediskutujicimi?

              V čechách je bohužel schopnost výměny názorů velmi v plenkách, jak ostatně je vidět i na Vas(snad narážku pochopíte ;) ).... Sám píšete že nemáte zájem o článek, ani o diskusi... Hádejte kdo je v tuto chvíli víc mimo.

              Zkuste vysvětlit rozdíl mezi Vami a mezi člověkem co nehraje šachy a chodí na šachový kroužek jen proto aby nadával šachistum do hlupáku a horších věcí. Protože mě připada, že tam zásadní rozdíl není.

              S poslední odrazkou souhlasím. Pokud komunikace s vámi nemá být diskusi pak by bylo ohleduplne se diskuse neúčastnit, ale spíš než názor mi připadá že jste to opet myslel jako vyjádření pocity...
              Vyjadrujete spíše své pocity a nikoliv myslenky..nejprve jste psal ze zde nebudete ani omylem ztrácet čas, dále ze jste se pobavil jak dlouho ne, a pak hned že nebudete pokračovat, protože vás to neobohacuje....

              PS: výzvy můžete brát jako námět k zamyšlení, nebo řečnické otázky... Nemusite na ně reagovat.
        • ... já jdu s dobrým pocitem ihned spát, tvé pocity a tvůj noční program mě nezajímají :)))
          ... nepiš, ani omylem nemám v plánu při své skvělé práci zítra ztrácet čas v této komnatě
  • Zdá se, že se formuje další strana, která by mohla jednou být v pozici vůdců. Jsou vzdělaní, bez negativní politické příslušnosti a s dobrou vizi. Zarážející však je, že jméno vůdce strany "Bartoš" se jaksi moc často objevuje v médiích. Pokud to má být strana jednoho muže, děkuji, neprosím. Pokud ne, tak sorry. Nutno jmenovat i ostatní čelní členy.
  • Ten d.ment z pirárů vypadá jak emzák. Možná i je. Fuj tajbl!!! *12* *11* *12* *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit