Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ve Spolkové republice důchodce platí patnáctiprocentní daň protože je to příjem + 30 € jako pojištění pro zajištění domů sociálních služeb z důvod imobility.V  jihovýchodní Asii je běžné ,že neexistují žádné důchody.výjimku tvoří státní úředníci a nebo zaměstnanci zahraničních firem.A je to jedno jaké je tam zřízení !


  • Jak byl ten vtip?

    Nastoupí žena do MHD a uvidí za volantem 70letého řidiče. Zarazí se, pozadu vystupuje zpět z vozu a omlouvá se, že počká na další spoj. Řidič pokyvuje a ženě říká, ať si počká, že za deset minut přijede jiný autobus. "Řídí ho náhodou můj 90letý otec", sdělí jí s úsměvem.

  • Jak odpustit? Vždyť to není žádná milost, ale zase jedna ze zlodějin vlád (i Babišovské).

    Proč by si měl pracující důchodce platit sociální pojištění, když už nikdy nemůže být nezaměstnaný? Proti čemu se tedy pojišťuje? A důchod mu to ročně zvýší o nějakých 50 korun.
    Zdravotní pojištění už za něho platí jednou stát, tak proč by měl platit stejnou pojistku i penzista?  
    Je to jako by každý občan musel platit povinné ručení na auto, bez ohledu na to, jestli nějaké vlastní. To vypadá jako blbost, ale je to stejný princip. 

    Nakonec do obou pojistných fondů už takový penzista platil desítky let v době aktivní kariéry. Tedy nejméně 35 let. 
    Teď to vypadá, že jim stát udělá "milost?" Zase jedna z pokryteckých fialových legrácek.

    • 🤣

  • mun.go

    To neprojde. Státní pokladna potřebuje finanční injekce, aby bylo na udržitelné zelené energie, udržitelné zbrojení a pomoc k udržení Ukrajiny.

  • janhrom

    Ale copak volby se blíží?

    • Někdo koblihy, jiný odpustky. Dělají to všichni. Až zase uslyšíte Fialu huhlat cosi o populistech, tak si to srovnejte v hlavě.

      A to ještě není konec. Před volbami se i Plesnivá tvář rozdá. 

    • Tak, tak. Populismus fialovců bude čím dál aktivnější.

  • josef.chmela

    Vládní pokrytci. Nejdříve důchoce okradou o 1000,- měsíčně aby těm, kteří pracují, teď před volbami slíbili zrušní odvodů. Ti důchodci - OSVČ,  kteří vydělají okolo 15000,- měsíčně už teď nic nemusí platit. Pouze zálohy na zdravotní pojištění (okolo 400,- měsíčně).

    Jsem zvědav kolik voličů-důchodců na ty jejich kydy a sliby naletí. Asi moc ne, to nejsou mladí vypatlanci bez vlastního myšlení.

  • Jó nejsou lidi. Tedy lépe řečeno nejsou lidi do dělnických profesí a středního technického personálu. Mladí se do řemesla nehrnou a radši se zdržují co nejdéle v mamahotelu, studují celá léta jakékoliv i bizarní obory na humanitních fakultách aby měli nějaký diplom a mohli potom dělat ve státní byrokracii či neziskovkach. Hlavně nedělat rukama, to je fuj. Takže stát chce aby chybějící místa ve výrobě zaplnili důchodci nebo cizinci. Cizinců ochotných pracovat za ceskou almužnu je málo a tak stát dělá všechno proto aby starším lidem odsunul odchod do důchodu co nejpozději a důchodci aby bez přivýdělku nevyžili.

  • Metoda cukru a biče ?  Za práci něco odpustí (vždyť přichází doba předvolebních slibů) a po volbách by jistě udeřil: Nejdříve uváděl, že by důchodci měli platit zdravotní pojištění 2500 korun měsíčně. Nyní už uvedl asi 4200 korun měsíčně. Zdůvodňuje to tím, že důchodci neplatí zdravotní pojištění jen na Slovensku a u nás. Mimochodem i na té Ukrajině chodí všichni muži do důchodu v šedesáti a ženy v pětapadesáti. Nebude náš sociální či fiskální systém přeci porovnávat se Španělskem: První číselný údaj se týká vždy Španělska a druhý zločince Fialy: DPH na léky:  3 %, 12 %. DPH na základní potraviny: 0 %, 12 %. DPH na elektrifikaci a plyn: 5 %, 21 %. Minimální měsíční mzda: 21975 korun, 17300 korun. Průměrná mzda: 50008, 41150. Plat poslance: 76176 korun, 102400 korun. No, pokud jde o to, být nezávislý na levných zdrojích, na Rusku, jak řekl univerzitní pablb, pak do dopadá takto. A jistě také jde o financování kyjevské chunty, proti které vzniká stále více partyzánských skupin složených z občanů Ukrajiny. Dne 13. března se má v Praze konat velká demonstrace. Podle univerzitního pablba i ti zemědělci demonstrovali nějak nesystémově... to si jistě dovolili příliš, Antone Pavloviči.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit