Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • goyim

    Co je ovšem plně reálné, je ČR jako montovna Německa. Češi makající do krve a utahující si opasky, aby se Němci měli dobře. A od toho sem tu já, sudeťácký Fialový zrádce, abych se o to postaral.

  • Jsme nesoběstační, protože si to přál Brusel a to ještě předtím, než jsme vstoupili do toho žaláře národů zvaného EU. Byla to dokonce jedna z podmínek našeho vstupu do EU a zaprodaní čeští politici na to přistoupili. Už ministr zemědělství Josef Lux plnil příkazy Bruselu na zdecimování našeho soběstačného zemědělství a všechny vlády v tom pokračovaly. Na indexu Bruselu bylo i naše cukrovarnictví.  To je už taky zdecimováno. Teď se Brusel zaměřil na likvidaci zemědělství v Holandsku, které je třetím největším vývozcem potravin na světě.

  • Za to Bureš má dostatek řepky, skoupená sila na obilí a hlavně evropské dotace.

    • Ani to netrvalo dlouho, a už je tu Babiš - viník všeho zla světa.

      Váš svět je úžasně jednoduchý. 

    • mun.go

      No a? Je to úspěšný podnikatel. Nic vám nebrání podnikat v zemědělství / agroprůmyslu.

      Vy nekupujete řepkový olej? Je už levnější než slunečnicový.

      • goyim

        Že je někdo úspěšný podnikatel neznamená, že to nemůže být hov4do, co podkopává zájmy země ve svůj prospěch. Ale tak lidi to tak chtěli, po vzoru oligarchie USA, kde to přesně takhle funguje, pár lidí ovládá všechno, včetně tvorby zákonů. Tak jim toho Babiše dopřejme.

        • mun.go

          Obávám se, že slušný podnikatel, pokud se dostane do politiky, se chtě-nechtě stane hovadem ... 

  • Naše soběstačnost ve všem je naprosto nereálná protože jsme několikrát dovolili a zvolili ODS a jejich zaprodanecké premiéry,Fiala je jen posledním hřebíkem do rakve Českého státu.

  • Zlatý socík , celý svět nám záviděl JZD a ještě jsme vyváželi ... a krmili lido -demo , Arafata a pod. ...

  • Měly by se katastrofy, ničitelské tlaky,  pěkně sečíst. A že jich je...

    Fialovo Vláďa uvažuje o zrušení státní podpory stavebního spoření a
    ušetří tím prý 4 miliardy. Při deficitu 330 miliard ! Výborný nápad  ! Tím
    se stavební spoření stane naprosto neatraktivním a spořílci si vyberou
    svých naškrunděných 590 miliard a uloží je výhodněji. Stavební
    spořitelny zkrachují a zkrachuje i Fond pojištění vkladů. Po tomto
    otřesu oslabí koruna a nezachrání to ani intervence ČNB. Zvýší se
    inflace, podporovaná nečinností vlády, která nechává kšeftaře dělat si co
    chtějí. Stavebnictví se propadne ještě víc než teď a stát přijde o DPH
    ze stavebních hmot, prací a daní z mezd. Byty se stanou ještě
    nedostupnější a lidi budou ještě nasra…ehm naštvanější. Prostě geniální. To už nemůže být náhoda,že Fialovej Vláďa vybírá vždy to nejdražší a nejméně účinné řešení.

    Bývalý Hejvlův komoří Khárl Schwarzenberg řekl, že přijde doba a Češi nebudou mít co žrát. Jako bývalý člen Bilderbergu to má z pravé ruky. Potravinové poukázky a podobně, přijdou k duhu.

  • josef.chmela

    S touto vládou diletantů je soběstačnost nereálná. Jak to jenom ti zločinní komunisti dělali, že jsme v dobách socialismu byli potravinově soběstační a nikdo netrpěl hlady? Zlatí komunisti.

    • říkáte to dobře. Já jenom dodám. Do politiky jde většina lidí proto, aby se obohatila, aby se dostali z paneláku do rodinné vily a mají na to jenom 4roky.

    • Nejenom soběstační, ale ještě jsme potraviny vyváželi. 


    • Jistě pravda, jistě, souhlasím s vámi třemi ale ... Husákovská vláda či stát by prý ekonomicky vydržel max. 2 roky; priorita bylo zbrojení. Listopad 89 jim vyřešil největší problém; ekonomický i odpor mnoha občanů. Komunisti měli v šuplíku i povolení drobného podnikání, ale nenašli odhodlání k uskutečnění (na to už bylo stejně pozdě - s tím by museli přijít během normalizace, někdy v r. 1970).

      Technické a jiné zaostávání za západem bylo příliš velké a lidi lákalo pozlátko kapitalismu. Lepší auta, magnetofony a další. Nebudu to rozebírat. Víme od klasiků, jak se zákonitě budou vyvíjet  společenskoekonomické formace. Po kapitalismu/imperialismu zákonitě přijde jeho deklasování - své možnosti vývoje a expanze už vyčerpal a ani válkami už mnoho nemůže získat. Nastoupí socialismus. Mohou to nazvat jinak, co primitivům nebude tolik tahat za uši. Klaus po listopadu neměl odvahu to nové nazvat kapitalismem, tak plácal o tržním systému.

      Tedy socialismus, tentokrát bez nánosu trockismu, totalismus. To je to nejnejdůležitější. Pluralitní tržní systém, kde bude podnikat stát, obce cechy třeba, může být i drobné podnikání, aby nějaká přerostlá firma nebyla bohatší a mocnější než stát. Milionář bude sprosté slovo. Divme se.

      Náš skanzen blbosti a reakcionářství bude odolávat předlouho, ale kromě nás uvnitř státu jinak celkem nebude nikoho až tak zajímat, když budeme s okolím obchodovat. Našim potomkům není při přerodu co závidět. Neznalí, zmanipulovaní a postaveni před problémy ...Ovšem cesta to bude klikatá a hektická. Nadnárodní oligarchy a další svinstva odstranit je kolosální úkol. Veledůležité bude, kdo bude náš strategický partner. Velkou roli bude mít konceptuálnost, osvícenost politických špiček, což západní moc peněz postrádá a dělá mnoho chyb.

      • Problém je to "by prý". Ovšem vypadá to, že EU také zkrachuje a to i bez Husáka.

        • To byl výpočet ekonomů. 1,5 až 2 roky. Nešlo to zažít, tak jsme v oblasti názorů a spekulací. ..

          EU se nakonec rozpadne. Tvrdé jádro bude nadále, byť třeba transformované. Chazaři sionisté židé to založili, tak se budou držet velmi. Putin před dvěma roky řekl, že svět bude za 5 let vypadat jinak. Už vidíme, že říkal pravdu.

  • U nás je nerálných víc přirozených věcí. Nejsme soběstační ani ve výrobě elektrické energie.

    Protože my uvaříme, ale když chceme jíst, tak ruka se lžící, která nás krmí je Německá. Naše paže budují Ukrajinu. 

  • Diwa

    Ano, soběstačnost nebude nikdy ve všem, to tak bylo, je a bude. Nicméně v potravinářství to není žádný problém, ale muselo by fungovat zemědělaství a živočišná výroba. Když se po revoluci vracelo plno pozemků v restituci, každý chtěl hlavně pozemek prodat a nic víc ho nezajímalo než prachy. Dnes se na ty pozemky podívejte. Dvě třetiny leží ladem a jsou z nich jenom louky bez užitku !!!! Potom ještě naši "zemědělci" dostanou za posekání takové louky peníze z dotací aniž by na tom někdo něco vypěstoval !!!  Ať mě každý třeba za tenhle názor ukamenuje, jsem ročník 75 a komunismus jsem prožil jako harant, ale koministi tohle měli udělané na výbornou !!! To bylo opravdu zemědělství a bylo všechno včetně živočišné výroby......Dnes nefunguje nic, peníze dostávají lemplové a flákači, kteří nevypěstují ani kopřivy a třicet let po revoluci to stále nikoho nezajímá.....přitom bychm měli téměř všechno z toho základního, jen je potřeba jednat a začít řešit a chtít něco řešit a skutečně dělat. Celou EU bych poslal jedině do zadnice, za nich nebude nikdy nic !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit