Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale opravdu jen lehce.

  • Diwa

    Hlavně v tom ČEZu jsou i naši potitičtí akcionáři, kteří jsou spjati z ČEZem. Přeci si nepodřežou vlastní větev......Legrace je v tom, že všechno máme ale ve finále nemáme nic.......

  • KIMCID

    No sankce nějak nefungují. Z Ruska odešlo jen 8% zahraničních firem :D

  • mun.go

    "Nyní čerpají např. rekordní na inovace svých sítí."

    Ano - ČEZ s distribučním územím od severních k jižním Čechám se bude podílet/* na přetocích elektřiny z větrníků v Severním moři do Bavorska, protože Němci nemají dostatečně dimenzované přenosové sítě.

    /* podílet - jinak je to věc ČEPSu, který si pořídil proti přetokům PST regulační transformátory - viz: Regulační transformátory jsou v provozu, chrání proti přetížení sítě - tisková zpráva22. 9. 2017 (rozvodna 400 kV Hradec u Kadaně - Röhrsdorf)

    Provozovatel přenosové soustavy oficiálně zahájil provoz PST transformátorů (phase-shifting transformers – transformátory s regulací fáze). Jejich instalací zajistila společnost ČEPS bezpečný a spolehlivý chod celé elektrizační soustavy České republiky, a vyřešila tak kritický problém přetoků z Německa po provozní stránce. Spuštění transformátorů však neznamená, že otázka neplánovaných toků je tím zcela uzavřena.  

  • mun.go

    Neplatí snad stát dodavatelům za to, že nemohou prodávat energie tak draho jak by chtěli? Kde bere stát peníze? Od daňových poplatníků, nebo si půjčí u banksterů.

    Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) odhaduje, že zastropování by mohlo vyjít na 130 miliard korun. To je velmi vysoká částka, která by však měla být zpět navrácena pomocí příjmů ze všech státních společností, připravovanou daní z neočekávaných zisků a příjmů z emisních povolenek. Podle hlavního ekonoma Trinity Bank Lukáše Kovandy je možné, že stát bude muset na zastropování vynaložit částku okolo 200 miliard korun.

    viz Vše o zastropování cen energií. Pro koho bude platit a kolik ušetříme?

  • Koukám že pod Ukrajinou už je po diskuzi , no tak snad se z tej války na východě nevyklube nepovedený experiment s břidlicovým plynem , tak marně vzpomínám na to navržení  12 x roční očkování proti Covidu , kdy zdravej člověk neočko měl okleštěná práva na rozdíl od očka at byl očkovanec  chorej sebe více , zejména v Rakousech dosáhli téměř domácího vězení pro dobrovolně neočkované či vyhazování z práce nejen v Jůesej ,  kde jsou ty diskuze kdy "100% přírodní původ" diktoval vyhružky pokut a vězení za šíření poplašných zpráv o umělém původu či aerosolovém šíření , že strážci demokracie , sorry jako nevim kde je chybka .Tak snad šlo jen o nehodu covidu neb jináč je proti kartelu USCHINA Putin jen tupej holobrádek co se týče obětí. Dnes stačí říci že valku na Ukrajině by měli financovat zejména  ukrooligarchové a hned je člobrdík v zatracení neb loděnice v EU asi budou muset hledat jinší klientelu která nahradí rusácké oligarchy , tak snad je nenahradí mafianští zbohatlíci z Ukrajiny kterej dává válka netušené možnosti. tak at je brz mír a neodse.ou to jen běžní lidé jako v minulosti .😎

  • And is it clarified. Also, that we have you here. 😉

  • Na sankcích proti Rusku, respektive na evropských hlupácích, kteří je dodržují, těžce vydělávají obří americké hedgeové fondy, jako je Black rock, Vanguard, State street. Ty monopolně ovládají evropské burzy a dokonce jsou i mezi menšinovými akcionáři našeho ČEZu. Proto taky se Fiala bojí jim šáhnout na zisky a odmítá s předraženou elektřinou něco dělat, i za cenu likvidace ekonomiky a zbídačení obyvatel ČR.  


  • to je mungo zase takový nesmysl, co jsi teď napsal.. ČEZ je snad nejlépe vydělávající firma v portfoliu státu. Elektřinu vyrábějí i prodávají. A nedotuje je stát, ale klasicky jako v kapitalismu, což vy komouši nikdy nepochopíte (krom toho dotace jsou socialistický nástroj, měl bys to chápat), úvěry soukromých bankovních institucí, v případě ČEZu mezinárodních. Nyní čerpají např. rekordní na inovace svých sítí.
    Orbán taky mele nesmysly. Dostal od EU možnost (NADSTANDARD) vyjednat si s kámoši z Kremlu svou cenu, proč toho nevyužil, když před Moskvou tak klečí?? :) Naopak bylo nyní zase období, kdy držel ústa a klečel pro změnu před Bruselem, jehož dotační politika mu vyloženě vždy vytrhne trn z paty, to pak ratifikuje vše, co měsíce předtím nechtěl, pač Maďarsko má pod ním postaveno hospodářství právě na socialistických základech přerozdělování.. :) Proto ses ho ostatně tady nesmyslně zase latentně zastal, přitom je to nejhůře hospodařící politik EU..:)  to jsou čísla prostě.. thats it

  • mun.go

    "Věřme, že mezi těmi, kdo rozhodovali (o sankcích), a spekulanty, nedošlo ke koordinaci,“ dodal.

    Nebyl bych si tak jistý. Ostatně nemusíme chodit daleko. Na své si přišel také ČEZ, kteroužto firmu stát štědře dotuje - z peněz daňových poplatníků.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit