Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Petrovi nebudu odpovídat,vědomě lže a zkresluje fakta.Je to buď Sudeťák,nebo je jimi placen a má za
    úkol zkreslovat fakta.Jinak v roce 1631 se konala poprava Českých pánů a v zemi se počalo mluvit jenom německy.Český majetek byl poprvé rozkraden a dostala se sem šlechta,z Itálie,Francie a hlavně
    z Rakouska.Česky se mluvilo jenom na venkově,školy byly Německé,divadla také pouze Německá.
    Stálo to moc životů a dřiny,než se Čeština dostala opět do škol.Tak si toho važte a nedejte svůj jazyk
    který se musel moc dlouho prodírat na svět a jako jediný má háčky a čárky.Na severu od Liberce
    bylo území Lužických Srbů,ty už Němci zlikvidovali.Nížina až k až k Vídni se jmenovala Moravské pole.Já to ještě v Atlasu měl,dnes již to nevíte,není to tam.Poroba Němců trvala 300 let.Nazývá se
    dobou temna a tak nechtějte do toho temna vkročit i vy.Noviny již mají Němci koupené a jsou
    asi i na internetu,když něco napíši proti nim,tak mě na delší dobu bloknou.
    • cccc sám o sobě vydal charakteristiku, když ten, kdo nesdílí jeho názor musí podle něho lhát a zkreslovat fakta a je to buď Sudeťák (nevím, kdo to je) nebo jimi placen. cccc zřejmě trpí paranoidními bludy danými promýváním mozku marx-leninismem. A zřejmě je to i moravský nacionalista.

      K té popravě českých pánů je třeba dodat, že to nebyli všichni "pánové", tedy šlechtici a že dva z těch českých pánů mluvili německy. Až do poloviny 19.století se národnost posuzovala tzv. zemsky, tj. za Čecha považoval každý, kdo se v této zemi narodil a bylo jednou jakým jazykem mluvil.
      Těch tři sta let nebylo žádnou dobou temna, jak ji začali nazývat slavjanofilové, národovci v polovině 19.století, naopak to byla doba stability a rozvoje. Rozvoj vzdělanosti, umění, tereziánské a josefinské reformy. Češtinu nikdo nezakazoval, jen se méně používala, protože u dvora se mluvilo německy a tak i úředníci používali němčinu. A čeština se ve školách vyučovala, nestálo to žádnou dřinu nebo dokonce životy.
      Nechtějme, aby se v současnosti v každé vesnici mluvilo jiným jazykem. Doba globalizace a mezinárodní spolupráci vede i k unifikaci jazyka. V Evropě to bude nejspíš jakási "Euroenglish". Samozřejmě nikdo nebude zakazovat "národní" jazyky a je na lidech, kteří jimi mluví, aby vytvářeli kulturní díla v těchto jazycích a tím je udržovali. Latinou a klasickou řečtinou se také v žádné zemi nemluví a oba jazyky se dodnes učí, protože v nich existuje bohaté písemnictví.
      A pokud jde o naši zem, tak dřív než sem někdy v sedmém století začaly pronikat slovanské kmeny někde z podněstří, tak toto území obývaly kmeny keltské, germánské, Římani tady procházeli. Takže bychom tady měli mluvit keltsky nebo starogermánštinou (první jazyk neznáme a druhý také moc ne) anebo řečí Říimanů, což byla lingua romana, blízká latině.
  • Ten Petr to má vhlavě pořádně vymaštěné . Je třeba použivat vlastní mozek , jestli ho má .Když nemá , dá se sehnat v řeznictvi vepřovy.
    • On ten Petr má nurčitě mozek svůj, ale jaksi se mu zasekl, nebo zastavil ve vývoji a připomíná starou gramofonovou desku, kde jehla jezdí ve staré vydřené drážce a opakuje stále totéž.KDYŽ K TOMU PŘIDÁME ZŘEJMĚ NEDOSTATEK VLASTNÍHO LOGICKÉHO UVAŽOVÁNÍ A PAPOUŠKOVÁNÍ OHRANÝCH ANTIKOMUNISTICKÝCH KLIŠÉ, PŘIJDE NÁM JEHO ZPŮSOB MYŠLENÍ A VYJADŘOVÁNÍ PONĚKUD, NO UVEĎME TŘEBA MÍRNĚ VYŠINUTÝ!Můj děda o takových lidech trevně říkal:"Těm se to blázní, když na to nemusí myslet!"Ale uznejte, že i tací lidé mají právo chtít něco sdělit.To, že se jim to nedaří holt zvinila, no uveďme třeba příroda.Ale i oni mají jednu jistotu:"Určitě je jim rezervováno místo v království nebeském!"
      • Jene Horo, opravdu mám svůj mozek a i když už má také "svá léta", tak se mi nezasekává a pracuje dobře, alespoň mi dosud netvrdil opak nikdo z lidí, kterých si vážím. Ani s logikou jsem neměl nikdy potíže, ba dokonce jsem ji při studiu a v práci musel vždy používat. Jak už jsem uvedl. pravda je často velice, velice nepříjemná a nikoli každý ji snese. Pro někoho je jednodušší věřit svým emocím a dojmům, papouškovat ohraná komunistická klišé, získaná při stranickém školení marxismu-leninismu. A takový člověk si nepřipadá nikterak "vyšinutý", i když většinou je. A zbytek bych musel opakovat slova tvého dědy, který byl zjevně moudrým člověkem.
    • Niko, pravda je podle logiky shoda daného tvrzení se skutečností. Někdy je ovšem pravda nepříjemná, ale přesto je to pravda. Je lépe znát pravdu než žít v klamu.
      Nevím, kdo z nás dvou to má v hlavě pořádně vymaštěné. Obávám se, že já tone jsem. A také to nejsem já, kdo z nás dvou by měl potřebu shánět v řeznictví vepřový mozek. Mám svůj zatím mi slouží dobře.
      • Já se obávám, že jseš to Ty.. Chudáku
  • Spíš pozastavte činnost těm přelezeným soudruhům, co odložili rudý knížky a fofrem do ODS, následně TOP 09 atd. Jinak už se těším na to, jak v dalších volbách volím KSČM, protože horší už to nebude.
    • Davide, komunisty může volit jedině gauner nebo člověk rozumu velice mdlého.
      • Škoda, že Ty nemůžeš hlasovat aspoň 5x, soudě podle toho mdlého rozumu.
  • Neukazujte svou ubohost. KSČM má své voliče a není jich málo.To nám všem voličům zakážete přijít k volbám,když sympatizujeme s komunisty? Tak si představujete demokracii? Proč zakazovat činnost? Ve většině jsou poslanci i p.Grebeníček mladší než já. Mám 64 let. V době 50.let jsme chodili do školky.Všichni mladší mě, nemohli být ani na světě. Proč je odsuzovat.Současní komunisté nikomu neblížili. Uvažujte trochu. Jediné je to, že mají sociální cítění a není jim jedno, co se v naší zbidačené republice děje. Vláda se zabývá jen tím, jak vytáhnout peníze z kapsy už tak podprůměrně žijících občanů.Přivítala bych a nejen já, aby se zabývala postihem těch, kteří tohle náše nehorázné zadlužení způsobili.Když udělá škodu obyčejný člověk,je hnán k zodpovědnosti.Příjde exekutor,zabaví mu majetek. Této vládě budu věřit, až uvidím, že si v této mimořádné situaci utahuje opasky,tak jak chce po nás,zajistí navrácení majetku získaného nelegálním způsobem-podvody a korupcí.Věřím komunistům, i když jim nepřeji,aby museli vládnout v tak zadluženém státě.Předali v r.1989 majetek za miliardy korun plusový zůstatek státní pokladny.Až to dají ti dacani do pořádku.Možná i s komunisty,kteří převlékli kabáty, ale to už je jiná debata.To byli lidé,kteří byli "jen u komunistů" z prospěchu.Je dobře,že se strana vyselektovala.Správní byli jen Ti, kteří stranu neopustili,i když se dostala do stínu. Žádám,abyste rozlišovali.Komunisté a překabátníci.Členy strany neberte do úst.Nikdy nezaměňujte tyto dva pojmy.Pak budu vidět,že vám to myslí a diskutujete objektivně.
    • Komunismus je zrůdná ideologie, učil u ní i nacismus.Komunismus má na svědomí nejméně 100 milionů mrtvých (!), několikanásobně víc než nacismus.
      Komunisti se po válce zmocnili země bohatší než Švýcarko, třetina obyvatel (přes 3 miliony!) byla vyhnána a jejich matek ukraden. Po r. 1948 byli okradeni i zbývající občané, na deset tisíc ubitých při "výslechu" nebo zastřelených tzv. "na útěku", lidé vyhnaní z domovů, ze zaměstnání, ze škol, zdevastovaná morálka, kulturní hodnoty vytvářené našimi předky po staletí. Čtvrt milionů lidí dlouihodobě v kriminále. A místo toho vnucované asiatské způsoby východostepních kočovníků. Před dvaceti lety mnoho komunistů převléklo kabáty a rozkradli zbytek ("tlustá čára za minulostí", "zhasinání", "útěk před právníky").
      Komunisti do názvu své strany přidali "M", ale je to stále pohrobek zrůdné KSČ.
      Podporovat komunismus může jedině zločinec nebo člověk dementní. Neudivuje proto, že komunisti mají své voliče. Kdyby tu byla nacistická strana, tak by také měla "své voliče".

      Překabátník je gauner, věřící komunista je omezenec a hlupák.

      Grebeníček za svého otce nemůže. Ale mít takového tátu tak bych se styděl jít mezi lidi.
    • Přesně tak, jak píšete, mám ten samotný názor jako Vy!
      A přestože jsem měl ke komunistům před rokem 1989 hodně výhrad, tak je v nynější době budu volit!
  • Pořád se vyčítá komunistům,že zavinili to či ono,že udělali to či ono. Ale nikdo se veřejně nezamyslí nad tím, že naše republika byla po válce, po hrozném utpení celého lidstva. Komunisté byli nesmiřitelní bojovníci proti fašismu.Nasazovali pro tento boj bez váhání svoje životy.Ano udělali hodně chyb po válce za které se jistě i stydí,ale jak říkám po válce vypukly emoce, vášně odplaty,různí banderovci a benderovci ničili naše československé občany a státní majetky. No a nyní různí chytráci chtějí udělat z benderovců mučedníky a ze všech komunistů vrahy. Z nepřátelského státu, který rospoutal světovou válku se stali přátelé a z lidí kteří bojovali proti fašistům a jejich následným kamarádům, se někteří lidé pokoušejí udělat zločince. Není zprávné kritizovat historii. Protože historie byla taková jaká byla a nikdo to nezmění. Je potřeba se z historie pouze poučit.
    • Občane, komunismus se stal učitelem nacismu, komunisti i nacisti budovali "socialismus", jedni rudý a druzí hnědý. Nacisti se učili v Rusku: nacistické dělení lidí na "vyšší" a "nižší" rasy (v komunismu "nižší" a "vyšší" třídy), nacistické koncentráky (ruské gulagy)... Nacistické Německo uzavřelo s komunistickým Ruskem smlouvu o "přátelství" (Pakt Molotov-Ribbentrop), Rusko nacistům umožnilo vybudovat si na ruském území vojenský výzkumný ústav a důstojnickou přípravku, což v důsledku poválečných restrikcí nesměli mít na svém území, Mengele se učil v Rusku dělat "lékařské" experimenty na živých lidech (Rusové měli za Moskvou takový "vědecký" ústav ještě dlouho po válce), po přepadení Polska se komunisti a nacisti společně radovali, že konečně byl zničen "vřed" na evropském území. Komunisti i nacisti měli v programu ovládnout svět. A tak se začali "prát", začali nacisti, protože zaostalé Rusko teprve soustřeďovalo vojska na západní Ukrajině k tažení do Evropy.
      Představitelé západních mocností viděli větší nebezpečí v nacismu a tak pomohly Stalinovi. A Rusku se konečně podařilo uskutečnit dávný sen: vtrhnout do střední Evropy a vydrancovat ji. A rusové řádili jak divoká zvěř: šest milionů civilních osob vyhnaných ze svých domovů, dva miliony to zaplatily životem, v Německu Rusové loupili, znásilňovali...
      Není zprávné kritizovat historii. Protože historie byla taková jaká byla a nikdo to nezmění. Je potřeba se z historie pouze poučit.
      • Těch osob vyhnaných po válce z domovů bylo mnohem víc než šest milionů, snad 12 milionů, ne-li víc. Jen od nás bylo vyhnáno víc jak tři miliony (každý třetí!).
  • Jsou to grázlové a kriminálníci ! Jde o diskriminaci, stejně tak jak vláda chystá zákon proti stávkám. Politikové cítí, že jim teče do bot, tak ještě více oklešťují práva a svobody občanů, což je v rozporu s ústavou.
    http://atlara.wordpress.com/2011/06/01/hold-islandu-aneb-fakta-o-revoluci-ktera-nastartovala-nejen-spanelsko/
    http://www.osud.cz/islandska-cesta-zafungovala-ale-masmedia-utajuji-obcanum-ostatnich-zemi
    http://www.osud.cz/evropska-revoluce-2011-politici-kazdemu-obcanovi-ukradli-jiz-temer-150000-kc
    http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/5637-energie-nuloveho-bodu-puvod-zivota/
    • Andělo, ať si odboráři stávkují, ale ať mě jako občana do svých sporů se zaměstnavatelem nezatahují. Jestliže mám zaplacený paušál na dopravu a další služby, tak chci, aby fungovaly. A ne, že doprava nebude fungovat proto, že odboráři si stávkují. Ano, v rozporu s Ústavou je když si odboráři stávkují a omezují tím má práva.
      • Petře, Petře, odboráři omezí tvá práva na pár hodin, možná na pár dnů. Rodiče ti ale dali do vínku omezení horší - travalé. ( Nejsem odborář )
        • Kamínku, nevím jaké "travalé" omezení mi dali rodiče do vínku.
          Ale nechci se nechat omezovat nějakými bolševickými odbory, s nimiž nemám nic společného. Máme demokracii parlamentní a nikoli "odborovou".Volil jsem poslance a senátory do parlamentu a ne žádné odboráře a nevím, proč by nějací tzv. "odboráři" měli omezovat má práva byď na jedinou minutu.
  • Vrána vráně oči nevyklove ,zloději i vrahové se navzájem podporují to je 5 kolona KSČ
  • Momentálně zclea jistě lidečm více škodí ODS, TOP a VV a to fatálně.
  • To rudé prase patří ke zdi ! *11* *10* *12*
    • Bože do koho jsi duši dal? Takový sprosťáci a hlupáci tu nemají co dělat. Jinak podle smajlíků tě tipuji na primitiva.
    • Jinak, kdo ti vymyl ?? Máš zazobanýho fotříka nebo se koukáš na americký akční ?
    • a ty hned vedle něho
  • Volme KSČM. Budou lítat pečení holuby do úst.
    • Zatímco teď lítají bažanti, srnčí atd., vily za desítky milionů, fára prachy.. Ale komu.. Korupčíkům. privatizátorům, mafiánům ....
    • Se napřed nauč bez hrubek ..
      • Davide, ale Honza nemá žádnou hrubku ve svém příspěvku. Pokud myslíš slovo "pečení"? tak je správně, je to v prvním pádu množného čísla. Zopakuj si gramatiku Ty *3* . Jinak jeho ironická poznámka je namístě.
        • Potřeboval bych trrochu poradi s čj. Nechceš se ujmout věci ? Když jsi mně tak fundovaně poučil..
        • Holubi mělo být i .. Dík za poučení, ale vedle jseš jak jedle.. I s tou poznámkou.
          • *1* *1* *1* *1*
        • Nemyslel jsem pečení..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit