Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Podle ukrajinských médií v noci na dnešek zemřel u obce Korczowa ukrajinský řidič kamionu, který tam ve svém autě čekal. Další ukrajinský řidič zahynul u hranic 11. listopadu.

    Ukrajinské úřady uvádějí, že polské hranice přes osm přechodů s Ukrajinou každý měsíc překročí asi čtyřicet až padesát tisíc kamionů, což je dvakrát tolik než před začátkem války. Většina kamionů patří ukrajinským dopravcům.

    Polským dopravcům se nelíbí, že jejich ukrajinští konkurenti stále využívají výjimku, která jim od ruské invaze umožňuje bez povolení vjezd na území EU. Podle nich to škodí konkurenceschopnosti. Poláky podporují i jejich kolegové z dalších zemí střední Evropy včetně Česka.

    „Dnes zahajujeme třídenní výstražný protest proti tomu, co se děje v zemědělství a dopravě,“ řekl AFP vůdce demonstrace farmářů u přechodu Medyka Roman Kondrów.

    Ukrajina 23. listopadu 2023 zdůraznila, že dříve než začnou jakákoli jednání o změnách ohledně povolení ke vjezdu kamionů na území unie, musí blokády na polských hranicích skončit.

    „Naším úkolem je nejdříve otevřít silnice a pak hovořit o požadavcích, které protestující mají,“ uvedl podle agentury Reuters náměstek ukrajinského ministra pro hospodářský rozvoj, obchod a zemědělství Taras Kačka.

    viz zde

  • KIMCID

    Bravo 

  • Kluci polští drží se vám tady palce.NIKDO NEMÁ RÁD VTĚRKY KTERÉ SE SNAŽÍ VYVZDOROVAT SI NĚCO, CO BY JIM NIKDE JINDE NEPROŠLO. Už se to tam těm podařilo s obilím.Když si vyvzdorovali, že jejich kontaminované je vlastně zdravé.Ale musíte být pořád ve střehu.Máme tady takové křiklouny kteří se dokáží postavit za každou ukrajinskou blbost.U nás se to jmenuje bývalý brankář Hašek.V rusku narýžoval slušné peníze a najednou .... strašný bijec rusáků.Slovem korouhvička.Tak na toho tam pozor!

    • Nemůžete donekonečna vysávat kapsy ostatních daňových poplatníků a zároveň kritizovat dovoz levnějších potravin.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit