Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Merkelová mluvila s Lukašenkem, německá města se nabízejí migrantům

    První německá města jsou připravená přijímat migranty z bělorusko-polských hranic.

    Běloruský prezident Alexandr Lukašenko v pondělí podle státní tiskové agentury Belta ujistil, že jeho země vybízí migranty k návratu do zemí původu. Ale nechtěli. 

    Lukašenko v této souvislosti zmínil i nabídku Mnichova na přijetí. Státní letecká společnost „Belavia“ by mohla přepravovat migranty do Německa, pokud by k tomu Polsko nezřídilo „humanitární koridor“. „Pošleme je do Mnichova našimi vlastními letadly, pokud to bude nutné.”

  • Lukašenko v jednom interview pověděl, že do Běloruska převoz migrantů zajišťují legální leteckou cestou polské a německé neziskovky. Však ty neziskovky se taky kolem migrantů motají i na hranici Běloruska s Polskem, kde je navádějí aby překonali tu hranici. O jedné polské neziskovce bylo psáno před pár dny i tady, jmenuje se Fundacja Ocalenie, jak prý migrantům pomáhá. Lukašenko nechce ty migranty držet v Bělorusku a ti migranti by tam ani zůstat nechtěli, protože v Bělorusku by nedostali štědré sociální dávky a museli by makat. Oni chtějí do německého ráje všech migrantů. Jediným řešením je tvrdě zatočit s pašeráckými neziskovkami. Jenže ty jsou chráněny a financovány Bruselem i neoliberálními vládami.   

    • Neziskovky obvinit z porušení Polských zákonů o špionáži a okamžitě je zatknout a odsoudit na doživotí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit