Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Polsko loni v únoru sazbu DPH u některých základních potravin, například mléčných výrobků, masa, ovoce a zeleniny, snížilo z pěti na nula procent ve snaze pomoci domácnostem čelit vysoké inflaci."

    Ovšem Češi tam nejezdí nakupovat kvůli tomu, že by nákupy potraviny byly nižší jen o 5%. Nehledě k tomu, že mnohem levnější je i plno dalšího zboží. Jak to ten Polák dělá?

    Tady uvidíte, že i v ceně el. energie je na tom mnohem lépe, Jak je to možné, když ceny elektřiny určuje burza v Lipsku nebo kde a stím se přeci nedá nic dělat?

    https://www.srovnejto.cz/blog/jake-jsou-ceny-elektriny-v-eu-nejvice-plati-nemci/

    • Marcelskrc

      Češi tam jezdí hlavně proto že je to kvalitnější.

      • Češi tam jezdí hlavně kvůli cenám, kdy to samé koupí třeba o třetinu levněji nebo ještě více.

        "Ikea v Polsku je až o polovinu levnější než v ČR2. 3. 2009, 10:52 – PRAHANovinky, Tomáš Holý - Dřevěná knihovna levnější o dva a půl tisíce, pohovka o čtyři tisíce, otočná židle o patnáct stovek - až takové rozdíly mohou být v cenách stejných výrobků ve srovnání polských a českých obchodů Ikea. Některé zboží lze u našich severních sousedů sehnat téměř o polovinu levněji."

        "Pro materiál do Polska jezdí už i stavební firmy. Některé výrobky jsou tam až o polovinu levnějšíJan Prokešredaktor20. 7. 2022 "

        "23.11.2023 12:10 | Monitoring Máslo, maso, stavebniny, kuchyňské potřeby? To vše už Češi v Polsku dávno nakupují. Nyní míří na vyšší stupeň nákupů: Na reality. Důvod? Prý u nás není budoucnost. Nabídky nižších cen domů či bytů, kde už jde o miliony, si začali sdělovat na sociálních sítích. Pravdou je, že po prozkoumání cen bytů – např. v Praze a ve Varšavě – nevyznívá český trh příznivě. A nejen v hlavních městech. Pokud se téměř 80metrový třípokojový byt s parkovacím stáním v Praze prodává za zhruba 7–9 milionů, vězte, že ve Varšavě ho seženete za méně než polovinu, tedy za 654 500 zlotých, což dělá zhruba 3,6 milionu korun. A pokud bychom vzali lokalitu blíže k hranicím, tak v Jelení Hoře, která je vzdušnou čarou zhruba 30 km od jednoho z nejznámějších horských středisek Špindlerova Mlýna, lze koupit dvoupokojový apartmán za 1 760 000 korun. Což je cena, která se s podobným apartmánem v nedalekých Krkonoších, kde částky za prodej začínají na 5 milionech, nedá srovnat."

      • mun.go

        No - kvalitnější - to nelze ve všech případech říci. Například to levné máslo se vyrábí z kyselé smetany, to dražší (také polské) ze sladké smetany.

        A třeba vánoční cukroví hospodyňka pohaněla jako nechutný drek.

        • Marcelskrc

          No já tam kupuju sýry a klobásu a takové u v ČR neseženu 

  • Jak to dělají ? Usilovně zbrojí, Geen šílenství tam mají a DPH na nulu .. ? Také například valorizovali minimální mzdu.

  • Pro ty co nevědí jak kompenzovat šílenou drahotu lidem v zemi , v které vládnete

  • Marcelskrc

    A pneuservisy v Pl mají o kšeft postaráno 🤣🤣

  • Marcelskrc

    Dobře 

  • Řetězce si přitom podle něj nemohou stěžovat na náklady. „Vy jim to zboží dovezete do supermarketu na paletě. Oni to vezmou, dají to na krám, trochu tam svítí, mají tam pokladní, někde si už i sám namarkujete. Mají tak velmi nízké náklady,“ 

    „Mně trvá tři roky, než začnu produkovat mléko – devět měsíců je kráv. březí, pak dva roky roste tele. Mlékárna za tři dny z toho vyrobí jogurt a řetězec to za tři hodiny prodá, ale má z toho největší marži,“ doplnil.

    „V Německu nebo Polsku by si řetězce nedovolily chovat se tak, jak se chovají u nás,“ dodal Horák.

    Agrární komora na Facebooku upozornila, že Mlékárna Polná dodává řetězci, který nejmenovala, 110gramový sýr jadel za 19,20 Kč. „Na pultech ho ale supermarket prodává za 51,90 Kč. Přirážka je 170 procent,“ poukázala

    Napsat slovo kráv. jako nevhodný příspěvek to je vrchol!!!!!


    • Jsem rád, že jste konečně přišel na to, že za vysoké ceny v supermarketech nemůže Babiš.

      Najdete jistě bombastické články o tom, jak Babišova mlékárna Olma zvýšila zisk. Ovšem ti nadšení novináři se už nezajímají o to, jakou si počítá ta mlékárna marži. Tuším, že to bylo necelých 5%. Kdyby tu samou marži uplatňovaly i super a hypermarkety, byly by ceny mnohem příznivější. Na to si vzpomeňte, až bude vykřikovat s dalšími, že za všechno může Babííííííš!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit