Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Nabízet může. Je jasné, že tím chce oslovit část afrických diktátorů a zajistit si kooperaci s nimi. No, tak hodně štěstí. Moje peněženka pánská ovšem zůstává jakékoliv investici do čehokoliv ruského uzavřena. Fakt už nemíním jakkoliv podporovat tenhle režim. Ale jako nechci tady vířit politické debaty. Jen je fajn si uvědomit, na co VP tímhle krokem cílí.

  • No, Rusko dosáhlo toho, co chtělo.
    1. Jednak získalo čistě estetické potěšení z toho, jak se evropští
    pavouci ve sklenici začali požírat navzájem, a to nemůže nepotěšit oko.
    2. Za druhé, a v tom má Borrell naprostou pravdu, Rusko bude moci
    vydělat slušné peníze. Vynucená sleva, s níž Rusko prodávalo obilí na
    trhu, je více než kompenzována růstem cen. Prudký skok v cenách
    akcií předních ruských zemědělských výrobců odráží, že si trh uvědomil,
    kdo je nyní pánem domu. Již před 24. únorem bylo Rusko hlavním světovým
    vývozcem pšenice s podílem kolem 20 %, ale na pozadí rostoucí produkce
    obilovin rádi vezmeme za vděk podílem země “U”, která byla před začátkem
    známých událostí 5. největším vývozcem obilí a 1. největším vývozcem
    slunečnicového oleje na světě. A vezmeme-li v úvahu i to, že Rusko
    a Bělorusko produkují polovinu všech hnojiv na světě, je tu pro naše
    odpůrce krajně nepříjemná zpráva – Rusko vypěstuje dvakrát více obilí,
    než kolik potřebuje, takže mu hlad nehrozí za žádných okolností. Západ
    může mluvit o svých skvělých vítězstvích nad Ruskem, jak chce, ale až
    se opět po utažení řemínku ukáže, že dírky jaksi došly, uvidíme, kdo za
    kým přijde s prosíkem …

  • Neutrální Ukrajina, volby bez nátlaku a ovlivňování z obou stran politickeho spektra a referendum pod kontrolou naprosto nezávislých států, nejlépe Švýcarska,  Mongolska, jižní Ameriky, Vatikanu,Indie.



  • Petrohradská propagandistická úderka zase perlí. Člověk by si pomalu začal myslet, že ta ruská verze Adolfa Hitlera je spíš nový Kristus. Přitom je Putin jenom prolhaný vrah.

    • Říkáte, že Putin je vrah? Zdá se, že jde o úhel pohledu. Je mu dáváno za vinu, že zapříčinil smrt mnoha vojáků a civilistů na Ukrajině. S tím lze snad souhlasit. Komu dáte za vinu mrtvé v Jugoslávii, v Afgánistánu, všem při arabském jaru, mrtvým při hledání neexistujících zbraní hromadného ničení v Íráku ? A jistě bychom mohli pokračovat. Jak říkám jde o úhel pohledu toho kdo se dívá a co chce vidět. Propaganda pracuje na plné obrátky a jak tvrdil Joseph Goebbels - Stokrát opakovaná lež se stává pravdou. A mezi námi nedělám si iluze o tom, že v našich médiích zaznívá jenom pravda.

      • mun.go

        Komuniké ze summitu NATO 11. 7. 2023:

        1. NATO je obranná aliance / NATO is a defensive Alliance. (tomu snad už nikdo nevěří ...)

        We adhere to international law and to the purposes and principles of the Charter of the United Nations and are committed to upholding the rules-based international order. / Dodržujeme mezinárodní právo a cíle a principy Charty Organizace spojených národů a zavazujeme se prosazovat mezinárodní řád založený na pravidlech (rozuměj našich pravidlech ...).

        5. Peace in the Euro-Atlantic area has been shattered. The Russian Federation has violated the norms and principles that contributed to a stable and predictable European security order. The Russian Federation is the most significant and direct threat to Allies’ security and to peace and stability in the Euro-Atlantic area. Terrorism, in all its forms and manifestations, is the most direct asymmetric threat to the security of our citizens and to international peace and prosperity. The threats we face are global and interconnected. / Mír v euroatlantickém prostoru byl narušen. Ruská federace porušila normy a zásady, které přispěly ke stabilnímu a předvídatelnému evropskému bezpečnostnímu řádu. Ruská federace představuje nejvýznamnější a nejpřímější hrozbu pro bezpečnost spojenců a pro mír a stabilitu v euroatlantickém prostoru. Terorismus ve všech svých formách a projevech je nejpřímější asymetrickou hrozbou pro bezpečnost našich občanů a pro mezinárodní mír a prosperitu. Hrozby, kterým čelíme, jsou globální a vzájemně propojené. (aneb jak udělat z bílého černé ...)

        P.S.

        Smrt mnoha Ukrajinců na Donbase po roce 2014 zavinili kromě jiného také samotní Ukrajinci ... tedy ti správní, vyslaní kyjevským režimem proti hornickým povstalcům.

        • Z toho jasně vyplývá, že všichni jsme si rovni, ale někteří jsme si rovnější!

          A nebýt horníků z Donbasu bůh ví jak by to dopadlo s Černobylem.

    • josef.chmela

      No, bláznům se nemá odporovat, protože nejsou schopni si uvědomit co zrovna říkají nebo píší. Takže, "veselsen" já ti neodporuji, cítím s tebou jako s chudákem, který za to nemůže jaký je. Ale děláš v ústavu pokroky, že už alespoň v té tvé hlavě něco splodíš ikdyž je to hloupost. Nedej na řeči jiných, pokračuj a pilně se uč a tak za 10 - 20 let se budeš umět i podepsat. Já ti věří a držím ti palce.

  • " I tak je na akci podle úterního oznámení poradce ruského prezidenta Vladimira Putina Jurije Ušakova zastoupeno 49 z 54 afrických zemí prostřednictvím velvyslanců nebo vysoce postavených vládních představitelů. "

    A ttitulek z iDnes (vůbec není manipulativní)

    "Putin slibuje Afričanům obilí zdarma. Na summit mu jich moc nepřijelo"


  • Dodávky obilí pro Afriku z Ruska jsem čekal. Na sorosovských Novinkách Seznamu je článek o tom, že na Petrohradský summit se dostavilo jen 17 afrických států z řad vysokých státních úředníků a mnoho dalších afrických zemí vyslalo úředníky ne vysoce postavené, oproti asi 45 dříve dostavených se na obdobný summit. A že je to kvůli tomu, že Rusko neprodloužilo obilnou dohodu. Jsou to Sorosovy novinky, proto nebyly uvedeny  dva nejzákladnější fakty: Do afrických zemí se dostala jen 2,5 až 3 % tohoto obilí, a to zásluhou hlavně Erdogana, který se nabídl jako zprostředkovatel. Evropské země nekvalitní zaplísněné, radioaktivní a s těžkými kovy kontaminované obilí následkem špatného uskladnění, využívaly jako krmné - ČR jako stát necivilizovaný ji využívá ke konzumaci občanů. A druhý důvod: Vyložené nákladní lodě se vracely do Oděsy naložené zbraněmi pro Ukrajinu. Proto také Zelenskij zveřejňoval své vlhké sny o obnově obilné dohody a neváhal ani obviňovat Rusko z terorismu, když byly ukrajinské vojenské sklady u pšeničných sil zničeny.  Rusko uvedlo, že tyto lodě bude považovat za legitimní vojenské cíle a do vod u Sevastopolu poslalo hlídkovat vojenskou loď. Sila byla Ruskem brutálně zničena proto, že si  u nich Ukrajina zřídila svá místa velení a hlavně vojenské sklady - obrovské vojenské sklady Ukrajinci ani nestíhali redislokovat. Čili ČR a svět byl zase zásoben tunami lží, například Borellem, který Rusko obvinil z nedostatku obilí v chudých afrických zemích.

    S nositeli názorů z opačného politického nebo intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst, jelimane. To by bylo už smysluplnější baštit pečivo z ukrajinského obilí.

    • Juhoafričania sú bombardovaní západnými „hodnotami“ prostredníctvom televízie, čo môže spôsobiť, že stratia svoju identitu. V rozhovore pre RT to povedala vnučka bývalého prezidenta Nelsona Mandelu Ndileka: „Ako ľudia si musíme vždy
      pamätať, odkiaľ pochádzame, inak stratíme svoje korene. A pre dnešnú
      mládež musíme znovu zdôrazniť kultúrny aspekt tejto záležitosti. Pred
      príchodom kolonialistov si naši viedli svoj vlastný spôsob života,
      obchodovali sme medzi sebou… A tento spôsob života nám vyhovoval.“ Ndileka dodala, že západné krajiny vládnu na africkom kontinente,
      pretože to samotné africké vlády dovoľujú, a to treba zastaviť. „Ak začneme veriť v seba
      samých, v našu vlastnú suverenitu ako kontinentu, v našu schopnosť
      prevziať kontrolu, ktorú nad nami majú západné mocnosti, potom začneme
      vyhrávať.»


      RT koordinovala príchod potomkov legendárnych afrických vodcov a ich
      účasť na zasadnutiach rusko-afrického summitu 27. – 28. júla v
      Petrohrade a priviedla aj viac ako 140 novinárov, šéfredaktorov a šéfov
      najväčších médií a tlačové agentúry v Afrike.

  • josef.chmela

    Rozhodné slovo velkého světového státníka.

  • f2sulik

    Slovo chlapa👍

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit