Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No, politika to byly dlouho hrábě na moc = na peníze. Ty hrábě teď mají v rukou IT oligarchové. Prostě politici neinvestovali do správných lidí. Zneužili důvěru voličů, typicky vysávali a manipulovali poctivou pracující chudinu i inteligencí a teď to dělá někdo jiný a to je "hněte". Nemají nic, čím by konkurenci odpověděli (ani zbraně ničení - taky je ovládá nějaký SW, že). Že to je špatně a nedemokraticky o tom není pochyb. Není žádná globalizace - nikdo ji nechce - zuří oligarchizace = moc do rukou bohatých. I úsilí fanatiků o moc z pozadí řídí oligarchie v IS. Poctiví evropští voliči nakonec budou předhozeni fanatikům po mobilizaci. Přesně to oligarchové vládnoucí lokálně fanatikům a herním či drogovým závislákům potřebují: Aby politikům sebrali zdroje = daně a jejich plátce. Vyčerpávají zdroje na bezp. opatření, humanitní záležitosti atd. Je to strategie oligarchů!
  • Když někomu v baráku straší Pokémon, to je zlé, to pak nepomůže ani vymítač zlých duchů. *15*
    • easy staci nainstalovat appku a chytit ho do poke ballu http://www.go-pokemon.name/pokemon_go_ke_stazeni.htm
      • Oh, thank you, you are right. *2*
        • Hi,hi, hi, Klikáček does not understand English *2* *2* *2*
  • vanhorne
    Hry jsou dulezita soucast zivota.Kdyz se lide bavi hrou, nemaji cas premyslet jakou boudu na ne senatori siji.
    • Už v antickém Římě věděli, že když občan dostane "chléb a hry" tak nebude zlobit.
      • Klikač nesouhlasí? Asi nikdy neslyšel rčení "panem et circenses" *6* *2*
        • vanhorne
          Mozna zna jenom Circus Berousek.
  • Těžko s nadpisem souhlasit, když jsme viděli, že stačilo pozvání Merkelové a hned média přejmenovala nelegální migranty na chudáky uprchlíky a o porušování zákonů a dohod nepsal a nemluvil nikdo.
    • No, ale uznejte, že říct, že politika ztrácí vliv, je hezké...

      Sice realita je jinde, když rozhodují o životech všech, rozhodují o většině peněz... o tom koho podpoří dotací a koho pohřbí do propadliště dějin, o tom jak hodně zadluží dokonce i ještě nenarozené... rozhodují o nasazení armád, o zákonech podle kterých pak probíhají soudy, o tom kam pujdou "Vámi vydělané peníze".
      V tomto kontextu říci že politika ztrácí vliv... je přímo roztomilé.
      Autor si plete "ztrácí vliv" s tím, že politici a úředníci vymýšlí jak mít vliv stále v dalších a dalších oblastech...
      ============
      " Politika se tak dostává do defenzivy, jako by ztrácela vliv na svět, ve kterém žijeme. Ve stále větší míře už jen reaguje na změny, které přichází z jiných oblastí, než je politická sféra "
      =============
      Politika nikdy nic nevytvořila... vždy reaguje... nebo mi chcete říci, že politici vymysleli počítače? Knihtisk? Internet? Mobil? Kolo? Oheň? Nebo co konkrétně vymysleli? Jako že změny iniciovali politici? ... Jakože římští politici vymysleli křesťanství? Nebo sedli ke stolu a řekli si "pánové, navrhuji, že by lidé mohli nosit kordy... A co to je ten kord?... no to ještě někdo musí vymyslet, hlavně nejdřív připravíme legislativu." Nebo si politici řekli : "Hele donutíme Edisona ať vymyslí žárovku a střídavý proud, protože potřebujeme mít světlo z elektráren v domácnostech" :D:D... Máte to v hlavě řádně pomíchané pane novináři.
      Další perla je ta vaše "Vytrácí se demokratická kontrola a zmenšuje se prostor, ve kterém může veřejnost do probíhajících změn zasahovat." ... si děláte srandu? Demokratická kontrola? Demokratická kontrola... Demokratická kontrola... to si budu muset zapamatovat...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit