Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • goyim

    Tady je ten hajzl, natočený svědkem v budově, jak střílí. Musí to být strašný, vidět to, ale nemít moc nic udělat.

    https://www.youtube.com/watch?v=tHEAQFyj2Js

    • bohužel klasickej hajzlík , škoda že tam neměl někdo podobnou zbran tak ho sundal z ochozu na první dobrou , bohužel . Chtěl bych vidět aby se postavil rovnocenému a podobně vyzbrojenému protivníkovi , tak podle chování neměl šanci . Prostě klasickej .ráč se vším všudy a to se nebavíme o tom človíčkovi v kočarku . Snad to peklo existuje.

  • martinko - nemáš tak úplně pravdu.. Popíšu ti osobnost tady tohoto masového vraha, z toho pak pochopíš, proč jednal, jak jednal.. Vždy je to věcí rodiny, to říkám i u onemocnění anorexie, bulimie, vše vychází z rodinného prostředí, vazeb v něm. Co může hrát roli psychosociálně, je např. abusus návykových látek, fungování v nějaké malé soc. skupině mimo rodinu, která jednotlivce ovlivňuje. Zkrátka spadne do špatné party, může se tam zamilovat do drogově závislé apod., a může to být kluk z dobré rodiny klidně.
    Ale tady v tomhle případě hrála evidentně roli direktivní výchova otce. Takový jedinec pak jedná v dospělosti tak, že v případě nějaké nezvládnuté zátěžové situace, tenze, ho vzrušuje strach oběti. Tedy to, co sám prožíval v té výchově náročného otce. Tohle je mantra masových vrahů, deviantů - násilníků.
    S trochou nadsázky - když se vám nedejbože dámy stane, že vás někde v parku, kde není široko daleko nikdo, přepadne někdo takto narušený, tak tu šanci, kterou si zachováte a takového odradíte tím, že nebudete dávat najevo strach, ale připomenete mu třeba dětství - tzn. sdělíte mu - co by na to tak asi řekli tví rodiče, co tady děláš. Vzápětí mu můžete navrhnout, že ho z toho parku vyvedete, pokud se v té situaci necítí, znervozněl. Všechno tohle je lepší a dává vám naději, než v té temnotě před takhle nastaveným sociopatem nebo psychopatem začít utíkat. Pač oni ze strachu obětí žijí, je to ta jejich motivace v tom jednání. Naopak, když ho parataktickou distorzí vrátíte do toho jeho dětství, začne to v něm pracovat tak, že jste pány situace vy a on ten malý kluk, dostanete se do pozice těch jeho rodičů, kteří ho vychovávalí, bohužel ne úplně ideálně.
    Je to alespoň nějaká šance, protože místo chuti znásilnit vás, může přijít naopak zase vztek a má-li zbraň, může ve vás vidět toho rodiče, který ho neustále sekýroval, upozorňoval, každopádně nemá-li zbraň, z toho znásilnění byste se měly dámy dostat, max. vás udeří a uteče jako malý kluk.. Takhle pracuje psychika těchto osobností.
    Dále ale. To, že otočil hněv na otce ukazuje, že ta chyba vzešla z jeho výchovy. Dále to, že tu tenzi ventiloval na své alma mater zase může svědčit o nejistotě. Věkově vypadá, že měl před státnicí, obhajobou diplomové práce, mohl cítit nejistotu, že selže (zase zpět k výchově otce, co je známo). Dále tihle jedinci trpí neuspokojením některého ze 3 zásadních pater Maslowovy pyramidy potřeb - tady se už ví, že neměl žádné sexuální vztahy, lidově řečeno nerandil s holkama, nezažil opětovanou lásku. A tím, že ji neměl ani doma + tenze z možného selhání, pak vznikne tohle. Tohle se predikovat dá, ale chce to vnímavé sousedy třeba..
    Já mám tady vedle sousedku, evidentní sociopatku. Upozornil už jsem na ni policii, že by ji bylo vhodné udělat olepy, stěry DNA. To je ten extrém č. 2 - liberální výchova.. Matka navíc její stav bagatelizuje, přitom je tam u ní evidentní souběh min. 3 poruch osobnosti, z nichž ta histrionská vyniká - 21letá holka běhá po bytě, dupe a štěká jako rotwailer, to asi uzná i nestudovaný v psychologickém oboru, že není optimální stav zralosti, popř. smích jako u Jokera (film). Pravidelně to dělá, když máma dorazí z práce, nebo přijde někdo nový. Dělávali jsme to jako děti v dětství, ale téhle slečně je už 21 let.. Umí těch zvířátek více.. Tady je to v té liberální výchově zase vyloženě matkou vypěstovaná nízká frustrační tolerance - lidově řečeno, jako sere na hlavu doma matce, tak tohle pak bude vyžadovat a očekávat i v rámci společenské interakce tam venku, ale narazí na společenský řád právě (autorita učitele, šéfa v práci, kteří si tohle nedají líbit, což ji právě hodí do nekomfortní situace, tenze.. někdo se jí odvážil postavit, pač tihle sociopaté a psychopaté mají pocit, že jsou pány, krály situace, ostentativně). Pak u tohoto druhého extrému těch tzv. rozmazlenců jsou vždy znakem nulové pracovní návyky - tahle malá sociopatka nebyla třeba nikdy na brigádě (potřeby ji pomáhají uspokojovat rodinní příslušníci - matka, babičky, lalinka nebude přeci pracovat), tzn. nezná hodnotu peněz, to už je další patologický ukazatel její zle se vyvíjející osobnosti.
    A v čem se doplňuje tady s tím masovým vrahem z druhého konce (direktivní) výchovy?? no taky nepěstuje partnerské vztahy. Sedí dominantně doma jako tento nerd, čumí na netflix, hraje střílecí hry, máma jim ještě s dvojčetem zaplatila aerosoftový tábor, tenhle deviant z té Houstoně zase pěstoval zálibu ve zbraních, tzn. chybí, aby dostala zbraň, jakože už ji jako ADHD (taky veřejně známý údaj o ní) společnost umožnila udělat si řidičský průkaz, přitom ze statistik víme, že ADHD mají snad o 50% vyšší výskyt autonehod a střetů s jinými řidiči (fyzických - to jsou ti, kteří na vás vyjdou s baseballovou pálkou na semaforech, že jste je předjeli nebo naopak nenechali předjet a jeli podle předpisu, autonehod - vybržďování). 


    • Proč nikomu nepřišel podezřelý nákup zbraní?

      Jestli
      někde státní složky selhaly, tak podle Ondruše hlavně v tom, že nikde
      „nezablikalo červené světýlko“, když si 24letý člověk koupil rozsáhlý
      útočný arzenál.

      Dle
      dnes zveřejněných informací legálně držel osm zbraní, z toho dvě
      dlouhé. Zde vidí Ondruš problém i v tom, jak je v Česku relativně
      liberálně regulováno držení zbraní. Získat zbrojní pas a koupit si
      i dlouhou zbraň není podle něj žádný problém.


      a tohle je problém č.2, jen ne můj obor. Ale při řádných psychologických vyšetřeních držitelů zbraní by na tohoto nerda musel trošku zkušený psycholog přijít jako já bez problémů diagnostikuji tady tu svou evidentně patologickou sousedku. Pač nemít partnerské vztahy ve věku 21-24 let, popř. u téhle i minimum kamarádek, to je prostě závažné stran naplňování toho tuším 3. patra Maslowovy pyramidy potřeb.. jakože ten pocit bezpečí ji dodává jen opičí láska matky, protože by ji klidně mohla vyobcovat na ulici, pokud ji nyní vyhodí z vysoké školy = ultimatum - půjdeš do práce nebo z domu, což by bylo úplně ok. Ale tady se zase ona opičí matka ve své patologické výchově bude tvářit, že je dcera (absolventka hnojárny) extra student a podle nás ji začne platit vyšší odbornou, nebo nedejbože pro kantory jiné univerzity, další pokus o vysokoškolské studium, i když tento selže už patrně na prvních zápočtových testech.. Vše ve snaze, aby dcerka neokusila pracovních návyků, nedejbože.. úplně nepochopitelné výchovně..
      ještě jsem nedodal, že doma nemají samozřejmě žádné povinnosti - mamá hotel.. Což už je úplně sebevražedné od té matky. Tenhle nerd aspoň měl torturu otce v těch domácích pracech..
      tam se bohužel, z hlediska toho sledování těchto jedinců, nedá spolehnout přímo na rodiče, musí fungovat sousedé. Protože rodiče mají často nekritický pohled na své ratolesti a jejich záliby, volný čas..to by tady tahle za zdí neseděla v kuse doma u netflixu nebo počítačových her, popř. nevyřvávala na celý barák, že to slyší půlka partají v domě..
      Stejně tak pasivně (možná i aktivně) agresivní jednání, kdy své dvojče několik hodin nechala v mrazu za dveřmi a odmítala jej vpustit do bytu. To jsou vše znaky patologické osobnosti, zkrátka jde tomu předcházet. Policie o ní ví, je ve spise, olepy a stěry DNA ji mohou udělat až u spáchání přečinu, jinak by to muselo být od ní dobrovolné, což je chybou, pač prevenci můžeme dělat jako společnost vždy. Když už něco tahle vyvede, tak je pozdě. Mělo by to jít v součinnosti s jejím psychologickým vyšetřením..bohužel tohle se mělo nařídit, když byla nezletilá, v paragrafu zanedbání povinné výchovy. Pač tahle liberální výchova je to stejné, jako by ji matka vyhodila v 15ti na mráz..jen v opačném polu..

    • aerosoftové = airsoftové  sorry.. píšu rychle..ale možná to jde i přepisem takto do češtiny, nejsem bohemista.. :)

    • Potřeby má naplňovány matkou, to spodní patro, tak jako tento masový
      vrah. Ale už měla konflikty na střední (nevím, jestli i na základní
      škole..podotýkám) s kantory, vysoká absence ve výuce, nyní jsem snadno
      poznal, že neuspěla na vysoké zřejmě u zápočtového testu, protože
      jakmile se jí něco nelíbí, nepozdává, tak chodí, dupe bytem a tříská
      dveřmi tak, že by vám to určitě doma nedovolili. Jí to ale projde,
      protože matka má taky nějaký výchovný problém. Dalším znakem u
      takovýchto a trpí tím i její matka právě, já to dávám jako stěžejní znak
      u patologických osobností, je to, že manipulují s okolím. Proto by měla
      být v BIG 5 zahrnuta AUTENTICITA coby pozitivně ceněná dovednost
      jedince.. Téměř vždy je problém zkrátka u rodičů, v rodině..viz. výše
      napsaný jeden příklad, kdy tomu tak nemusí být, protože nás od určitého
      věku nevychovává jen rodina, ale i další malé soc. skupiny (škola, parta
      apod., zájmové kroužky). čiže zase se netvařme jako společnost, že
      tomuhle nejde úplně předcházet. Policie sleduje některé jedince na soc.
      účtech, já jsem tady měl s tou rodinou už střet a nechal to
      zaprotokolovat právě, abych se tam mohl vyjádřit o téhle patologické
      dceři - sociopatce, jejíž diagnozu (má nějakou anamnezu už krom ADHD,
      ale na papíry na hlavu - důchod to evidentně není) matka úzkostlivě tají
      před okolím a člověk nechápe proč. Právě taková opičí matka pak svým
      jednáním může zapříčinit tahle neštěstí, kterým se dá, tvrdím, často
      předcházet, když jsou lidé v okolí takových patologických osob jen
      trošku vnímaví.. I ty znaky vidíte, že jsou pro oba výchovné extrémy
      společné, ještě se tam spojují často nízké empatie u obou těch výchov,
      to taky lze vysledovat. O téhle sociopatce to tvrdí i její sestra, je to
      ale zřejmé i z toho, že své závadné jednání opakuje, byť už jsme byli
      vypovídat na policii. Bohužel tady jde jen o narušování domovního klidu.
      Ale takhle to začíná. Jakmile přestane mít uspokojovány potřeba matkou
      (zemře, dosáhne důchodového věku), tak pak je třeba se vracet u takových
      (a dělá se to) do anamnézy období pubescence, adolescence, kdy už u
      takových bývají zjevné problémy - u té liberální výchovy. Tam se ta
      děcka začnou projevovat daleko dříve, než u té direktivní (pokud tam
      nejde o bití, týrání - tady šlo "jen" o přehnaně přísnou výchovu). čiže
      kámo tak.. snad jsem ti to rozepsal srozumitelně, mailem můžeme ještě
      diskutovat, pokud bys měl zájem..mám ten obor vystudován na terciárním
      stupni, jako i jiné mat/fyz, ekonomiku, strojírenství zase formou
      maturitní zkoušky. :)

      • navíc u té sousedky tady víme, že je z dvojčat a tam je u monozygotních (budou jednovaječná podle mě) ta prevalence poruch osobnosti až 51%, tzn. je téměř jisté, že jedna v páru ji trpí dle statistik. U dvojvaječných je to pak ale taky slušných 22% dle literatury.
        Už jsem zmínil evidentní histrionskou poruchu u ní s úplně jasnými znaky i projevy v určitých situacích (přijde kámoška, tak se chce předvést, jak umí vytočit souseda apod., nebo před matkou, kdy se navíc situuje do role dítěte, to už je regrese chování - taky časté u patologických osobností, kdy se zkrátka nechová jako dospělá ženská, ale dítě na základní škole), pak je tam možná hraniční porucha, protože už jsem zaznamenal, že rozděluje jedince na ty, kteří ji tam venku vyhoví v jejím patologickém jednání jako matka, která to doma přechází, ostatní (učitelé na střední, má osoba) jsou závadoví. Ale z hraniční ( tady je ta možnost taky, protože jsem odmítl naplňovat její potřeby a o sex tady příteli nejde, tohle rozepisovat ale nehodlám.. zkrátka ji nevyhovím, na což je zvyklá z domova od matky, rodinných příslušníků, že má vše, co si řekne) může být i emočně nestabilní, protože prohlásila, že mě miluje (není to pravda, tyhle osobnosti milují jen sebe, může tam být tedy i narcismus u ní a pravděpodobně bude, jak říkám, ona je sociálně nejzanedbanější osobností, kterou jsem v životě potkal, nešlo-li o romskou populaci, proto ji sděluji přes zeď, že ona má ženicha na ul. Míru, což je u nás romská osada), ale poté taky, že jsem zkur.vysyn, což je znakem právě emočně nestabilních jedinců. Tím, že trpí depresemi, které jsem se snažil u ní eliminovat radou, aby dobírala estrogen a optimalizovala si hormonální křivku, což je takovým prvním krokem před nasazením anxiolytik nebo antidepresiv, tak jsem to vyhodnotil v souběhu jejího jednání tak, že může mít i suicidální stavy postupně, což je u emočně nestabilních velmi běžné. Tohle matka podstoupila podle mě, chodila tady za ní manažerka výrobce přístroje na sledování hormonální křivky podle mě, ony tak navštěvují pacientky, aby je s tím naučily. Ale to je má domněnka. nicméně vypadala tak, potkal jsem ji před jejich dveřmi.
        Co nepodstoupila a bude u téhle malé sociopatky více než nutností, jsou právě psychoterapie. Pokud k nim nedojde, tak u poruch osobnosti se ta situace u jedince vyvíjí tak, že se s léty zhoršují. Tzn. není to tak, že jedinec zraje a "nějak se z nich dostane". Ona už nedozraje naopak, bez pomoci odborníka - psychologa, psychiatra. Její výchova matkou nebyla zdaleka ideální, což jde na jejím stavu a střetech s autoritami (kantory, brzy přijde nadřízený v práci, pak represivní složky, jakmile nebude mít naplněny své potřeby, které není naučena naplňovat ale sama - to je ta fajn existence brigád v životě dospívajícího třeba..) vidět. Matka naopak, protože má sama psychický problém, vidí problém v okolí, které je na dceru náročné - učila ji proto mediačním technikám, jak má lidově řečeno PROBLÉMOVÉHO kantora zvládnout - přitom matka ví, že dcera nechodí do školy, kolik měla absencí, několikrát ji přistihla doma v dopoledních hodinách, je to katastrofa zkrátka, co se odehrává tady za tou zdí a brzy bude velmi známá výkonné moci, pokud tedy nespáchá sebevraždu, což je ta druhá možnost. Přitom každého rozumného,psychicky zdravého rodiče první napadne, stěžuje-li si kantor, že problém bude v dítěti, pač kantor je zkrátka autorita.. Ale to je opičí láska, což je už sám o sobě problém v psyché jedince. Opačným extrémem je pak laktační psychoza poporodní, kdyby tě to zajímalo.. :)
        čiže tohle je evidentní případ, ze kterého pokud se vyvine cokoliv do policejních svodek, tak se to dalo predikovat a policie to má ode mě ve spise.. :)

        • Karel

           Já bych takovou osobu spíš politoval a vyhýbal se jí velkým obloukem.

        • jeho rozpoznávací schopnosti evidentně svědčí o tom že žádnej blázen nebyl a ve věku kdy dávno ví co je špatné a dobré ,příprava trvala min rok , stejně tak se divím nad tím že získal zbroják ,( nemohu posoudit pro nedostatek informací )ale ten nákup tolika zbraní měl někoho tuknout .Nebudeme nastinovat ještě horší scénáře a návody , ale tolik zbraní žádný člověk na svoji sebeobranu nepotřebuje .

  • josef.chmela

    Za všechnbo může Putin a pomáhali mu při tom Orbán, Fico a Babiš.

  • na tohle nejde včas reagovat , prostě to nejde i člověk zdánlivě vzorný může mít v palici mozek vraha 

  • Když jsem se včera dověděl tu děsivou zprávu, nebyl jsem zpočátku vůbec schopen reagovat. Když se tu však objevilo množství názorů pisatelů, považuji také za svou morální povinnost vyjádřit svou hlubokou lítost nad tím strašlivým činem. Víc učinit nemohu.

  • Rodiny obětí mají Vánoce i další život protkané utrpením. Dokonce by se mohli někteří příbuzní uchýlit k sebevraždě a řada trpících skončí v rukách psychiatrů. Co je možno najít na události pozitivního ? Na samé události nic. Pochybení jistě nalézt lze. Pozitivní by mohla být přijatá opatření. Ovšem zločin je vždy napřed. Ostrahy na školách nejsou všemocné, cílů a příležitostí je mnoho. Stejně tak duševně nemocných, feťáků, zneuznaných, ukřivděných nebo "ukřivděných." Možná nejdůležitější je sebereflexe státu, zejména když si dá poradit od odborníků, třeba sociologů.

    • KIMCID

      UŽ JSEM ZAZNAMENAL NAZORY ŽE OCHRANÉ RÁMY A OCHRANKA BY POMOHLA. No to by nesměli být škrty v penězích .

      • Na ochranné rámy, posílení kamerových systémů a činnost kriminalistů v civilu také sázím. Komplexní řešení, a ne levné, může přinést jen stát. Peníze se při dobré vůli najdou. Existuje nějaký státní rezervní fond na financování nenadálých událostí, třeba povodní. Občané budou na opatření hóódně zvědaví.

        • zase to vyšumí hlavně že  budou F-35 a BVP ale nějakej magor nám tu bude zabíjet děti  supr 

        • I kdyby byly ochranné rámy a bezpečnostní kamery i u veřejných WC, myslím si, že by to nějakého magora stejně neodradilo...

          Bohužel...

          • mun.go

            Máte zcela pravdu, Koloběžko. 

            Řešením není zvýšená ostraha a policisté ve školách - řešením je nastavení mezí společenské morálky a výchova především v rodině. Škola sama už toho mnoho nezachrání.

            • KIMCID

              Slova jednoho texaského šerifa. Dřív byla v každém autě puška.Pistol se dala koupit na benzínce.A střílelo se ve školách?Ne!A čím to je? Vychovali jsme badnu kr.plů, bez úcty.

            • mun.go

              K mezím morálky:

              Ty se neustále snižují zveřejňováním více a krutějšího násilí - nejen v TV, také v bulvárních denících (viz případ Ivety Bartošové)

              TV přináší divákovi záběry z válečných krutostí přímo do obývacího pokoje: od mírového bombardování Srbska až po dnešní Palestinu / Izrael.

              Pak se ovšem nelze divit, že střelec "nenávidí lidstvo a chce po sobě zanechat co nejvíc bolesti"

              • Reakce na příspěvek:

                Monitoruji vás.

                • mun.go

                  Reakce na příspěvek:

                  No dobře. 

                  Máte něco k věci / tématu ?

                  • Reakce na příspěvek:

                    K tématu?  Před pár dny jste mě zpřesňoval - napsal jsem příspěvek, ve kterém byla část kurzívou a druhá běžným písmem. Vy jste mi příspěvek přeposlal ve "správné" verzi, kdy první část byla běžným písmem a druhá kurzívou. Tedy máte dvojí metr. Jste vy se svým egem poučovače, potom dlouho nic a pak ti ostatní. Ne, že by jste si přiznal učitelskou poučovatelskou psychodiagnózu. Smrt je milosrdná. Zase příště.

                    • mun.go

                      Reakce na příspěvek:

                      mun.go | 21. prosince 2023

                      "Neupozornil, a to vám tak vadilo, že jste o tom musel napsat příspěvek. "

                      Proboha - multinickový spamisto - jak vy víte, co mi vadilo? Nechcete si dát pohov?

                      ---

                      Text psaný kurzívou je citát z vašeho příspěvku. Teď jsem přidal ještě uvozovky. Tedy žádná "správná" verze, ale citát a odpověď. Tak se to běžně dělá. Vaše odezva s "poučovačem" vůbec není k tématu střelby v Praze - jste zcela mimo mísu, spamujete své bláboly a napadáte mne bezdůvodně.

                      Diagnózu chorobné vztahovačnosti jsem vám stanovil zcela bezplatně - u psychologa byste musel platit. Berte to jako vánoční dárek.

                      Veselé vánoce. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit