Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit

  • Zase jedna překroucená informace ze strany našich medií. Podle včerejšího vysílání stanice Россия24, Putin včera podepsal prezidentský dekret, kterým se nařizuje všem odběratelům z nepřátelských západních zemí, aby si otevřeli rublové účty u ruských bank a z nich platili za odebíraný ruský plyn. Pokud to neudělají, bude to Rusko považovat za porušení smluv a dojde k terminaci a ukončení dodávek plynu. Putin utrousil i poznámku, že Rusko nedělá charitu a ani Rusku nikdo nic zadarmo neprodává, takže západní země buď začnou platit v rublech od 1. dubna, anebo zůstanou bez ruského plynu. Samozřejmě. že na takové odběry musí mít odběratel uzavřenu patřičnou smlouvu s Ruským partnerem. Pokud zatím vím, tak náš premier na místo aby řešil existenční problémy, když ty západní geniové po Majdanu probudili Ruského medvěda, tak se promenáduje ve spikleneckém vlaku údajně do Kyjeva jen kvůli tomu, aby demonstrovali jak neochvějně stojíme za ukrajinským lidem. Takže ne že se nic neděje.

    • Putin si může podepisovat jaké dekrety chce, ale evidentně v rublech to nedostane a plyn taky nezastaví

      • Nedostane v rublech? Tak zmrzneš blbečku a náš průmysl se zastaví.

      • goyim

        <SMAZÁNO>

      • a proč si to myslíš 

  • Nedá se nic dělat.Nemůžeme za to, že jsme pidizemě.Nikomu z celé republiky se nechce mrznout bez plynu kvůli silákům na hubě z Prahy. Rusák válčí, ale dodávky plní na Ukrajinu i k nám.Zatím.Ale pokud bude drážděn našimi hlupáky z Prahy, bude všechno asi jinak. Pokud se projedete kdekoliv v republice  MHD zní všude: nic nám není po UK ani rusákovi.Ať si věci vyřídí mezi sebou.Bez nás. Ať k nám vtrhne jakékoliv vojsko, lidi zas budou malovat vápnem.Ale: "Tudy do Strakovky", "Tudy na Hrad" .Ti mluví za nás, s nimi si to vojáčci vyřiťe.

    • Máte pravdu. Dneska vyjeli s průzkumem veřejného mínění, jak pětikolka posiluje. Nedá se jim už věřit ani :Dobrý den. Při pohledu z okna zjistíme, že je tma jak v pytli. Zbývá už jen uzákonit vedoucí úlohu jednoho Slepence a do ústavy dát nerozborné přátelství s USA a EU na věčné časy.

  • TheGGG

    jedna věc je jistá, buď lidé v evropě budou mít energii za přijatelné ceny ať si to vlády vyřeší jak chtějí, nebo se lidi naštvou a ty vlády skončili a nějaká solidarita a sluníčkářské blekotání vezme velmi, ale velmi rychle za své...

    vláda která zapomene kdo ji volil, kdo ji ze svých daní živý a o koho se má starat nemá co vládnout.

    • goyim

      A já myslel, že většina si ráda utáhne opasek a bude mrznout, aby to nandali Rusku. Kolektivní myšlení se vrací...

    • blázníš to USACI nedovolí už se sem chystají nakvartýrovat jak Rusové v 68

      • josef.chmela

        Ti už jsou tady nakvartýrovaní - politicky a ekonomicky. To jim stačí. Svět se mění. Zůstávají imperialistické USA s NATO a jejich poskoci a loutky Evropa, část Asie, Australie, nesvobodné státy v područí USA (Afrika, Jižní Amerika) a pak svobodné státy (Rusko, Čína, Severní Korea, Kuba, Venezuela a částečně i Indie). Proto také to USA vykřikování, osočování, pomlouvání, embarga, blokády atd. USA imperialisté se jednou pasovali na četníka a vláce světa a tak to podle nich musí být. A jsou strašně nervózní, že některé státy se nechtějí podvolit. Vždyť už vícenež 100 let se snaží "západ" rozdělit a rozeštvat velké Rusko aby se dalo lépe kolonizovat a začalo s tím Německo s Leninem a pokračují USA. Jsem rád, že se to těm imperialistům moc nedaří ani pomocí záměrně vyvolaných konfliktů a válek ze strany USA.

        A teď mě vy války chtiví placení poskoci můžete zase na měsíc stopnout.

  • goyim

    Platba Rublem je naprosto logický krok po tom, co západ uvalil sankce přes Euro a Dolar. Co má asi dělat kurwa.

    Idiocie západních politruků je skutečně neměřitelná. Tihle kašpaři si fakt myslí, že si Putin sedne na zadek a nechá se mlátit, jak nějaký státečky 3 světa, do kterých byli neokolonizátoři zvyklí bušit po dobu desítek let.

  • Sjednocený západ křičí, že nebude platit v rublech. Mohli by sjednocení politici bez křiku říci, co bude, až RF zastaví dodávky?

    • josef.chmela

      Nemůžou, protože to neví. Oni si oficiálně umí pouze natahovat trika. A některé ovce jim to dokonce žerou.

  • Myslím si že děda za oceánem a jeho syn jsou spokojeni,jak lodivod Ukrajiny vodí Evropu systémem divadelního představení Evropua my dole vůbec nevíme kdo je režisér.Ale divadlo přes vedoucí představitele Evropy je vynikající.Ale nevíme jaký bude konec.Ahoj

  • V podstatě se nic nemění - platby se poukáží v libovolné měně do jedné (ruské) 

    centrální  banky, ta  je převede na ruble  - a naúčtuje  si poplatky za ten převod 

    do  jiné  (také ruské) centrální banky.

    Jde o důsledek jednostranné orientace na ruské komodity v této oblasti v době, 

    kdy prakticky neexistuje jiný zdroj těchto komodit odjinuď... 

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Rubl tímto už (jen během včerejška) "posílil" o skoro 10% na 95 rublů za USD 

  • Včera jsem se stavil do obchodu že vezmu nějaký chleba, máslo a sýr a u pokladny mi nařídili že chtějí platbu v korunách, což jsem striktně odmítl. Nenechám se vydírat.....!!!!! 😯 

    A to ještě není nic proti tomu jak jsem byl před nedávnem na Slovensku a Polsku. Tam po mně chtěli ti zapráskaní cizáci dokonce eura a zloté. Ať si svoje zboží strčí někam......😉

  • Z jednoho zadku do druhého a za pár týdnů,budem posuzovat co je lepší.V jakém zadku nám bylo lépe.Ahoj 

  • josef.cajka

    Za druhé svět.války se vyráběl benzín z uhlí, kterého máme dost!!!

    A pokud SK bude platit v rublech, tak měl Putin pravdu, že Evropa není jednotná.

    Pamatuji si svítiplyn z tepláren, vše má řešení jen chtít


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit