Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To vše pramení jen z angličtiny, kdy často a často používali výraz - please. Toť vše. Jinak historie ukázala, že to byli jedni z největších kolonistů světa. Představte si, že tento malý ostrov dokázal kolonizovat Indii s 300 miliony  lidí a raboval zemi doté míry, že způsobil 2 hladomory, kdy celkově přišlo o život 20 milionů Indů. Bohatí byli a jsou jen díky tomuto rabování jiných zemí. Ne díky tomu, že jejich pracovní nasazení je několikrat vyšší než např. české. A ještě si vzomeňte na vychytralost Churchilla při otevírání druhé fronty, kdy ji především chtěl otevřít na jihu a hlavně proto, aby si udrželi koloniální vliv v této části světa.

• To je fakt, nehrál jsem tam fotbal se skotem ani se Skoty ani s nikým jiným. Ani do jejich politiky jsem nemluvil. Nejsem fascinován žádnými myšlenkovými schématy minulosti ani přítomnosti a už vůbec ne budoucností na této přelidněné Zemi. V té Great Britain jsem ale byl fascinován přístupem k lidem a tím, jak tam všechno fungovalo podle jasných prvidel.

• Tak patrně jste nehrál fotbal se skotem (pardon Skoty) a neúčastnil jste se politiky na ostrovech. 

Fascinace myšlenkovými schématy minulosti je vůbec zajímavé téma. 

• Já jsem byl ve Velké Británii opakovaně před mnoha lety a tenkrát ta myšlenková schemata ještě platila. I když samozřejmě výjimky nepochybně existovaly i tam, ale já jsem se s nimi nesetkal. 

• někdy by mě zajímalo, kde se berou ta myšlenková schémata. 

Například:

- fotbal ve Velké Británii se hraje v duchu fair play

- Britové jsou gentlemani především v politice

Pokud se podíváme na dnešek, tak větší fotbalové dobytky, jako jsme měli možnost vidět uvidíte jen málo kdy a tedy proč by britský premiér nemohl být obyčejný šíbr?

Sbohem pohádky o Británii. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit