Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdá se, že i Švýcaři mají své "zelené" *1*
  • Ten zvonec na krku, ten kravám nezávidím, to bimbání do uší musí být k zešílení...
  • "Pořádná krráva má mít pořádné rohy"

    Sakra, až bude muset mít každá krráva rohy, to bude rohatých. *1* *2* *15*
  • Kravka (s - á - je to neslušné slovo, dle tiscali) mít rohy nemusí, Merkelová je důkazem...
  • Když už nic jiného, je každopádně nutno konstatovat, že přímá demokracie je v zemi stále živá a stále funguje.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Opakovaný zmatek v pojmech. Nevím, zda úmyslný, anebo daný nevzdělaností pisatelů. Přímá demokracie je systém, kde lidé rozhodují bez volených mezičlánků tedy bez parlamentu. To zatím, pokud vím, nikde na světě není. Ve Švýcarsku je polopřímá parlamentní demokracie. Jsou tam volení zástupci kontrolovaní referendovým občanským systémem. Všude jinde ve světě mimo Švýcarsko jsou různé totalitní a polototalitní režimy kde nekontrolovaně diktují svou vůli jedinci nebo malé zájmové sekty. A je lhostejné jak se různě ty režimy po světě oficiálně označují.
    • " ...kde nekontrolovaně diktují svou vůli jedinci nebo malé zájmové sekty." Přesně jako v Evropské unii. Podobnost "čistě náhodná".
    • Přímá demokracie byla možná v antických řeckých městských státech. Tam se všichni občané sešli na náměstí, filosofové vysvětlili situaci, pak se o ní diskutovalo a nakonec se všichni shodli na řešení.
      V současném světě je možná jedině zastupitelská demokracie. Jednak dnešní země jsou poněkud větší než řecké městské státy (snad s výjimkou českého dvorečku, který odpovídá velikosti a počtem obyvatel Londýnu s okolím), dále rozhodování vyžaduje odborné znalosti, které nemá každý občan a už vůbec ne "občan", rozhodnutí musí být často rychlé a ne až se všichni vykecají a mnoho rozhodnutí a další informace lze sdělit pouze omezenému okruhu osob, protože jsou snadno zneužitelná.
      A jak se bránit totalitním a polototalitním systémům? Principem dělby moci a decentralizace, pečlivým výběrem volených zástupců (ne se nechat opít koblihou, Becherovkou nebo StBáckými kecy) a především dobře fungují nezávislou žurnalistickou, kde žurnalisté fungují jako hlídací psi demokracie.
      • Přímá demokracie byla možná v antických řeckých městských státech. Tam se všichni občané sešli na náměstí, filosofové vysvětlili situaci, pak se o ní diskutovalo a nakonec se všichni shodli na řešení.
        V současném světě je možná jedině zastupitelská demokracie
        ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
        Dobrá. V dnešním světě je možná pouze polopřímá zastupitelská demokracie jak sám tvrdíš. PROČ JI TEDY NEMÁME? Proč ji má pouze Švýcarsko a zbytek světa se zmítá v otevřených nebo skrytých diktaturách?
        • Tu zastupitelskou demokracii jistě prosazuje některý nudící se poslanec *1*
        • Demokracie (ať přímá nebo polopřímá) vyžaduje OBČANY. A těch se nám, bohužel nedostává. Převládají nezodpovědní nesvéprávní jedinci, kteří skočí na kdejaké kecy a sliby. Máme takovou správu vlastní země, jakou jsme si utvořili nebo dovolili utvořit.
          • jakou máme správu země. Ptám se proč nemáme demokracii když ty sám tvrdíš že je to nejlepší řešení. Tak proč jsme rovnou nenechali předlistopadový stav? Jaký měla smysl tahle kouřová clona a iluze změny?
            • základní pojmy jako demokracie. Demokracie je vláda lidu. Pleteš si ji se stranokracií vládou stran. Takovou "demokracii" jakou máme teď kdy vládnou strany a lidé nemůžou nic kontrolovat, jsme měli i před převratem také. A pokud opravdu věříš že prý údajně tenhle paskvil je ona mýtická demokracie pak ti nabízím vědecký pokus. Pojď se mnou k právníkovi a přepiš na mne na čtyři roky nekontrolovaně veškerý svůj majetek a vzdej se v můj prospěch svéprávnosti a možnosti mne kontrolovat. Viz červený odstavec na webu http://obcanskyparlament.webnode.cz/vynosy-a-prohlaseni/ pokud nejsi ochoten mi tímto jednoduchým vědeckým způsobem dokázat svá tvrzení, mají tvá prohlášení stejnou věrohodnost jako tvrzení osádky fekálního vozu, že prý veze "pitnou" vodu.
            • Nepochopil jsi! Jak jsem uvedl, demokracii máme, ale chybí nám OBČANÉ. Převládají ovce, které nedokáží vybrat zodpovědné a čestné spoluobčany, které by pověřili správou veřejných věcí. A tak stačí sprosté StBácké kecy a ovce si jako svůj "symbol" vyberou ožralu, "bývalého" komunistu a StBáka, který dělá naší zemi ostudu po světě anebo stačí kobliha a pár keců a ovce jásají nas kecy přivandrovalého čoboláka, který tady chce zavést fašistický režim (řídit stát jako podnik).
  • Zeptejte se v Berlíně. Nebo v Brusli.
    • A co tomu říkají v Mockbe?
  • A je hovězí bez koulí ještě hovězí ??? A zkoušeli se jíst nevykastrovaného kance a berana ?? A co pes bez ocasu ?? Všechno je je to výmysl člověka.......
  • když někdo usekne krávě rohy tak mu useknout jeho "píp" a bude po ptákách.
    • Od kdy má kravička "píp"?? *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit