Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • S manželkou jsme si hledali v Praze byt a musím říct, že jsem byl překvapen, jak draze to v současné době vychází. Měli jsme našetřené dva miliony, ale to bohužel nestačí, takže jsme nakonec zbylou část museli financovat pomocí hypotéky od https://www.burinka.cz/hypouver/

  • Jo, máš pravdu Tomáši666, taky jsem roky dojížděl, ale manželku ani mě samota přes týden nebavila. Chtěli jsme být prostě spolu jako normální lidé. Tak za to holt teď platíme. 

    Nedivím se domácím, kdybych měl byt na pronájem v Praze, tak na tom budu chtít taky vydělat co nejvíc. V Praze víc vydělám, ale taky cvakám jako mourovatý. Nebo můžu dělat stejnou práci za polovinu a bydlet někde na venkově. Moje volba ale v prostředí, které neovlivním.  

    Nebo je tu někdo od charity? 


  • mun.go

    Tržní chování developerů je zřejmé. Jde jim pochopitelně o zisk. A pokud bude všichni opakovat mantru o tom, že stát je špatný vlastník a bytové družstvo ještě horší, pak se situace nezmění. Viz

    Vídeňský systém sociálního bydlení

    "Ve Vídni je asi 930 000 bytů, z nichž přibližně 220 000 je obecních.
    Dalších asi 150 000 je ve vlastnictví družstev. V podstatě se jedná o
    sociální byty, neboť Rakousko má velmi silnou sociální bytovou politiku.
    Počet sociálních bytů na 1000 obyvatel dosahuje ve Vídni čísla 219,
    zatímco ve zbytku Rakouska jen 84. Bydlení je totiž ve Vídni poměrně
    drahé a právě především v obecních a družstevních bytech se dá bydlet
    levněji. Je to dáno také tím, že se vesměs jedná spíše o starší byty.
    Ostatně Vídeň je v Evropě na prvním místě ve stáří bytových domů (v
    porovnání se srovnatelnými městy)." - viz

    Nemovitosti ve Vídni

    Ostatně každý Pražák se může z Prahy odstěhovat, pokud mu bydlení v Praze nevyhovuje.

  • Praha je plna lidi co dojizdeji za praci i vic jak 100km denne, protoze okresni mesta nabizi kvalifikovanym polovicni mzdy a nonstop praci. Se pak nesmite divit ze hodne z tech dojizdejicich je ochotno platit pulku jedne mzdy za bydleni cele rodiny... Nebo holt kdyz maji mene kvalifikovanou praci jezdi pracovat v tydnu do prahy a o vikendu jsou doma.... Tech jak jindrich pise 5k za bydleni je potom smesna castka.

  • hlavně si pražáci neberte příklad z vídně, tam už se bojí chodit do parků a po setmění do ulic, ti nejsou o 100 dopředu, ale budou o 600 let zpátky

  • josef.chmela

    Pražákům to přeju. V 89 chtěli tržní ekonomiku, tak ji mají.

  • Nemůžeme jablko mít a zároveň ho jíst. Davy v roce 1989 řvaly, že chtějí trh - a když ho mají, tak nadávají.

    Bydlím v domě v Praze v nájemním bytě. Do vedlejšího 2+1 se nacpalo 8 Ukrajinců, každý dá 5 tisíc a paní domácí zinkasuje 40 000. Moc jí netrápí, kolik těch maníků tam skutečně přebývá (někdy i 12 a tu 40 dají lehce dohromady).

    Potom paní domácí přijde za mnou a chce taky 40 000 - ale my tam bydlíme jen dva a žijeme z jednoho platu a jednoho důchodu. Kolik je takových bytů v Praze a proč by paní domácí neměla chtít "tržní nájemné?" A to je jenom jeden důvod toho, proč je bydlení v Praze drahé.Velké procento bytů už vlastní ruskojazyčná mafie a ta si servítky nebere.

    Potom přijdou kuliferdi z novin a napíšou, že bydlení zdražilo o 120% a mzdy o 200%. Inu média.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit