Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    No p.o.r.n.o ale takové kryptoměny dávají uhlíkovou stopu daleko větší než spotřeba státu jako je třeba Česko někdy mám podezření  že kryptoměny vymyslela Energetická lobby aby se napakovala na chudácích jako jsme my s napadeným počítačem(cca70%) pro ilegální i oficiální těžbu měn a občas věnují nějaký bakšiš(skupují a prodávají) aby se "těžba" "vyplácela".

  • Nějak mi nesedí celý ten hon na nevinný CO2. V době dávno před vznikem člověka byla celá planeta Země obklopena atmosférou, která obsahovala ještě daleko víc CO2 než dnes. A výsledkem byl mohutný růst rostlin, které byly podstatně větší a pestřejší co do druhového složení než dnes. Důkaz: Geologické vrstvy svrchní Jury.

    Planeta prochází cykly, kdy se teplota dlouhodobě zvyšuje a snižuje. Důkaz: Opakující se doby ledové, nebo nálezy v permafrostu, kde byla období kdy v této části planety byla dlouhodobě o desítku stupňů vyšší teplota než je dnešní průměr. 

    Komu, tedy v čí prospěch, jsou ony logicky nesmyslné tlaky na omezení CO2? Více méně jsou pouze v Evropě, tedy se dotýkají méně než 1/10 obyvatel a zanedbatelného území co do rozlohy v porovnání s plochou povrchu zeměkoule. Tedy nemohou mít žádný reálný dopad. 

    Je již několik let prokázáno, že takzvaný hokejkový graf který ukazuje závislost CO2 a oteplování je podvrh. Stačí si přečíst kteroukoli odbornou studii. Někdo prostě několika vědcům zaplatil, aby ze sebe udělali pitomce. To je docela běžné. Učená společnost v Anglii před 150 léty prohlásila, že pokud vlak pojede rychlostí vyšší než 30 km, cestující se udusí. 

    Zvažme, komu prospívá honba na úsporu čehokoli. Není to skutečně jen další zástupný dárek pro masy, které jsou náchylné věřit kdečemu? 

    Člověk je ve vztahu k povrchu planety daleko menší než mravenec, asi 1:1000. A jeho populace, 7,6 miliardy je ještě daleko menší o řád, než je mravenců. Žádná lidská činnost nezvýší teplotu veškeré vody v oceánech ani o 1/100 stupně. A tím se celková teplota planety nezmění, objem mořské vody je obrovským stabilizátorem.

    Skutečnými problémy jsou odpady, neúměrné využívání přírodních zdrojů nebo nesmyslné a hloupé představy o "člověku jako vládci" přírody. Jen člověk bez vzdělání, bez schopnosti aplikovat základní reálie světa se může nechat tak ohlupovat jako autor.

  • Zkrátka a dobře..lidí už je moc...

  • TheGGG

    Jé gl napsal článek a není to o Babišovi... no to je teda šok... každopádně článek pořád sra*ka z kategorie (aby se něco dalo plácnout na přední stranu)

    • felix.julec

      Ad TheGGG xxx Přesně,to mně taky proběhlo hlavou.Po přečtení nadpisu jsem i autora tipl správně. 

  • KIMCID

    Kolik toho asi sežere zbytečný článek. Času,peněz,proudu?

    • Pavel.Jegl

      Několik watthodin, tedy zlomeček kilowatthodin. Mám úsporný notebook.

      Vy, Kimcide, s online počítačovými hrami zasviníte ovzduší uhlíkem mnohonásobně víc.

      • TheGGG

        to hraní her alespoň lidem přináší nějakou radost... no i když Vaše články taky lidi rozesmějí (i když zase trochu jinak)

      • KIMCID

        No těžko musel bych hrát.Ale proč myslíte že jsem mluvil o vašem článku?

  • A kolik toho "nebezpečného" CO2 (kysličníku uhličitého) navíc se vyloučí zrychleným dýcháním při sexu (na všechny způsoby)!

    • Pavel.Jegl

      Člověk o průměrné
      váze (chcete-li hmotnosti) vydýchá něco přes 240 kilogramů za rok.  

      Krát deset
      milionů to dělá 2,4 milionu tun.

      Z průmyslu ale odejde do ovzduší více než 110 milionů tun CO2.

      Samotný dýchající
      či dýchavičný člověk by tedy neměl být problém. Zejména, když spotřebuje
      organické látky, které mu, jak se učíme na základce, dodaly rostliny stahující
      ze vzduchu CO2 fotosyntézou.

      Je to zkrátka
      všechno složitější, než ukazuje většina studií.

      • třeba se zase díky pornu nenarodí jedinec co vydýchá kyslík,no a jestli je to dokonce nenarozené bílé dítě mužského pohlaví tak je vlastně všechno ok ,pak je to dnešním pohledem dobře neb dokud nebude na planetě 100 % černých žen tak to asi nebude rasově vyvážené,no to je diskuze.😱

  • Klimatické náboženství posiluje a nabírá pomocníky, přispěvatele a další příznivce, z nichž se rekrutují ortodoxní vyznavači nové víry, která má spasit pozemskou civilizaci. Nejhorlivější se stávají zapálenými klimatickými inkvizitory, kteří budou nemilosrdně kritizovat každou lidskou aktivitu, která by mohla narušit platnost klimatických axiomů. Klimatické náboženství přibírá vše, co posiluje tuto věrouku, tedy třeba i myšlenkové teze studentky Grety, jejíž závěry lze shrnout do jednoho ideového směru - gretenismu. Očekávám, že budou postulována klimatická dogmata, která budou shrnuta v novém klimatickém katechismu. Je vidět, že mladým hlasatelům nové klimatické víry nic nechybí, takže svoji energii vkládají do klimatického šílenství, neboť v poctivé práci zjevně nevidí svoji seberealizaci. Opírají se o nové propagandistické tvrzení, že mají právo nepracovat. Zkoumání vlivu kysličníku uhličitého na klima atd. je určité záslužné, ale obávám se, že podstata problému byla vtělena do výše  uvedeného klimatického náboženství a tak lidstvo má zase o jeden velký problém navíc.

  • Já to vidím pozitivně 

    Kdysi se říkalo, že por.o tvoří asi 90% internetového provozu .... Teď už jen 27% ... Ještě pár let a bude to jen 10%


    • Pavel.Jegl
      • Aha, tak można to bude tím, že zatímco pór.o stačí koukat v nízké kvalitě, unboxing videa jsou v 4k :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit