Pražané v posledních letech spotřebují méně elektřiny na topení
-
Pražané jsou skalními voliči ODS a TOP09. Asi si vzali k srdci výzvu Pekarové-svetrové aby si oblékli více svetrů a tím Putinovi vztyčili prostředníček.
-
Jenom pražané...???
-
-
Ty taky, rezavá koloběžko.
-
-
Vzhledem k tomu, že elektřina je (při přepočtu na 1 kWh) 2x dražší než plyn, pak není čemu se divit.
-
1) A kolik spotřebují plynu?
2) Jak silná byla zima poslední roky?
3) Cena elektriky?
Nedůležité detaily...😂
-
Tohle je sice fajn zpráva, ale je potřeba to uvést do nějakého kontextu. A respektive říct právě i nějaké dlouhodobé teplotní průměry, spotřeby plynu a tak dále. To, že dodavatel elektřiny řekne něco, ještě nutně neznamená, že to tak je, případně že je to tak fatální. Prostě každá mince má dvě strany a to je potřeba si uvědomit.
-
My už máme naštěstí na domě fotovoltaickou elektránu a po zvážení různých možností pro prodej přetoků elektřiny jsem se rozhodla pro burzovní prodej. Tento model mi umožňuje prodávat přetoky za spotové ceny, což je velmi výhodné. Společnost https://www.electree.cz/ mi zajišťuje celý proces, což je pro mě velmi pohodlné. Mám s nimi smlouvu na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou, takže mám jistotu, že mohu reagovat na případné změny. Pokud by došlo ke zvýšení měsíčního poplatku 217 Kč, mohu smlouvu okamžitě vypovědět. Tento přístup mi vyhovuje a s electree.cz jsem spokojená. Doporučuji jejich služby každému, kdo hledá jednoduché a flexibilní řešení pro prodej elektřiny.
-
My potřebujeme v našem domě topit také co nejvíce ekonomicky, a proto bych se chtěl zeptat na vaši zkušenost ohledně topení v krbu. Jak vybrat kvalitní krbovou vložku do novostavby prosím?
-
-
Hele také jsem zvolil krbovou vložku jako dobrou alternativu k tomu něco ušetřit. Proto jsem vybral krbovou vložku od https://www.krby-bef.cz/cz Je to český výrobce, který při výrobě používá i vlastní patentované materiály. Krbová vložka je díky tomu kvalitní a má skvěle řešené spalování. Ze dřeva tam zůstává jen velmi málo popela.
-
-
Tak ono se není čemu divit, když jsou teď zimy jaké jsou. Tomu se ani nedá říkat zima. To je katastrofa. Nejsem zastánce mrazů, nemám je ráda, ale pro přírodu je potřeba, aby byl sníh a mráz. Pak všechno vymrzne a vyčistí se příroda, vzduch a všechno. My topíme dřevem, takže nepoznáme, jestli protopíme víc neb míň. Navíc teď, když manžel přidělal směšovací termostatický ventil ke kotli, tak si může líp regulovat teplotu vody, která jde do podlahových hadic, takže nespotřebovává to teplo tak rychle.