Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Toho Taliána, co nedal souhlas k umístění pamětní desky, tak toho bych vykázal navždy z Česka s dovětkem návrat nežádoucí. Kde to žijeme, to je právní stát, že si nedokáže vytvořit zákonné podmínky pro umístění pamětní desky?
    Něco takového je možné jen v tomhle kocourkovském Česku, v Rusku by si to Talián nedovolil, protože by měl tak rozmlácenou držku, že by nebyl k poznání. To ať máme na Rusy různé pohledy a názory, tak v tomhle jsou naprosto vlastenci, na rozdíl od nás.
  • Nečekal jsem zde vůbec pokus o konstruktivní polemiku, za tu děkuji - ale - nezdá se Vám, že naše republika měla od roku 1918 trochu méně času, než Švýcarsko, na to, udělat ze "svých Němců" skutečné občany? Z jejich hlediska se totiž jednalo o velké ponížení, neboť za Rakouska Uherska byly poměry naprosto opačné! Najednou státní podpora tzv. českého živlu jejich pozici značně obracela. Ve Švýcarsku panovaly už dlouho poměry naprosto jiné, občanská společnost byla už konsolidovaná, u nás jsme nedostali žádný čas, aby se mladý stát "usadil" a už byl napadán nepřátelskou propagandou militantního souseda.
  • Svůj názor jsi například za socíku napsat nemohl - teď ti v tom nikdo nebrání.
  • a máš jen velkou hubu. A během trvání režimu jsi ani nezpozoroval, jaký ten režim je. A ty máš ještě tu nehoráznou a sprostou drzost jiné poučovat a kárat? Máš úplnou pravdu, že nejvíc ječí ti, kteří k tomu mají nejméně důvodů. Ty jsi toho typickým příkladem.
  • vybojovat nestihl protože do převratu jsem teprve dosáhl plnoletosti a v podstatě až po sametu jsem pochopil co se vlastně dělo a co to byl za režim. Ale aspoň nehraju machra teď a 25 let po převratu nedělám hrdinu odbojáře proti režimu. Takže byste se mnou mohl nechat inspirovat a nedělat taky teď po boji ramena když předtím jste patrně držel hubu a krok a moc bych se ani nedivil kdybyste byl naopak v perspektivních kádrech stb. To jsem totiž už za život odpozoroval. Nejvíc ječí ti, co mají proto nejmíň důvodů
  • kteří mají dost hrdosti a sebeúcty. Vy mezi ně zcela jistě nepatříte. Vy jste jen chvástal a velkohubý kecal. A bylo by nejspíše docela zajímavé zjistit, jak jste bojoval konkrétně vy proti komunistům. Když tak zasvěceně píšete o těch, kteří po pádu komunistického režimu obrátili a vyřvávali o hrdinném boji proti komunistům, popisujete nejspíš vlastní zkušenosti. Vaše terminologie a způsob vyjadřování o něčem takovém svědčí.
  • co by neudělal sám. Ve Švýcarsku měli procentuálně vyšší zastoupení Němců tuším kolem 45 procent a byli připraveni k boji. Zvláštní shodou okolností o kterých téměř nikdo neví nedošlo na poslední chvíli k německému útoku. Přestaňte se vymlouvat na Sudeťáky. Každý má problémy. Čekáte snad že život vám bude předkládat ideální situace s ideálními řešeními aby vás to nic nestálo? Trochu vychcanost ne? s takovou byste se nic nenaučil a nikam vývojově neposunul....
  • "sklepový partyzán" to jsou ti vychytralci, kteří případě problémů statečně kapitulovali, případně i kolaborovali s režimem či byli zalezení v noře. A když se režim obrátil tak vylezli a začali vyřvávat o "hrdinném boji" momentálně proti komunistům. Kde jste byl před třiceti lety? Miluju takové pokrytce kteří čtvrtstoletí po převratu brojí proti komunistům a předtím s nimi když ne přímo drželi basu tak aspoň drželi h..bu. Názory odborníků na porážku jsou různé. Ale i kdyby tomu tak bylo to nic nemění na faktu, že to zlomilo národu sebevědomí a vaz. Beneš který prosadil kapitulaci pak prchl do zrádné Anglie odkud za mořem peskoval chudáka Háchu který se snažil zachránit co se dalo a uděloval moudra o odboji, po válce se nezastal jednoho ze svých vrchních velitelů a na závěr své kariéry předal moc komunistům, to byl fakt hrdina. Nechte si ty kapitulantské kecy pro sebe. Ještě jsou lidé kteří mají dost hrdosti a sebeůcty aby se bránili a ne jen dle vašich rad kolaborovali a živořili. Každý nemá mentalitu lokaje
  • poraženi asi za tři měsíce, Poláci za měsíc. Že bychom poraženi byli i my vám potvrdí každý vojenský odborník. Liší se jen v odhadu, za jak dlouho. Někteří tvrdí, že za dva týdny, vrcholní optimisté tvrdí, že až za dva měsíce. Mít u pr...ele co si o nás myslí svět si možná!! může za cenu značných problémů dovolit Putin. My rozhodně ne. Zkazky o zlomené morální páteři se nám snažili vtloukat do hlavy komunisté po čtyřicet let. Že by o zlomené morální páteři svědčily tisíce našich vojáků u Tobruku? Ve Francii? Ve Velké Británii? U letectva RAF? Na východní frontě? Že by o zlomené morální páteři svědčil atentát na Reinharda Heydricha? S podsouváním takovýchto komunistických pohádek běžte do ....... vy.
  • Koukám, že jste další ze "spravedlivých"! Beneš jistě nebyl bez chyb, ale určitě si nezaslouží, aby se na něj kydalo všechno svinstvo. Za socíku na něm nenechali chlup suchý komouši, pro ně byl pro-sovětský nedostatečně, teď ho pro změnu KSČM oslavuje a spílají mu "demokraté" jako Vy. A pochopitelně sudeťáci, ovšem u nich se tomu nedivím. Beneš ustoupil mnichovskému diktátu jistě hlavně proto, že mu spojenci dali nůž na krk a obětovali nás pro pofidérní mír, ale taky proto, že v republice měl obří pátou kolonu (nejen) sudetských Němců ale i politiků rozhádaných dalších stran, na které se nemohl spolehnout. Možná by tedy bylo spravedlivější, kdybychom se zamysleli, co dělali naši otcové dědové a pradědové, když se lámal chleba. Ovšem, ono je pohodlnější všechno hodit na jednoho člověka, to tak nebolí.
  • tak nato už jsme si snad od dob Husitů mohli zvyknout že svět nás považuje za černou ovci. Já se raději budu zloději a násilníkovi bránit než se nechat beztrestně fackovat. a co si o tom myslí svět, je jeho problém a mně je to u pr...ele. S tou porážkou to nebylo tak jednoznačné. počtem nás Němci převyšovali ale kvalitou přípravy a vybavení jsme s výjimkou letectva byli minimálně na stejné úrovni. Finové se Sovětům Poláci Němcům a Habešané Italům bránili za nesrovnatelně horších podmínek. A přežili. Ale zlomená morální páteř a ztracená sebeůcta se napravuje těžko.....
  • taky už dávno nejsme suverénní stát, tak jako jsme teď v područí unie a USA tak jsme nebyli ani za socíku v područí CCCP
  • v době Mnichova bránili, nebylo by nejhorší to, že bychom byli poraženi, i když i to by bylo samozřejmě zlé. Nejhorší by však byl fakt, že to my bychom byli považováni za ty špatné, ne Němci. My bychom tehdy byli v očích Evropy a většiny ostatního světa považováni za viníky, kteří konflikt vyvolali. Evropa i většina ostatního světa by nám tu porážku přáli. To bylo hlavním důvodem, proč se Edvard Beneš rozhodl pro podrobení se Mnichovu a pro přijetí podmínek.
  • mají islám potírat křesťanské církve a židé, trestně právně pak policie a soudy. Máte zmatek v kompetencích, nebo vám prémie od Konstantina Malofejeva zakalily myšlení?
  • Stát který nemá v rukou moc nad svým územím nemůže chránit své obyvatele.
  • Snad nejste z historického ústavu nebo učitel.
  • Výborný článek.
  • Dobrý den expedice Spanberga ,rozkaz z Petrohradu zněl,Když uvidíte Japonce chovejte se knim přátelsky,aby ste přemohli jejich odvěkou nevlídnost,bavte se třeba o Japonských krutostech v době Masaryka,kdy násilím naverbovali mladé hochy a chtěli vés válku vůči světo,kolik zahynulo lidí na expedici Spanbenberga s krutostí Dánského kapitána,že museli táhnout saně lidi a koně,které vzali původním obyvatelům sibiře jim nebyli nic platné .Krutostí vůči lidem obyčejným bylo na světě více než dost než objevilo Rusko Japoinské břehy a od Japonců dostali rýži,zeleninu,tabák a přírodní tkaniny výměnou za modré perli a sukno tkané od těch dob nosí Japonci sukno ,které nosil i Masaryk ze lnu a konopí kopřiv,to schází krutosti současné doby dovozu z číny,aby se vyrábělo v Česku tkanivo z lnu konopí kopřiv i pro armádní košile aletní uniformy.
    Kolik čechů moravanů auhrů zahynulo v první světové válce,více jako v gulagu na Sibiři.
    s pozdravem
    Dementěv z expedice Čirokova ,který objevil Aljasku dřive AlEuT 1741 1ř.června než současné Eu a kola z hlíniku a Tyrolosko kam dali do Gulagu spisovatele Karla Havlíčka Borovského přítele všech co rádi čtou básně aproźu ,když jezdíte auty po jedné osobě tak jeto krutost vůči zdrojům surovin civilizace.
  • Syndrom Mnichova nás bude provázet snad věčně. Zásadním způsobem změnil chod historie a vývoj této země. Masarykovo Československo bylo přes všechny chyby nadějnou a perspektivní zemí. Tím, že jsme se vzdali bez obrany, stali jsme se fackovacím panákem Němců později vazalem Sovětů a nyní pucflekem Američanů. Místo osobností typu Masaryka se nám ve vládách a parlamentě střídá ta nejprodejnější a nejzlodějštější lůza a odpad jaká se v tomto státě dá vyhrabat ze dna žumpy. Ztratili jsme sebeůctu a kontrolu nad svou zemí. Místo demokratického Československa vznikl protektorát poté socialistické Československo a nakonec završené jakýmsi podivným trapným mrzákem zvaným "česko". A to způsobil jediný týden koncem září 38 a rozhodnutí KAPITULOVAT.

    Obranu státu mělo na starosti šest lidí Hlavní velitel Krejčí, Náčelník štábu Fiala, velitel první armády Vojcechovský, velitel druhé armády Luža, velitel třetí armády Votruba a velitel čtvrté armády Prchala. Těchto šest lidí prosazovalo obranu. Proti nim Beneš prosadil kapitulaci. Následky řešíme dodnes.
  • 1url.cz/Ctdui *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit