Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Paní Jiřině nelze nevěřit. Ať si o ní kdo chce co chce říká, ona svým postojem dostatečně dává najevo, že si za svými názory stojí za každou cenu.
  • dasvobodova
    Velmi mě těší, že je hodně lidí, kteří dokáží ohodnotit skutečné herecké umění paní Jiřiny Švorcové.
    Která z hereček se může pyšnit tak nádherným hlasem? Paní Švorcová měla dar od přírody - nádhernou barvu hlasu, ona s ním uměla pracovat, správně artikulovat a její projev s každým slůvkem si uměla citově pohrát! Pro básnický přednes byla také vybavená dobře! Byla velmi hezká, její mistrovské herectví jaké předváděla, bylo věryhodné. Každé postavě jsem věřila. Byla to Marie z " Krále Šumavy", dokázala se ponořit do každé postavy - Andulka z " Ženy za pultem", "Matka" K. Čapka a v jiných rolích, které ji byly svěřeny. A v osobním životě komedii nehrála, Jiřina Švorcová byla pravdomluvná, šla životem rovně po cestě a na konec po velmi trnité cestě! Byla jistě nešťastná, politická moc a kolegové jí vzali to nejdražší: " Hraní divadla ", které ji bylo posláním. Kolegové jí "milovali", když jí potřebovali! Přišli noví političtí mocnáři v r. 1989, kterým i my jsme věřili! Hlásali: "Láska musí zvítězit nad lží a nenávistí!" Viďte pane Havle... chladnokrevně jste ji poplivali, pošlapali a vzali jste nám ji, " VELKOU HEREČKU " Ona opravdu nikdy nikomu neublížila, pomáhala kolegům. Ve své knize řekla všechno, jak to bylo, nic si nevymyslela! HEREČKA GABRIELA VRÁNOVÁ se vyznamenala, ukázala svoji křivou tvář. Za totality požádala Jiřinu Švorcovou, aby jí zařídila titul, že chce tatínkovi udělat radost. Jiřina jí na rovinu řekla, že to neudělá, protože na to nemá! Když se G. Vránová dozvěděla, že to Švorcová přiznala, popřela to a lež obrátila proti ní! Nevěřila jsem svým očím, když jsem ji spatřila v obřadní síni strašnického krematoria s úsměvem na rtech, tvářila se jako vítězka! Po obřadu si sedla do lavice v obřadní síni a ochotně se dala do vyprávění médiím. Ona se nestyděla, neštítila, nebála říci " LEŽ " v krematoriu, kde její kolegini na poslední cestě vyprovázeli přátelé, rodina, obdivovatelé jejího hereckého kumštu! Přišla Jiřině odpustit lež, protože je křesťanka, tak se sní jako s koleginí přišla rozloučit! Nakonec to dovršila slovy:" Nenávidím zlobu! " Tím se znemožnila, ukázala, že je komediantka na jevišti a v osobním životě, jako člověk je opravdu podlá a ještě hloupá !!!
    Kamila Moučková je jiný charakter, přišla se s Jiřinou Švorcovou důstojně rozloučit, plakala, byla moc smutná !!!
    Tomáš Halík, který se vydává za katolickýho kněze, lživě, nenávistně poplival velkou herečku dne 11.8. v bulváru - den před jejím pohřbem. Nit na ni nenechal suchou, papouškoval, co CHARTISTÉ tvrdili o Jiřině Švorcové, pošpinil ji stejně tak, aby vyvolal nevraživost a nenávist lidí vůči osobnosti velké herečky! Z Jiřiny Švorcové udělal bezbožného zločince! Tomáš Halík vždy vystupoval jako politik, kterému kouká čert z očí. Nevěřím, že Bůh takové katolíky opravdu přijme, jemu jednou PÁN BŮH UKÁŽE, ŽE opravdu je, kdo ví, jak ho odmění?! PANE HALÍKU, DĚLÁTE KATOLICKÉ CÍRKVI OSTUDU!
    Věřím, že přijde doba, kdy Jiřině Švorcové postaví pomník, ONA byla OSOBNOST HERECKÁ I MRAVNÍ !!!! "
    ČEST VAŠÍ PAMÁTCE VÁŽENÁ JIŘINO ŠVORCOVÁ!" Vaše celoživotní obdivovatelka Dana
    • Vy jste opravdu beznadějný případ... Je mi za vás hanba! *12*
    • I když přidávám příspěvek se spožděním tak naprosto s vámi souhlasím!A jako Halík a ostaní ,kteří ji nenáviděli tak jejich postoje by Jiřina asi komentovala slovi:Pomluva od nepřátelů je vlastně pro mě pochvala!!!
      Čest její památce!
  • Pořád někoho někdo spojuje s politikou.Jak čtu názory či reakce,věřím že paní Švorcová by měla radost.Mě je upřímě líto nejen Jí,ale Všech co se stali a stanou obětí něčeho tak nesmyslného jako je politika.Náš národ pomalu ale jistě vymírá a těch kteří tvořili dějiny Českého filmu a kultury vůbec,je už jen hrstka.Na Ty kteří už nežijí,máme vzpomínky filmy a seriály.Nejen žena za pultem byla několikráte v Německu uváděna v televizi,ale i Okres na severu se prodává celá kolekce za -1100-,Kč.Čest památce skvělé ženě a herečce Jiřině Švorcové a zároveň Jí děkuji za skvělou roli Anny v ženě za pultem.
  • Pane Landovský, Jiřina Švorcová byla nejen skvělou herečkou a umělkyní, ale i statečným člověkem, když se však podívám na Váš osobní život je mi mdlo. Vy jste sice dobrý herec, ale o člověčenství se u Vás hovořit nedá.
    • Likvidace odpůrců komunismu má k člověčenství taky poměrně daleko...
  • Jsem dalek toho,abych se hrabal v životech herců nebo zpěváků středního proudu. Media těmto
    lidem "propůjčila"jakýsi statut výlučnosti. Záleží pak na každém z nich jak věci využívá. Říkat si
    může kdo ,co chce,ale pí.Švorcová rozhodně soustem pro bulvár nebyla. Její politické přesvědčení
    bylo ,jaké bylo a rozhodně ji nikdo neviděl demonstrativně odhazovat stranickou knížku,když to
    právě přikazovala politická moda.
  • sem a nebo byla jsem velkou fanynkou paní Jiřiny Švorcové a nikdy na ni nezapomenu,mám ještě někde její foto s jejím podpisem,když projížděla městem ve kterém bydlím,pamatuji na ni byl to zážitek,tehdy jsem byla ještě malé děvče.Líbilo se mi na ni,že si stála za svým a nikdy jinak a ,že neměla tendenci se "kabátit"jako mnozí jiní politici ti ať si uvědomí za jaké.že to doby vystudovali a dále mnozí z herců a co jich je,že jdou s každou dobou,vím,že mnozí to tak udělat chtěli a chtějí.Paní HEREČKA Jiřinka Švorcová byla výborná to paní ale i člověk,nikdy na ni nezapomenu a moje duše je strašně smutná a stýská se mi po ni!Nedávno jsem ztratila své rodiče a vím jak to bolí!Paní Jiřinko prosím,pozdravujte mé rodiče tam někde na druhém břehu,na nebe a na Boha já nevěřím,protože kdyby tomu tak bylo tak se takováhle nespravedlnost neděje co se děje!Paní Jiřinko Švorcová Čest Vaší památce!!!!!!!!!!!!!
  • Jsem a nebo byla jsem velkou fanynkou paní Jiřiny Švorcové a nikdy na ni nezapomenu,mám ještě někde její foto s jejím podpisem,když projížděla městem ve kterém bydlím,pamatuji na ni byl to zážitek,tehdy jsem byla ještě malé děvče.Líbilo se mi na ni,že si stála za svým a nikdy jinak a ,že neměla tendenci se "kabátit"jako mnozí jiní politici ti ať si uvědomí za jaké.že to doby vystudovali a dále mnozí z herců a co jich je,že jdou s každou dobou,vím,že mnozí to tak udělat chtěli a chtějí.Paní HEREČKA Jiřinka Švorcová byla výborná to paní ale i člověk,nikdy na ni nezapomenu a moje duše je strašně smutná a stýská se mi po ni!Nedávno jsem ztratila své rodiče a vím jak to bolí!Paní Jiřinko prosím,pozdravujte mé rodiče tam někde na druhém břehu,na nebe a na Boha já nevěřím,protože kdyby tomu tak bylo tak se takováhle nespravedlnost neděje co se děje!Paní Jiřinko Švorcová Čest Vaší památce!!!!!!!!!!!!!
  • Alespoň nepřevlékla kabát jako ty dobytkové z ods a top a dalších shluků gaunerů
    • Zdaleka nejvíc s komunistickou minulostí je v ČSSD, řada z nich dokonce vystoupila ze strany až po roce 1992...
  • Jako pamětník musím konstatovat,že za komunistů bylo hodně těch,kteří v KSČ nebyli,ale komunistům dělali vše,co jim na očích viděli.To byl mnohdy horší dobytek,než ti s rudou knížkou.Po údajné revoluci,pak jim to,že nebyli v KSČ pomohlo popadnout ta nejvýnosnější politická koryta.Pokud neumřeli,tak zbídačují a rozkrádají tuto zemi dodnes.Je je třeba ,za zbídačení této země,nejprve odchytit,potom krutě odporazit.
  • Rozhodně Švorcovou nechal její pohřeb naprosto chladnou.Jedině pokud se nechá spálit,tak se trochu zahřeje.Nás to čeká také.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit