Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak zhasněme a budeme jako za války.Vždyť už se poslanci tak chovají a důchodci se mají za této vlády na co těšit.My taky.
  • tomasperny

    Je to tak, protože když svítí světla v noci prakticky pořád, tak je jasné, že to na přírodu musí mít nějaký dopad. Jako já jsem teď fakt ocenil to, že města kvůli energetické krizi přestala svítit tak intenzivně a alespoň na pár hodin si dají v noci pauzu. Ale jako argument našeho města, že vzroste kriminalita, ten byl fakt vtipný. Jako bychom neměli PČR a strážníky Městské policie.

  • Považuji pouliční osvětlení v době určitě od 23. hod. do 5 hod. zvláště v malých městech a na vesnicích za zbytečné. Možná i jinde. Je to snad něčím nařízené?GER
    • pravdou je že i ve velkých městech/Brno/by v noci mohlo být osvětlení omezeno. Třeba na tramvajové točce, odkud poslední tramvaj odjíždí v 1900.. svítí 7 la,p. a na druhé straně je světlo dublované.. jednou na bývalé zastávce, kde se vystupuje jen když je porucha na trati dál /4/ a druhá řada na cestě k herně 6 světel svítí celou noc....Z okna mám pohle v necelém půl km...výhlde na dalších 16 světel... hmm ais je to podle EU norm,y jinak nevím... v noci..tam stejně nikdo nechodí, protže je to jak za humnama... u vchodů do domu jsou další světla.. zrovna tak na tram.zastáckách, kde v noci šaliny nejezdí... hmm... asi je to zadax....
    • je, ČEZem.................. *1* *1* *1*
  • Je to problém nejen pro živočichy/ zvířata ale i pro lidi .Dále je to problém ekologický kvůli zbytečné spotřebě elektrické energie , svítíme zbytečně skoro všude , nevím proč se v noci osvětlují památky když většina lidí spí , ulice nemusí být osvětleny všude , energie máme nadbytek ..plýtváme jen kvůli zisku energetických společností .Není třeba stavět nové elektrárny!!
  • Pouliční osvětlení není zbytečné, kromě samotné funkce pro lidi,
    take slouží k regulaci elektrické sítě v době kdy není taková spotřeba a energie je přebytek.
    (aby přenosová soustava správně fungovala musí spotřeba energie odpovídat její výrobě)
    Paradoxně je možná ekonomičtější ty přebytky elektřiny prostě prosvítit než každou noc omezovat její výrobu což je u mnohých elektráren asi i dost technicky obtížné.
    Samozřejmě jsou tu i další regulační mechanizmy, není to tak jednoduché jak si obyčejní lidé často myslí o různých věcech že se dělají špatně, lidi tomu akorát nerozumí to je celé.
    • ekonomičtější je prostě vyrábět méně elektrické energie než ji prosvítit !!! zbytečně..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit