Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Fakt se divím, že se jim tam ještě někdo hlásí. Člověk, který na ulicích instaluje úsporné veřejné osvětlení nebo prodavačka v obchodě má dneska pomalu stejné peníze jako státní zaměstnanec ve služebním poměru, který nastavuje krk a ještě dostává pucuňk od vedení, protože administrativa a různý výklad toho, jak co vykonávat. 

  • vanhorne

    "Takový extrémní nárůst zaměstnanců státní správy"

    Zaměstnanci státu si v loňském roce polepšili. Plat se jim zvýšil v průměru o 2686 korun. Výdaje na platy zaměstnanců státu loni meziročně vzrostly o víc než desetinu. V absolutním čísle vzrostly proti předcovidovému roku 2019 o 23 miliard na 232,5 miliardy korun. Průměrný hrubý plat zaměstnance státu se zvýšil meziročně o 2686 korun na 39 747 měsíčně. Celkový počet zaměstnanců státu vzrostl o 14 632 takzvaně přepočtených míst na 463 648 lidí. Stojí to ve státním závěrečném účtu, který vláda předložila poslancům. Praha 9:33 15. května 2021.

    Chybi ovsem graf ktery by znazornoval pocet  ruznych profesi a zarazeni, kam sli ti potrebni a hlavne ti nepotrebni.😂

    https://img.obrazky.cz/?url=6ebd6b7a47912c4e&size=2 ;ti dva prasilove prece grafy miluji a pri kazde prilezitosti nejakym grafem radi sermuji. 

  • Takový extrémní nárůst zaměstnanců státní správy jako je za této vlády to je něco neslýchaného. Maximálně kdo by si zasloužil navýšit peníze jsou hasiči !Zrušme parlament a bude zde jenom senát ,na tak malou zemi by 80 zástupců bohatě stačilo!

  • tje fuk mi !!!

  • snižte početně státní správu, určitě nerozumím tomu ,proč by měla bobtnat a ještě se mělo úředníkům přidávat.. chtěli digitalizovat některá odvětví, zjednodušila by se administrativa státu a byrokracie směrem k občanům, tak tímhle směrem vidím ještě dost prostoru..pak se může zvýšit mírně i nad rámec inflace hasičům, kteří si to určitě zaslouží

  • Já myslel, že u těchto sotva se narodí a už marodí. Jejich největší aktivita je na úřadě při vyplácení dávek.

  • Když chceme mít kvalitní státní správu, když rostou ceny všeho kolem nás, tak čemu se divit? Chceme po nich vzdělání, nesmějí podnikat, tak se to nějak vykompenzovat musí.

    Těmhle já nezávidím. Vadí mi spíše příslušníci nejmenované komunity, kde jedinec vyjde z páté třídy, v 15 jde do invalidního důchodu a žije jen z toho, co si "opatří." Nasekají si děti a ty je potom živí. Tohle mi fakt vadí daleko víc, protože to také stojí daleko víc peněz.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit